Last bits of November

11/30/2017

A chilly but sunny Saturday morning, the weather reminds me of a beautiful autumn day in Finland. I get a take-away cappuccino from one of our uni's cafes so I'll have a correct change for the day ticket in the bus. For once the traffic is smooth and we arrive to the town in no time. A bit of shopping and checking out the Christmas markets that would probably look way nicer in the evening when it's dark and all the lights are lit.

Viileä, mutta aurinkoinen lauantaiaamu ja sää muistuttaa minua kauniista syyspäivästä Suomessa. Nappaan mukaani take-away cappuccinon yhdestä yliopiston kahviloista, jotta saan rikottua päivälippua varten sopivat kolikot mukaani bussia varten. Kerrankin liikenne soljuu mukavasti ja ollaan keskustassa varsin nopeasti. Vähän shopppailua ja joulumarkkinoiden, joka olisi varmasti paljon tunnelmallisempi illalla valojen syttyessä, tsekkaaminen.
Evening of the same day and we head to an ice skating disco at a local ice rink. I haven't been skating for years but with every round I feel more and more comfortable - I didn't remember ice skating is that much fun! Back home I put ice on my ankle I sprained a few weeks ago as it hurts like hell but it was totally worth it.

Saman päivän iltana suunnataan luisteludiskoon paikalliselle jäähallille. En ole luistellut vuosiin, mutta jokaisen kierroksen jälkeen on vähän varmempi olo - en muistanut, että luistelu on noinkin hauskaa! Kotona päädyn kylmäämään nilkkaani, jonka nyrjäytin muutama viikko sitten, kun siihen sattuu taas ihan tuhottomasti, mutta olihan se nyt sen arvoista.
As the weather's been decent and there are no more lectures for most of us, we've been throwing the frisbee around with the guys pretty much every day. I've set myself a goal of being able to throw decent long throws by the end of next semester. 

Koska kelit ovat olleet kelvollisia, eikä suurimmalla osalla meistä ole enää luentojakaan, ollaan heitelty frisbeetä jätkien kanssa melkeinpä joka päivä. Olen asettanut itselleni tavoitteeksi, että pystyn heittämään kunnollisia pitkiä heittoja ensi lukukauden loppuun mennessä.
Our little group (that we've been throwing that frisbee around with) gets together for cake on Tuesday as we'll be going for a Christmas dinner with the frisbee team on our usual cake night. The guys talk about razors and Movember and I tell them that yeah, I've got a lot of first hand experience of shaving my beard. Trying to solve a Rubik's cube together and fitting the four of us in one bed and throwing around a dirty sock for some weird reason. Fun times and I like those people.

Meidän pikku porukka (jolla sitä firsbeetäkin nakellaan) kokoontuu kakulle tiistaina, sillä suunnataan frisbee tiimin kanssa jouluillalliselle meidän normaalina kakkuiltanamme. Jätkät puhuu partahöylistä ja Movemberista ja minä kerron heille, että joo, mulla on ihan tosi paljon kokemusta partani ajamisesta. Yritetään ratkaista Rubiikin kuutio porukalla ja ahtauduttaan kaikki neljä yhteen sänkyyn ja nakellaan likaista sukkaa ympäriinsä jostain ihan kummallisesta syystä. Tykkään näistä tyypeistä ja tylsääkään ei tule.
I finally got my management essay results back the other day and got 70% which means I don't have to sit the exam! And that being the case it means less stress in between coming back from Amsterdam on Monday and leaving to Finland on Wednesday as the exam would have been on that Tuesday in between. And yes, I'm going to Amsterdam for a weekend! I sent my best friend a message last week, said I found cheap flights and asked if she wants to go with me. Obviously she said yes straight away (I just love that girl!) and so we're flying there in a week.

