Castles to visit; Schloss Linderhof

10/26/2015

Last summer when I was visiting Germany, we did a short trip to Italy and on the way back we visited Schloss Linderhof (Eng. Linderhof Palace). It's located near to the border of Austria, southwest from Munich and it's one of the palaces built by King Ludwig II. I've visited also Neuschwanstein in 2013, which is definitely bigger and a perfect example of a fairy tale palace! However Linderhof is also worth of visiting if you happen to be nearby. Without further explanations, let's move on to the pics!

Viime kesän Saksan reissulla tuli tehtyä lyhyt pyörähdys myös Italian alpeilla ja paluun matkalla päädyttiin pysähtymään Linderhofin linnassa. Kyseinen linna löytyy läheltä Itävallan rajaa, lounaaseen Münchenistä ja se on yksi Ludvig II:sen rakennuttamista palatseista. Minä olen vieraillut myös Neuschwansteinilla vuonna 2013, joka on ehdottomasti isompi ja täydellinen esimerkki prinsessojen satulinnasta! Siitäkin huolimatta Linderhof on myöskin visiitin arvoinen - ilman sen kummempia selityksiä; eiköhän siirrytä kuviin!
The weather was a bit rainy when we arrived, but after a while we enjoyed of a sunny day on the edge of Alps. And I have to say, that seeing Germany's castles have been amazing. You can imagine a 12-year-old Fiia visiting England for the very first time and being really truly disappointed, when the castles didn't look like the ones we see in princess movies. England does have some nice castles, but they're not the same as the continental royal palaces!

Linnavierailupäivänä sää oli hieman sateinen, mutta lyhyen kiertelyn jälkeen päästiin nauttimaan auringostakin Alppien etumaastossa. Ja täytyypä todeta tähän, että Saksan linnoihin tutustuminen on ollut mahtavaa. Voitte vain kuvitella kaksitoistavuotiaan Fiian pettymyksen ihka ensimmäisellä Englanninmatkalla, kun linnat eivät olletkaan niitä prinsessaleffoissa nähtyjä. Vaikka Englannistakin kivoja linnoja löytyy, eivät ne ole sama asia Keski-Euroopan satupalatsien kanssa!
Have you visited any castles and if so, which one is your absolute favourite? 
Löytyykö sulta lemppari-linnaa, jossa vieraileminen on jäänyt ikuisesti mieleen? 

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Voi kuinka ihanan näköistä! :-) Tajusin just, että mä en oo ikinä käynyt minkäänlaisessa linnassa! Olis kyllä niin siisti päästä käymään jossain, vaikka sit just tuolla :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen, vaikka tykkäsinkin ehkä hitusen enemmän Neuschwansteinista sen maalauksellisuuden vuoksi, kuin tästä. Mut linnat on kyllä mun mielestä kaikenkaikkiaan kiehtovia kohteita! :)

   Delete
 2. Ainut linna missä on tullut käytyä on Turun linna 😆 ei taija olla ihan verrattavissa. Ja tietty Kajaanin linnanrauniot

  ReplyDelete
  Replies
  1. Turun linnassa oon minäkin joskus vuosia sitten käynyt! Suomestakin muuten löytyy muutamia kiinnostavia linnoja - ne tosin on sit taas ihan oma lukunsa :D

   Delete
 3. Todella upea banneri! Ja aivan älyttömän hienoja kuvia ja super hyvä laatuisia!! Vau :o Millä kameralla oikein kuvaat? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos paljon! Ihan Canon eos 1100d on käytössä, näistä kuvista osa tosin otettu Pentaxilla. Manuaalilla kuvaamalla ja pienellä jälkisäädöllä saa paljon aikaan ;)

   Delete