Edinburgh Castle - a landmark worth of visiting

11/15/2018

Edinburgh castle is probably one of the most well-known landmarks of Edinburgh dominating the skyline of the town no matter which direction you're looking from. This castle has existed since 12th century, and has served both as a royal residence and a military settlement, as well as a prison. Nowadays it's a popular tourist destination and for example the Scottish Crown Jewels are kept in there.

Edinbrughin linna on varmaan yksi tunnetuimmista maamerkeistä Edinburghissa ja se dominoikin kaupungin horisonttia katsoitpa sitten mistä suunnasta tahansa kohti keskustaa. Linna on ollut paikoillaan 1100-luvulta asti ja se on palvellut niin kuninkaallisena asuinpaikkana, sotilaallisissa tarkoituksissa, kuin vankilanakin. Nykypäivänä se on suosittu turistikohde ja esimerkiksi Skotlannin kruununjalokivet ovat siellä hyvässä säilössä.
We visited the Edinburgh castle with my mum and my cousin and I'd say it's definitely worth of spending a couple of hours there. The views from the castle are just stunning (but what else do you expect from a hilltop in Edinburgh?) and the history of the castle is intriguing. I realised again how little I know about Scotland or Scottish history, even though I've lived here for a while now. 

Me vierailtiin Edinburghin linnassa äitini ja serkkuni kanssa ja sanoisin, että se on ehdottomasti visiitin arvoinen. Maisemat linnalta ovat huikaisevat (mutta mitä muutakaan odottaa, kun kyseessä on kukkula Edinburghissa?) ja linnan historia on kiehtova. Tajusin taas kuinka vähän tiedän Skotlannista tai sen historiasta, vaikka olenkin asustanut täällä jo hetkisen.
If you buy the tickets online, they'll cost £17 per person and under 16 years olds pay £10,5. I highly recommend planning a bit ahead and purchasing your tickets in advance: the queue to the on-site ticket office was crazy long. I'd also say it's a bit less crowded if you time your visit for an early morning on a weekday but this being Edinburgh you should always be prepared to make your way through masses of tourists no matter where you go.

Jos ostat lippusi netissä, on niillä hintaa £17 per nenä ja alle 16-vuotiaat maksavat £10,5. Suosittelisin ehdottomasti suunnittelemaan vähän etukäteen ja hankkimaan liput ajoissa: jono linnalla olevalle lipputiskille oli ihan hurjan pitkä. Sanoisin myös, että suurimmat turistimassat voi välttää ajoittamalla visiitin mahdollisimman aikaiselle aamulle keskellä viikkoa, mutta kun kyseessä on Edinburgh, on turisteja joka puolella joka tapauksessa.
I really enjoyed my visit to the castle and I think it's one of those 'must see' attractions of Edinburgh. However, I wouldn't necessarily pay that £17 again, one visit was enough to cover me for the next few years at least. And I really hope my visit to the castle didn't bring me bad luck: the myth tells that a student will be jinxed with bad luck and is likely to fail their exams after visiting Edinburgh castle before graduating. We'll see what happens but at least I'll have an excuse if I fail my exams.

Minä nautin vierailustani linnalle ja kyseessä on varmasti yksi niistä "pakko nähdä" kohteista Edinburghissa. En varmaan kuitenkaan maksaisi 17 puntaa uudestaan ja yksi vierailu oli riittävästi kattamaan minut seuraavan muutaman vuoden ajalle. Ja toivon tosiaan, että linnavierailuni ei tuonut minulle huonoa onnea: myytin mukaan visiitti Edinburghin linnaan langettaa kirouksen ja paha onni seuraa opiskelijaa kokeisiin, jos siellä vierailee ennen valmistumistaan. Nähtäväksi jää, mutta ainakin mulla on nyt tekosyy, jos kokeet menevät penkin alle.
This being said I'll just leave these photos here and let you decide for yourselves would Edinburgh Castle be worth of visiting. I'm happy that I went but it didn't climb up to my top three of castles I've visited. I'd still say for example Germany (check out Neschwanstein and Schloss Linderhof) and Luxembourg (check this post) have prettier castles if you're after that traditional fairy tale look, but there's no denying Edinburgh castle is impressive standing in the middle of our old town.

Muuta sanottavaapa mulla ei liene ole, annan teidän päättää itse kuvien perusteella, olisiko Edinburghin linna vierailun arvoinen. Olen tyytyväinen, että menin, mutta linna ei päässyt top kolmoseeni parhaista vierailemistani linnoista. Esimerkiksi Saksan (tsekkaa Neuschwanstein ja Schloss Linderhof) ja Luxemburgin (tsekkaa tämä postaus) linnat ovat kauniimpia, jos etsii sitä perinteistä satulinnaa, mutta Edinburghin linna on kyllä vaikuttava kaikessa komeudessaan seisoessaan keskellä kaupunkia, sitä ei käy kieltäminen.
What's your favourite castle?
Mikä on sun lempparilinnasi?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Oih, linnat ovat kiehtovia! En ole paljoa käynyt niissä, mutta Italiasta muistan yhden linnan, jossa käveltiin pitkää hämärää käytävää pitkin ja sai muistaakseni mennä pieniäkin käytäviä pitkin. Harmittaa kun ainakin Suomessa kaikki pikku portaikot ja käytävät ovat suljettuja vierailijoilta. Olisipa ollut ihanaa asua linnassa joskus entisaikoina. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linnat on <3 Siitä, kun oon Suomessa missään linnassa käynyt, on kyllä tuhottoman kauan aikaa. Mutta ainaking Edinburghin linnassa pääsi kulkemaan pieniä ja kapeitakin käytäviä :)

      Delete