Melbourne to do: my top 3 in the city centre

2/18/2017

First of all I have to say: we didn't spend enough time in Melbourne that I could say these are the "must see" things or that these would be my favourites after a longer time of exploring. But for now, these are the three things I wanted to share with you as I really liked these and they're all suitable for a smaller budget as well!

Ensimmäisenä on sanottava, että me ei vietetty riittävästi aikaa Melbournessa voidakseni sanoa, että nämä ovat "pakko nähdä" kohteet tai että nämä olisivat mun lempparikohteet pidempiaikaisen tutkimisen jälkeen. Mutta just nyt, nämä kolme asiaa tuntuivat jakamisen arvoisilta. Tykkäsin kaikista myös budjettiystävällisyytensä vuoksi!

1. Melbourne Museum
I love museums and I've been to a few and Melbourne Museum is one of my all time favourites. It's big but you can still see everything in one day - you need the whole day though plus snacks with you (if you can't afford eating in cafes...). There's everything from dinosaurs to Aboriginal history to evolution and to human mind, something to everyone I'd say. I don't know how many of the galleries are permanent and how many will change though. But the museum is well structured and interesting all the way from one end to another. Adult's ticket is $14.

Rakastan museoita ja olen käynytkin muutamassa, mutta Melbournen museo nousi yhdeksi suosikeistani. Se on iso, muttei liian suuri pala purtavaksi yhden päivän aikana. Tosin tarvitset kyllä koko päivän ja evästä mukaan (jos et siis voi kustantaa kahviloissa syömistä...). Museosta löytyy kaikenlaisia näyttelyitä dinosauruksista aboriginaalihistoriaan ja evoluutiosta ihmismieleen. En tosin tiedä kuinka moni näistä on pysyviä ja kuinka moni vaihtuu uuteen hetken päästä. Museo itsessään oli hyvin rakennettu ja mielenkiinto pysyi yllä alusta loppuun saakka. Aikuisen sisäänpääsy maksoi $14.
2. St. Paul's Cathedral
To be honest again - Australia isn't the place to be if you want to see amazing churches or old buildings in general. But as a person who loves churches this one with a very central location impressed me. Might be also something to do with the fact I've lived on this continent for a few months and got used to it's lack of old architecture. But anyway. Because of the central location walking out of this church gives you a nice view to Flinder's station, another pretty building.

Ollakseni taas rehellinen - Australia ei ole ideaali paikka huikeiden kirkkojen tai ylipäänsä vanhojen rakennusten metsästykselle. Mutta ihmiselle, joka rakastaa kirkkoja tämä aivan keskustassa sijaitseva kirkko oli ihan vaikuttava paikka. Sillä tosin voi olla jotain tekoa myös sen faktan kanssa, että olen asustanut tässä maanosassa muutaman kuukauden ja tottunut vanhan arkkitehtuurin puutteeseen. Mutta joka tapauksessa, keskeisen sijaintinsa vuoksi kirkon uloskäynti tarjoaa vierailijalle myös kivan näkymän rautatieasemalle nimeltä Flinder's Station - taas yksi sievä rakennus. 
3. State Library of Victoria
Also as a big book lover I love libraries but this place is much more than just a library. The building itself is pretty great and worth of seeing but it also has a collection of old books and art and all sorts of things. Kind of like a mini scale museum. A must see if you like books, history, or nice buildings. Or if you just want to sophisticate yourself.

Suurena kirjojen rakastajana rakastan myös kirjastoja, mutta tämä paikka on paljon muutakin, kuin vain kirjasto. Rakennus itsessään on hieno ja näkemisen arvoinen, mutta sieltä löytyy myös kokoelma vanhoja kirjoja, taidetta ja kaikenmoista muuta nähtävää. Tavallaan miniversio museosta. "Pakko nähdä" -kohde, jos pidät kirjoista, historiasta tai kivoista rakennuksista. Tai jos tahdot muuten vaan sivistää itseäsi.
All these three things are on the free tram zone, so you don't even have to pay to get to them. And as I really liked a couple of other things as well I'll mention them quickly: 

Jokainen näistä kolmesta paikasta on ilmaisella ratikka-alueella, joten niihin kulkemisesta ei tarvitse edes maksaa. Ja koska tykkäsin parista muustakin jutusta tosi paljon, on ne nostettava tässä nyt pikaisesti esille:

Queen Victoria Market
I love markets and this one is a huge one. Atmosphere, lots to choose from and if you happen to have money (unlike me) you might find something nice to take home! 

Rakastan markkinoita ja tämä on iso juttu, Tunnelma, paljon valinnan varaa jos sulta (toisin kuin multa) löytyy taskusta ylimääräistä rahaa pienelle matkamuistoshoppailulle.

Southbank
Besides having Eureka Tower and Skydeck there (which should be on this list to be honest) the atmosphere, again, was great. Definitely a place to go for a little relaxed walk on a weekend night.

Eureka Towerin ja Skydeckin lisäksi (jonka pitäisi olla ehdottomasti tällä listalla) tämänkin paikan tunnelma oli tosi kiva. Ehdottomasti mukava kohde rennolle iltakävelylle viikonloppuiltana.

So to conclude, I've pretty much loved everything here. I could probably say I like Melbourne a lot!

Kaiken kaikkiaan voisinkin siis todeta, että olen tykästynyt lähes kaikkeen täällä. Ehkäpä olisikin aika todeta, että tykkään Melbournesta tosi paljon!

You Might Also Like

2 kommenttia