Castles to visit in Luxembourg

7/10/2016

During my stay in Luxembourg I visited a total of three castles (or actually one of these three I just saw from the outside). I decided add them up in to a single post instead of posting about each of them separately. These all are something I recommend you to check out if you are in Luxembourg. All of them are located in the northern parts and are easily reachable by car. You just need a navigator or a map or a very detailed plan of which towns/cities/villages to look for when driving to your destination. I tell from experience that the small roads in the countryside can get really tricky!

Luxemburgissa oleiluni aikana tuli nähtyä kolme linnaa, joista kahdessa kävin sisällä asti. Päätin kertoa kaikista samalla kertaa erillisten postausten sijaan. Suosittelen tsekkaamaan näistä vaikka kaikki, jos Luxemburgiin eksyy. Kaikki sijaitsee maan pohjoisosissa ja niihin on helppo ajaa autolla. Tarvitset vain navigaattorin tai kartan tai erittäin yksityiskohtaisen suunnitelman siitä, mitä kyliä tai kaupunkeja kohti pitää ajella. Voin kertoa kokemuksesta, että maaseudun pikkutiet voi käydä kinkkisiksi!

Clervaux Castle
Clervaux Castle is the first one of the castles I visited. It's not too fancy from the outside, and the main point of visiting this one isn't the castle itself but the exhibition called The Family of Man which they have. It's a exhibition including black-and-white photos from all over the world. It has travelled around the world in the 1950s and 1960s and now it's located in Luxembourg in where the director of the show was born. The exhibition is very powerful and I loved it!

Clervaux oli ensimmäinen linnoista, joissa vierailin. Se ei ole kovin näyttävä ulkoa, eikä pääsyy vierailulle olekaan itse linna, vaan mustavalkoinen valokuvanäyttely The Family of Man, joka siellä on esillä. Näyttely matkasi ympäri maailmaa 50- ja 60-luvuilla ja nykyään se on Luxeburgissa, kokoajansa synnyinmaassa. Näyttely on tosi vaikuttava ja tykkäsin siitä tosi paljon!

Vianden Castle
Vianden Castle we just drove past when we were coming back home from Clervaux, so I have no idea of what the castle looks like inside. But from the outside it's absolutely beautiful, the views from the hills down to the valley are absolutely beautiful and the village the castle is located in is the loveliest village I saw in Luxembourg. Unfortunately we didn't have time or energy to stop there and walk around, so I have no pics (we had the kids with us and they were getting hungry and tired so sightseeing more was out of question).  This one I really recommend to check out if you want to see a  a place for fairytales, or your going around with a camera.

Vianden oli toinen linnoista, jonka ohi vain ajettiin kotimatkalla Clervauxista, joten minulla ei ole hajuakaan, miltä linna näyttää sisältä. Mutta ulkoa se on tosi kaunis ja maisemat kukkulalta alas laaksoon on upeat. Kylä, jossa linna sijaitsee, on myöskin viehkoin pieni paikka, jonka Luxemburgissa näin. Valitettavasti ei ehditty pysähtymään ja kävelemään ympräiinsä, joten kuviakaan ei ole (lapset oli reissulla mukana ja alkoivat siinä vaiheessa olla niin väsyneitä ja nälkäisiä, että kotiin piti päästä ja äkkiä). Suosittelen kummiskin ehdottomasti kurkkaamaan kyseisen linnan, jos haluaa nähdä satumaisen paikan, tai jos reissaat kameran kanssa.

Beaufort Castle
Beaufort Castle was the last one I visited and I did it on my own. It's free for young people (and so is The Family of Man, too!) and it locates in  small village in the middle of countryside, so the roads there are the tiny and lovely ones. The castle itself is old (but has also a newer part, which I didn't visit as there are only guided tours twice a day there), and it's pretty much just stones. It was still interesting if not as beautiful or outstanding as the two other castles I visited. And the drive there is already something to see!

Beaufort on viimeinen linnoista, joissa vierailin, ja sinne ajelinkin yksinäni. Sisäänpääsy on ilmainen nuorille (ja sama pätee myös The Family of Man'iin!) ja se sijaitsee pienessä kylässä keskellä maaseutua, joten tiet sinne on pieniä ja kivoja. Linna itsessään on vanha (mutta siinä on myös uudempi osa, johon en päässyt visiitille, sillä ohjatut kierrokset olivat vain kahdesti päivässä), ja se onkin lähinä vain kivimuureja. Siitäkin huolimatta se oli kiinnostava, vaikkei ehkä yhtä kaunis tai mieleenpainuva kuin toiset kaksi. Ja ajoreitti linnalle on jo jotakin, joka kannattaa nähdä!
So, there's something to consider, if you're visiting Luxembourg with a car! I also read from Wikipedia that there are over 100 castles in the teeny tiny Luxembourg, so there's surely something for everyone to see!

Siinäpä siis kohteita, joita harkita jos vierailee Luxemburgissa auton kanssa! Lueskelin myös Wikipediaa, joka kertoi piskuisessa Luxemburgissa olevan yli 100 linnaa, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain nähtävää!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Hienoja kuvia! Ties vaikka itekkin eksyisin Luxemburgiin mun Ranskan reissulla, noi linnat on niin mielenkiintosia että aion ainakin raahata matkaseuran mukaan vähintään yhteen! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti suosittelen vierailemaan myös Luxemburgissa jos on Ranskassa niin, että sinne kätevästi pääsee! Keski-Euroopassa kun nuo välimatkat on niin lyhyitä, että maasta toiseen reissaaminen on helppoa :D Ja linnoja löytyy tosiaan näiden lisäksi monta monta muutakin, eikun googlaamaan vaan ;)

      Delete