Wrapping up the roadtrip to Great Southern of WA

2/03/2017

So, I think it's finally wrap up the whole roadtrip to Great Southern of Western Australia that we did with my sister and my friend Natalie back in October - in the other words a long long time ago. Those four days included 980 kilometres, lots of laugh, and great memories. 

Ajattelin, että olisi vihdoin aika pistää kokoon koko roadtrip, joka tehtiin Länsi-Australian Great Southerniin yhdessä siskoni ja ystäväni Natalien kanssa lokakuussa. Toisin sanoen ihan liian pitkän aikaa sitten.  Nuo neljä päivää sisälsivät 980 kilometriä, paljon naurua ja hienoja muistoja.
And what did I learn? I learned how to set up a tent (it's been a long long time since I had slept in a tent last time!) and I learned that I love camping. There's something shooting and magical in laying in your sleeping bag, listening to the ocean move right next to you. Being without any connection to the outside world, as there's no service and you can't get on internet or even text anyone. Brushing your teeth under the stars and listening to a fellow camper playing his guitar.

Ja mitä opinkaan? Opin, kuinka pystyttää teltta (siitä oli tosi pitkä aika, kun olin viimeksi telttaillut!) ja opin, että rakastan telttailua. Siinä on vain jotakin rauhoittavaa ja hieman maagistakin, kun makaat makuupussissasi kuunnellen meren ääniä aivan lähelläsi. Ulkomaailmaan ei saa yhteyttä, sillä kenttä tietenkin puuttu, eikä tekstiviestien lähettämisestä saati internettiin pääsystä ole puhettakaan. Hampaidenpesu tähtien alla telttanaapurin soittaessa kitaraansa.
Even though our trip was a quite short one, I'd say I would love to have a 4WD car plus other essentials, a good friend, and lots of time to discover Australia this way. Being one of the ultimate backpacking destinations in the world this country certainly has lots of camping sites and caravan parks. And the atmosphere was (at least in the places we stayed) welcoming and someone was always up for a chat.

Ja vaikka meidän reissu olikin varsin lyhyt, voin sen perusteella todeta, että nelivedon ja muiden välttämättömyyksien, sekä hyvän kaverin kanssa olisi huippua tutkia Australiaa tällä tapaa, etenkin ilman aikarajoitteita. Onhan tämä nyt yksi reppureissaajien luvatuista maista ja telttailualueita ja karavaanaripuistoja löytyykin pilvin pimein. Ja tunnelma kaikissa paikoissa, joissa pysähdyttiin, oli lämmin ja aina löytyi joku juttutoveri.
I think I have to make a mental note for myself about making time for another roadtrip this year, maybe back in Finland, who knows. Reading a map and having freedom to drive around and plan on the way is something awesome!

Täytyneekin pistää muistiin, että tänä vuonnakin voisi tehdä jonkinlaisen roadtripin. Ehkäpä vaikka koti-Suomessa, kuka ties. Kartan lukeminen ja vapaus ajella ympäriinsä tehden suunnitelmia matkan varrella on vaan jotakin ihan huippua!
And here are all the posts talking about specific spots on our way:
Ja tässä vielä kaikki postaukset tietyistä kohteista matkamme varrelta:

I also had a video of our trip but lost it when I lost my phone. If I'm lucky my sister has it somewhere safe as I remember sending it to her, but let's see. I have a bad habit of not backing up my things on cloud or anything and now I lost photos from 3 months... But shit happens.

Mulla oli myös video reissultamme, mutta hukkasin sen puhelimeni mukana. Jos olen onnekas, siskoni on tallentanut sen jonnekin, kun lähetin sen aikanaan hänelle, mutta saa nähdä. Minulla on huono tapa olla tallentamatta kuviani tai mitään pilvipalveluihin tms, joten hävitin siis nyt kolmen kuukauden kuvat. Mutta elämä on.

Do you like camping? What is the best roadtrip you've ever done?
Tykkäätkö sä telttailla? Mikä on elämäsi paras roadtrip, jolla olet ollut?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Ihania, valloittavia kuvia ja eloisaa tekstiä! 😍

  Minä en ole juurikaan matkaillut ja retkeillyt, joten mielenkiintoista perehtyä täällä sinun blogissasi siihen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Kiva myös kuulla, että tästä blogista saat jotakin irti :)

   Delete
 2. Oi että, rakastan matkustella ja reissata kaikkialla, joten tämä blogi siis jää lukulistalleni ;)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei tosi kiva kuulla, että jäät seurailemaan! Tervetuloa :)

   Delete
 3. Ihanan oloinen reissu, paljon matkaa ainakin kertynyt! Olisi tosi mukavaa telttailla joskus, sitä ei ole tullut koettua vielä kertaakaan :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää kyseinen reissu oli kyllä tosi kiva! Ja telttailua suosittelen kokeilemaan ihan ehdottomasti :)

   Delete