How to melt in your new life overseas?

9/05/2016

I've been in Australia for a while now and I feel like I actually have a life here. I had the feeling of actually moving here, not just visiting here the first time a few days after I landed. However, it took a bit more time to actually create a routine and actual life here, not just randomly stumble through days trying make sense of it all. So I decided to list a couple of things you could do to help yourself to melt in your new life in a new country!

Olen ollut Australiassa nyt hetkisen ja alkaa tuntua, että minulla oikeasti on elämä täällä. Muutto alkoi tuntua muutolta reissaamisen sijaan muutama päivä saapumisen jälkeen. Toisaalta siihen, että mulla alkoi olla elämä ja rutiinit täällä, meni vähän pidempään. Nyt en enää kompastele päivien läpi yrittäen saada edes jostakin selkoa siitä mitä tapahtuu. Joten päätin listata pari asiaa, jotka voit tehdä auttaaksesi itseäsi sopimaan uuteen elämääsi uudessa maassa!

1. Create some actual connections to your new home - for me it meant getting an Australian phone number (actually before I even came here, thanks to my great host mom!) and opening an Australian bank account. It kind of feels different to use Australian card than it feels to use Finnish card even thought there's no huge difference really.

1. Luo konkreettisia yhteyksiä uuteen kotiisi - minulle se tarkoitti aussinumeron hommaamista (jonka itseasiassa sain jo ennen tänne saapumista, kiitos ihanalle hostäidilleni!) ja aussipankkitilin avaamista. Tavallaan tuntuu erilaiselta käyttää australialaista pankkikorttia suomalaisen sijaan, vaikka eihän siinä käytännössä mitään eroa ole.
2. Start thinking in the foreign currency. It takes some time to stop converting everything to euros (or whatever currency you used to use), but it makes you feel like you're home, not travelling, when you don't constantly use your phone's calculator to check what would this cost at home.

2. Ala ajattelemaan paikallisessa valuutassa. Vie hetken aikaa oppia olemaan kääntämättä kaikkea euroiksi (tai mitä valuuttaa nyt oletkaan tottunut käyttämään), mutta tuntuu paljon kotoisammalta pelkän vierailun sijaan, kun et käytä jatkuvasti puhelimen laskinta tsekataksesi mitä tämäkin nyt maksaisi kotona.

3. Unpack your things the day you arrive and create a cozy mess. My room is pretty tidy, but it helps to feel like you're actually living here rather than visiting if all of your things have their places. It doesn't matter if you reorganize your things over and over again, just make sure you don't leave them in your luggage.

3. Pura tavarasi jo saapumispäivänä ja luo kotoisa sotku. Huoneeni on melko siisti, mutta kotiutumista helpottaa huomattavasti, jos kaikilla asioilla on oma paikkansa. Sillä ei ole väliä montako kertaa järjestelet tavari uusiksi, mutta varmista, että et jätä niitä matkalaukkuun lojumaan.
4. Make friends. It's easy - facebook is full of groups for au pairs, travellers, locals, Finns in Australia, pretty much anything you can need. Just join a few and be active and in a couple of weeks you've met amazing people who most probably introduce you to new people and suddenly you have a social life.

4. Etsi ystäviä. Se on yllättävän helppoa facebookin ollessa täynnä ryhmiä aupaireille, reppureissaajille, paikallisille, suomalaisille Australiassa, mitä ikinä tarvitsetkaan. Liity muutamaan ja ole aktiivinen ja parissa viikossa olet tavannut mahtavia ihmisiä, jotka esittelevät sinut uusille ihmisille. Ennen kuin huomaatkaan sinulla on sosiaalinen elämä.
5. Balance your life. Do some travelling and sightseeing to keep your life interesting, but remember to stay home, too. Just like you would back home (or what used to be your home, or your original home, or whatever you want to call it). Do the dull things like laundry, but then go shopping, eat healthy and then treat yourself with chocolate. Make it ordinary and normal, but with a little bit of extra.

5. Tasapainota elämäsi. Matkusta vähän ja käy katselemassa maisemia, jotta elämä pysyy kiinnostavana, mutta löhöä myös kotona. Ihan niinkuin tekisit kotonasikin (tai vanhassa kodissasi tai alkuperäisessä kodissasi tai lapsuudenkodissasi tai miksi ikinä sitä kutsutkaan). Tee tylsiä asioita, kuten pyykin pesu ja mene sitten shoppailemaan, syö terveellisesti ja osta sitten levy suklaata. Elä tavallista elämääsi, mutta pienellä lisämausteella.