Sain vihdoin managementin esseen tulokset takaisin päivänä eräänä ja 70% tuloksena tarkoittaa sitä, että mun ei tarvitse tehdä koetta! Ja asian ollessa näin väheneee stressinkin määrä siltä väliltä, kun tulen takaisin Amsterdamista maanantaina ja lennän Suomeen keskiviikkona - koe olisi ollut siinä välissä tiistaina. Ja kyllä, olen menossa Amsterdamiin viikonlopuksi! Lähetin parhaalle ystävälleni viestin viime viikolla sanoen, että löysin halvat lennot ja haluaako hän lähteä mukaan. Vastaus oli tietenkin suoriltaan kyllä (rakastan tätä tyyppiä!), joten lennetään sinne siis viikon päästä.
Now I'm sitting in my room, sipping my morning coffee. I went to body pump today just to find out it was cancelled and ended up doing yoga instead. Better than nothing I guess and at least I'll be running in the frisbee training in the evening. I should revise for the exams but I just find myself procrastinating. Somehow I'm in a blissful state of oblivion thinking I've got nothing to do when there's no more actual studying left and haven't really realized yet how close the exams actually are.

Nyt istun huoneessani ja siemailen aamukahviani. Menin aamulla body pumpiin vain saadakseni selville, että se olikin peruttu ja päädyin sen sijaan joogaamaan. Tyhjää parempi sekin kai on ja ainakin illalla tulee juostua frisbeetreeneissä. Mun pitäisi kerrata kokeisiin, mutta löydän itseni aina lykkäämässä sitä tuonnemmaksi. Jotenkin olen tässä autuaassa tietämättömyyden tilassa, jossa ajattelen, että mulla ei ole mitään tehtävää, kun varsinainen opiskelu on loppunut, enkä vielä ole tajunnut, kuinka lähellä ne kokeet oikeasti onkaan.
Life is good and it's time to start my advent calendar my godmother sent to me tomorrow. Can't believe it's almost Christmas. So that's what I've been up to lately. How has your week been like so far?

Elämä on hyvää ja huomenna saa avata joulukalenterin, jonka kummitätini lähetti mulle postissa, ekan luukun. En vaan millään usko, että kohta on joulu. Tässäpä siis vilauksia elämääni viime aikoina. Miten sun viikko on sujunut tähän asti?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Hahah tollaset kaverit on parhautta, jotka osaa sanoa kyllä halvoille lennoille ja muullekin hauskalle :D Ihanaa reissua teille, ja superkiva ettei tarvii tehdä koetta siinä lentojen välissä. Mulle tulee aina kauhee britanniaikävä sun blogista, mut ehk tää tästä... :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, ihan parasta on ystävä, jonka kaa voi lähtä spontaaneille reissuille! Sun pitää tulla käymään täällä kylässä - tällä hetkellä mun majoitusmahdollisuudet on luokkaa makuupussi lattialla, mutta silti vieraat on enempi kun tervetulleita, jos oikeen britanniaikävä iskee päälle ;)

   Delete
 2. Eikäh, joulukuinen Amsterdam on varmasti upea! Kyseisessä kaupungissa oon halunnut käydä jo pienen ikuisuuden, joten pakko olla vähän kade haha.

  Elämä siellä muutenkin kuulostaa menevän hyvin! Onnea kokeisiin, meilläkin ne on nurkan takana :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivon mukaan Amsterdam täyttää odotukset! Itsekin on tehnyt mieli päästä käymään siellä jo jonkin aikaa ja nyt se toive toteutuu vihdoin. Ja minä oon vähän kade sun Aasian matkailuille, kun sieltä käsin on kaikki siellä niin lähellä haha :D Puolensa ja puolensa joka maailmankolkassa kai! Onnea sulle kans kokeisiin, vika ponnistus tälle vuodelle!

   Delete
 3. Ihania kuvia! <3 Kiva myös lukea sun kuulumisia :) Mukavaa, että matkustat Amsterdamiin! Mun blogista löytyy pari postausta Amsterdamista ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Sun blogista osittain inspiroiduinkin ton Amsterdamin kanssa ja kun lennot halvalla sai, niin pakkohan sinne nyt on lähtä haha :D Joten ehdottomasti käyn vielä selailemassa sun vinkit ja kokemukset läpi ;)

   Delete