A very Finnish weekend - part 2/2 / Wonders of WA

9/17/2016

I started talking about my weekend with the other Finnish au pairs here and today I'm about to share the rest of the photos! From Yeallingup we kept going past Eagle Bay and to a lighthouse nearby. However we didn't get in as it was getting late and it was closed - maybe some other time then.

Aloitin kertomuksen suomiviikonlopusta täällä, tänään jatketaan loppujen kuvien parissa! Yallingupista, johon viimeksi ehdittiin, jatkettiin ohi Eagle Bayn ja läheiselle majakalle. Ei tällä kertaa päästy sisään illan jo lähestyessä, mutta ehkä sitten ensi kerralla.
The last and in my opinion the most impressive stop of our little trip was a big rock in the sea called Sugarloaf Rock. It was totally too windy, but the views were just amazing. We spend quite a while sitting in our car, drinking our coffee we grabbed with us from a little cafe in Dunsborough and talking this an that. After bracing ourselves to go out in the wind (and we say we're Finns... for some reason you think it would be always boiling hot in Australia. That's not the case. And somehow the temperature of 15 degrees feels chilly here whereas I'd almost put a t-shirt and shorts on and get tanned if I was in Finland. Anyways.) 

Viimeinen ja omasta mielestäni kaikista vaikuttavin pysähdypaikka pienellä roadtripillämme oli simppelisti sanottuna iso kivi meressä, Sugarloaf Rock. Sää oli tosiaankin tuulinen, mutta maisemat oli mahtavat. Vietettiin hetki jos toinenkin autossa istuen ja jutellen samalla kun hörpittiin pienestä kahvilasta Dunsboroughssa nappaamiamme kahveja. Lopulta rohkaistuttiin tarpeeksi kömpiäksemme autosta ulos. (Ja me väitetään olevamme suomalaisia. Jostain syystä tulee ajatelleeksi, että Australiassa olisi aina läkähdyttävän kuuma. Se ei suinkaan ole homman nimi. Ja jotenkin 15 asteen lämpötila tuntuu täällä vilpoisalta, kun taas Suomessa olisin melkein vetämässä t-paidan ja shortsit päälle ja juoksemassa ulos ottamaan aurinkoa...)
We hopped out of the car, walked around a bit and enjoyed the nature. It's just a rock in pretty much middle of nowhere - it's not too far away from the nearby towns but you couldn't see anything else but just the road, the ocean, and the bushes. I was impressed and as I've told you many times before, I can't get enough of the ocean. I just love to watch it's constant movement. It's crazy to think you could keep going thousands of kilometers to west and end up somewhere in Africa. Australia really is far far away from everything and it's a huge country which I start loving more and more every day.

Hypättiin siis autosta ulos, käveltiin ympäriinsä ja nautittiin luonnosta. Kyseessä oli tosiaan kivi keskellä ei mitään - paikka ei ole kovin kaukana läheisistä kaupungeista, mutta paikalla ei näkynyt muuta, kun tie, meri ja puskaa. Kuten olen useasti ennenkin tainnut mainita - en saa merestä tarpeekseni. Rakastan katsoa sen jatkuvaa liikettä. On hullua ajatella, että voisit jatkaa tuhansia kilometrejä länteen ja päätyä lopulta johonkin kohti Afrikkaa. Australia tosiaankin on tosi kaukana kaikesta ja se on valtava maa itsessäänkin. Osittain näidenkin seikkojen vuoksi olen alkanut rakastaa sitä joka päivä vähän enemmän.
From Sugarloaf Rock we headed back to Rosa's in Busselton and spent the rest of the evening having lots of fun. After showers and a bit of breakfast on Sunday it was time for me to jump in a bus and go home. All in all I had a great weekend with lovely Finnish girls. Even though I'm not here to make more Finnish friends (I've been doing that for 19 years) it's still awesome to make a few. No-one can understand an au pair like another au pair and no-one can understand a Finn like another Finn. 

