Weekend getaway in Amsterdam

12/12/2017

My best friend arrived here lateish on Thursday last week. Alarm went off right after 5am on Friday morning, taxi to the airport and off we went. Three days in snowy, rainy, windy, and cold Amsterdam. No matter how bad the weather was (December isn't the ideal time to travel there weather-wise) the city was absolutely beautiful.

Paras ystäväni saapui tänne myöhään viime torstaina. Herätyskello soi jo viiden aikaan perjantaiaamuna, taksilla lentokentälle ja matkaan. Kolme päivää lumisateen, vesisateen, tuulen ja kylmyyden keskellä Amsterdamissa. Vaikka keli oli kamala (joulukuu ei ole ideaali kuukausi Hollannin reissulle kelien puolesta), oli kaupunki aivan upea.
Walking around, discovering endless amount of beautiful little streets and lovely, romantic canals. Christmas lights and Mariah Carey playing on loop in most of the shops. Being amazed and somewhat amused by the houses that seem to be all tilted to all directions and it appears there's no single building with straight walls in this place.

Ympäriinsä kävelyä, loputon määrä kauniita pikkukatuja, suloisia, romanttisia kanaaleita, jouluvalot ja Mariah Carey soimassa loopilla suurimmassa osassa kauppoja. Vinojen ja mihin sattuu suuntaan kallellaan olevien talojen hämmästelyä ja hieman huvittuneisuuttakin - koko paikassa ei tunnu olevan yhtään suoraa seinää.
Sitting in a lovely restaurant for three hours straight, getting tipsy of the wine and feeling like adults - who would have believed our very first shared trip abroad back in 2013 would result us travelling together ever so often and being both up for the craziest ideas, spontaneous weekends in Amsterdam, and multiple nights at airports, hostels, and on the road. 

Kolme tuntia kivassa ravintolassa, pieni viinihiprakka ja aikuinen olo - kuka olisi uskonut, että meidän eka yhteinen ulkomaanreissu vuonna 2013 johtaisi säännöllisen epäsäännölliseen matkailuun yhdessä ja siihen, että ollaan molemmat valmiita toteuttamaan kaikki hullutkin ideat, spontaanit viikonloput Amsterdamissa ja lukuisat yöt lentokentillä, hostelleissa ja tien päällä.
Visiting Anne Frank house and a couple of museums (I recommend Museum of Prostitution to learn a a bit more about the history of Amsterdam, and Sex Museum just to get those "what the heck" moments) and skipping the Van Gogh Museum as being soaking wet already it didn't feel worthwhile to stand in the rain queuing for another hour or so. Maybe next time.

Anne Frankin talossa vierailu ja pari museota (suosittelen Musum of Prostitutionia, jos Amsterdamin historia kiinnostaa ja Sex Museumia, jos haluaa miettiä "mitä hittoa" kerta toisensa perään) ja Van Gogh museon skippaaminen, sillä vesisateessa jonottaminen tunnin jos toisenkin ajan ei houkutellut, kun oltiin jo valmiiksi kylmissään ja märkiä. Ehkäpä sitten ensi kerralla.
Swearing we'll both return there one day - preferably summertime - to enjoy the vibe of this lively, lovely city. Feeling a bit sad because having travelled extensively means you wont get the thrills anymore just by being at the airport. Enjoying our night there anyway, eating a lot of chocolate and laughing like never before. I love my best friend and the fact travelling with her is fun and easy.

Molemmat vannotaan palaavamme vielä jonain päivänä, mieluiten kesällä, nauttimaan tän ihanan kaupungin viboista. Hieman haikeat fiilikset, sillä pelkästään lentokentällä oleminen ei enää saa aikaiseksi samaa jännitystä ja innostusta kuin ennen. Kun matkustaa paljon, siitä tulee arkisempaa. Lentokenttäyöstä nauttimista joka tapauksessa suklaan, sekä vedet silmissä nauramisen muodossa. Rakastan parasta ystävääni ja sitä, että hänen kanssaan matkustaminen on hauskaa ja helppoa.
Flying back home early on Monday morning, falling asleep even before the plane had taken off. Waking up for a bit when someone screams in the cabin - there was ridiculous amount of bumps and shaking due turbulence but I hadn't woken up to that. I guess I'm way too used to being in a plane to give a damn about little bumps. Falling back asleep and waking up again to touch the ground in the freezing city of Edinburgh.

Paluulento maanantaiaamuna, nukahdan jo ennen kuin kone on edes noussut ilmaan. Havahdun siihen, kun joku kiljuu matkustamossa - paha turbulenssi ja kone heittelehtii älyttömästi, mutten edes ollut herännyt siihen. Olen kai liian tottunut lentämiseen välittääkseni tippaakaan pienistä töyssyistä. Nukahdan taas ja herään koneen laskeutuessa kylmän koleaan Edinburghiin.
Winter arrived to the UK while we were away, it was -7 degrees last morning, but absolutely beautiful with frost on the ground and sun shining brightly. During those three days I fell in love with Amsterdam and it's beauty, but I fell in love with Edinburgh once more yesterday. I'm happy to live in such a beautiful place and happy to be able to hop on a plane and be some place else in a couple of hours if I want to. I'm happy to be getting started with packing again. 