Those of you who've moved abroad or to a new city - how did you find it?
Te ulkomaille, tai vaikka uuteen kaupunkiin, muuttaneet - kuinka te sopeuduitte uuteen elämäänne?

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Mahtava postaus! :) Mullakin tavoitteena enempi tasapainottaa omaa elämääni<3

  http://jeannays.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Elämän tasapainottaminen vaatii kyllä aina vähän vaivaa :)

   Delete
 2. Ihana postaus! :)

  www,tiiaemilia.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. Hyvä postaus! Toi valuuttajuttu etenkin on tärkee, koska niillä euroilla ei oo mitään väliä jos a) sun käyttövaluutta on joku muu, ja b) saat sun palkan/taskurahan muuna ku euroina :D Aika lailla noita samoja juttuja mä toteutin kans lontooaikana, sopeutuminen on paljon nopeempaa ku yrittää aktiivisesti rakentaa uutta elämää sen sijaan että roikkuis kiinni vanhassa (tai siinä ajatuksessa et kohta mä kuitenki lähden taas).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, itekin just ajattelin, et eihän mun oo mitään hyöytyä kääntää mun kuluja ja menoja euroiksi, kun seuraavat kuukaudet käytän kummiskin pelkkiä dollareita :D Hetki tosin meni oppiessa, et mikä on kallista mikä halpaa, kun ainoot valuutat joiden kaa oon aiemmin ollut sujut on ollut eurot ja punnat! Mut niin se kyllä on, helpompi täällä on olla, kun ei liikaa jää miettimään "suomielämää" vaan elää tässä ja nyt :)

   Delete
 4. Yhdyn muihin ja kehun postausta :D kaikki pointit oli tosi totta, varsinkin uuden maan valuutassa miettiminen eurojen sijasta. Pekingissä asuessani kerran olin shoppailemassa ja housuissa oli hinta vaan euroiksi, minkä takia etsin eri kappaleen, jossa hinta oli yuaneina hahah. Ja myös just noi "paikalliset jutut" kuten pankkikortti ja puhelinliittymä on tosi tärkeitä. Heti kun pystyy käyttää nettiä kadulla tuntuu tosi paikalliselta :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, niin se on! Ja just toi netin käyttö on niin totta :D Vaikka itellä on aika vähän dataa ja pääsääntösesti käytän wifiä kotona niin on se kiva tietää, et mobiilidatan voi klikata päälle huoletta just sillon ku siltä tuntuu ja onhan se nyt siistiä käyttää aussinumeroa ja aussipankkikorttia hahm tulee se fiilis et kyl mä täällä oikeesti asun!

   Delete
 5. Ymmärrän niin tuon toisen maan pankkikortilla maksamisen! Harvemmin minulla on niin leveää hymyä ollut kuin nostaessani ensimmäistä kertaa rahaa saksalaiselta tililtäni.

  Olen asunut nyt kolmisen viikkoa Saksassa, suurin osa listallasi olevista asioista on tekemättä, mutta silti jostain syystä tunnun hyvin kotiutuneen tänne.

  5. kohta on sellainen mitä olen pyrkinyt tekemään: nautin arjesta, mutta en unohda turisteilua kokonaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, ihan samat fiilikset täälläkin pankkikortin suhteen! Ja sama fiilis tuli, kun löysin oikeat kolikot lompakosta ilman, et piti tihrustaa jokaisen kohdalla et onks se nyt dollari vai kaks vai puolikas :D Tietty nää kotiutuminen on erilainen kokemus jokaiselle - itse huomasin nämä asiat hyödyllisiksi, vaikka joku toinen voi tuntea olonsa kotoisaksi vaikka elämällä koko vuoden matkalaukusta!

   Delete
 6. Samaistun tähän kyllä ihan täysillä! Vielä jos tutustuu paikallisiin ja saa niistä hyviä ystäviä, niin tuntee oikeasti asuvansa ulkomailla, mutta silti kotona :) Hitsi kun oon ollu niin laiska blogimaailmassa lähiaikoina, pakko lukea kaikki nää sun aussipostaukset!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, paikallisiin tutustuminen on vielä (lukuunottamatta host-perhettä sukulaisineen) vaiheessaan, vaikka oishan se hieno löytää jotain aussi-ystäviäkin! Oonkin itseasiassa pistänyt merkille, että sua ei oo blogimaailmassa kauheesti näkynyt - innolla lueskelin sun viimeisimmän postauksen äsken ;)

   Delete