Sugarloaf Rockilta suunnattiin takaisin Rosan luokse Busseltoniin ja vietettiin loppu ilta ihan vaan nauttien elämästä. Suihkujen ja pienten aamupalojen jälkeen oli mun aika hypätä bussiin ja suunnata kotiin Sunnuntai-aamuna. Kaikkiaan suomityttöjen viikonloppu oli ihan huippu. Vaikken tullut tänne saadakseni lisää suomalaisia kavereita (olen viettänyt 19 vuotta suomalaisten kanssa) niin on silti mukava, että sellaisia on muutama. Kukaan ei ymmärrä au pairia niinkuin toinen au pair ja kukaan ei ymmärrä suomalaista niinkuin toinen suomalainen.

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Hurjan siistiltä näyttää! Oot ottanut hienoja kuvia x)

  http://avaruhin.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. En ole ikinä ollut innostunut Australiasta, mutta kuvasi viikonlopulta pikkuriikkisen muuttivat mielipidettäni. Pystyin kuvittelemaan itseni istumassa rannalla tuijottamassa horisonttiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Australia oli itselle pitkään unelmakohde, johon vaan oli pakko joskus päästä ja nyt oon vaarallisesti rakastumassa tähän paikkaan :D Kiva kuulla, että kuvien myötä oot päässyt vähän fiilikseen säkin!

   Delete
 3. Upeita kuvia! En ole vieläkään päässyt käymään siellä päin maailmaa, mutta kyllä se aika vielä koittaa. Mullakin on au pair -taustaa, tosin siitä on ikuisuus :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Australiaan kyllä kannattaa tulla käymään, on tämä niin tosi erilainen paikka, kuin kotoisa Eurooppa :)

   Delete
 4. Näyttää ihanalta! Olen itse lähdössä parin viikon päästä Austraaliaan, Melbourneen kolmeksi kuukaudeksi:). Miten tutustuit uusiin ihmisiin? Erityisesti muihin suomalaisiin? - Emmi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa täällä onkin! Melbourne on kuulemma tosi kiva kaupunki, sinne päin lähden reissailemaan sitten ensi vuonna :) Itse oon tutustunut kaikkiin kavereihin oikeastaan sitä myötä, että liityin pariin paikalliseen au pair ryhmään ja kyselin lähtiskö kukaan kahville. Meillä on myös lähialueen au paireille whatsapp ryhmä (jossa on yli 20 henkeä) johon alueelle saapuvat uudet ihmiset aina lisätään ja sitä kautta on löytynyt paljon tuttavia :) Ja kun pariin ihmiseen tutustuu, niin heti löytää lisää tuttavuuksia heidän kauttaan! Suomalaisiin tutustuin yhteen pohjoismaisten au pairien fb ryhmän kautta ja hän sitten esitteli minut kaverilleen. Eli yleensäkin kaikki fb ryhmät on hyviä - löytyy mm. backpackers in Australia / Australian suomalaiset / au pairs in (mikä kaupunki/alue nyt sattuukaan) / Single travellers australia ym. Ja au pair ryhmiinkin kannattaa liittyä vaikkei ois itse aupparina, jos vaan oot suunilleen siinä 20v. jollain puolen niin saman ikäistä ja henkistä porukkaa löytynee :-)

   Delete
 5. Mielettömiä kuvia! Ausseissa käynti on ollut mun bucket listillä noh, aina! Vielä jonain päivänä mäkin... :)

  http://the-happiness-theory.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä sellainen bucket listin kohta, joka kannattaa vielä joskus toteuttaa ;)

   Delete
 6. Aivan älyttömän ihanan näköstä! Hienoja kuvia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Vielä upeammalta se näytti livenä :)

   Delete
 7. Ihania kuvia! Ite oon suunnitellu kans au pairiksi lähtöä mutta en kyllä millään uskaltais noin kauas lähtöä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia! Kyllähän se aika hurjalta ajatukselta tuntui silloin, kun alkoi olla lähdön aika, ja kyllä sitä edelleenkin hetkittäin pysähtyy miettimään, et mihinkä asti sitä tulikaan lähdettyä, mut on tämä sen arvoista :) Ja kun paikan päälle pääsi, niin ei tää nyt niin valtaisa juttu lopulta ollutkaan - arkea täälläkin puolen palloa eletään :D

   Delete
 8. Upeat maisemat! Kivaa päivää 😊

  ReplyDelete