Talvi saapui Britteihin meidän poissaollessa, eilisen aamun lukemat oli -7 astetta pakkasta, mutta maisemat olivat sitäkin kauniimmat kuuran peittäessä maata ja auringon paistaessa täydeltä terältä. Noina kolmena päivänä Amsterdamissa rakastuin sen kauneuteen, mutta rakastun uudestaan ja uudestaan myös Edinburghiin - niin kävi taas eilen. Olen onnellinen asuessani näin upeassa paikassa ja olen onnellinen, että voin hypätä koneeseen ja käydä pyörähtämässä muualla, jos siltä tuntuu. Olen onnellinen, että pakkaaminen on taas aluillaan.
Finland, I'm coming tomorrow. Please treat me well and don't be too harsh with the weather. I'm currently struggling to stay warm in -2 degrees. 

Nähdään huomenna, Suomi. Kohtelethan minua hyvin, etkä ole liian julma kelien suhteen, sillä meinaan parhaillaan paleltua kuoliaaksi -2 asteen lämpötilassa.

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Voi kuinka ihanan oloinen kaupunki Amsterdam vaikuttaa olevan♥ Tosi kivasti kerrottu koko kaupungista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kivasta kommentista taas kerran Sini! Amsterdam oli kyllä tosi kiva :)

   Delete
 2. En oo koskaan aikaisemmin oikein edes osannut haaveilla Amsterdamista, mutta tämän postauksen myötä sinne on kyllä joskus ehdottomasti päästävä käymään! :)

  www.hennam.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei onpa kiva, että sain jonkun innostumaan tuosta ihanasta kaupungista! :)

   Delete
 3. Asun Amsterdamissa ja rakastan tätä kaupunkia päivä päivältä enemmän! Ihana kuulla että saitte reissustanne irti muutakin kuin pilven katkua ja punaisia lyhtyjä - Amsterdam on niin paljon enemmän!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voin kuvitella, että Amsterdam on kiva kaupunki myös asua! Toki punaiset lyhdyt ja kannabis on osa sitä paikkaa ja sen imagoa, mutta selvästi siellä on paljon muutakin :)

   Delete
 4. O-ou, toivottavasti et pety loskakeliin, joka täällä ainakin tällä hetkellä on! Matkasi kuulostaa ihanalta, ja hyvä ettet pelännyt turbulenssissä. Vaikka olen itsekin lentänyt viime aikoina paljon, sain viime lennosta pienet traumat, joten täytyy katsoa milloin seuraavan kerran lähden lentokoneeseen. Vaikka eihän mitään ole koskaan käynyt :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, ainakin nyt on täällä Kainuun perukoilla kivat parin asteen pakkaset ja lunta mukavasti maassa! Harmin paikka, että sattui viimeksi niinkin ikävä lentokokemus :/ Mutta jospa siitäkin traumasta yli pääsee!

   Delete
 5. BUCKETLISTILLÄ! <3 Miten Amsterdam voi näyttää niin houkuttelevalta vaikka siellä olisi huonokin sää? Oon kyllä kateellinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niimpä, sitä mekin mietittiin! Keli aivan kamala, mutta silti niiiiin ihana kaupunki <3

   Delete
 6. Amsterdam on aivan ihana, sillä kaupungilla on mulle aina tunnearvoa koska tein sinne mun ekan ulkomaanreissun! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana se kyllä oli! Ja varmasti painunut mieleen ikuisesti :)

   Delete
 7. Kiva kun tykkäsit Amsterdamista :) Mua ei sillee siellä vetänyt mikään niin puoleensa, että haluaisin sinne uudelleen :D Tuo Anne Frankin museo oli kyllä mun lempparijuttuja Amsterdamissa! Tuo on muuten ihan totta, kun matkustaa usein niin siitä tulee arkisempaa eikä ole enää perhosia vatsassa kuten ennen vaikka kyllä aina innoissani oonkin tulevista matkoista :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anne Frank oli kyllä mielenkiintoinen! Ja jännä, miten eri tavalla ihmiset kokee paikat - toiset tykkää enempi ja toiset ei :)

   Delete
 8. Amsterdam<3 Se taistelee mun lempikaupungin paikasta Lontoon kanssa :D Hitsit kunpa pääsisin Damiin pian uudelleen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lontoo on mun yksi ikuisista lemppareista kans! Mutta tässä viimeisen vuoden aikana on kyllä tullut vastaan paljon muitakin kivoja paikkoja ja Amsterdam meni ehdottomasti ihan lempparikärkeen kertaheitolla :D

   Delete