Melbourne - first impressions

2/12/2017

We've spent a couple of days in Melbourne now. Lots of walking and travelling on a free tram zone, sightseeing a bit and trying to stick in our budgets. No coffee in a cafe or taking an easy but expensive bus straight from the airport to wherever you're staying in the city - instead of that we found ourselves in a local bus and in a packed train with our over sized luggages. Oh well.

Parisen päivää Melbournessa on nyt takana. Paljon kävelemistä ja liikkumista ilmaisella ratikalla. Vähän nähtävyyksien katselua ja budjetissapysymisyrityksiä. Ei kahvia kahviloissa tai helppoa, mutta kallista bussia lentokentältä suoraan majoituksen luo keskustassa. Sen sijaan löydettiin itsemme ja liian painavat kantamuksemme paikallisbussista ja täyteen ahdestusta junasta.
So far I like this place. It has this certain feeling, a mixture of a small town and a big city. With over 4 million residents Melbourne is a big city on Australian (or on quite many other, too) scale and you can certainly see it. It's busy, public transportation is always full, and the buildings are high. A modern, businesslike feeling.

Tähän mennessä olen tykännyt tästä paikasta ja sen tietystä sekoituksesta pienen kaupungin ja ison metropolin tunnelmaa. 4 miljoonaa asukasta tekee Melbournesta Australian (ja oikeastaan melekein minkä tahansa muunkin) mittakaavalla ison kaupungin ja sen näkee. Täällä on kiireistä ja julkiset ovat aina täynnä, rakennukset ovat korkeita ja tunnelma moderni.
But Melbourne also has some charm that for example Perth doesn't. I think pretty much everyone knows these alleys covered in graffiti, right? Well, it was what I expected Melbourne to look like and now we've seen it. And I kind of liked it. Besides vibrant street art, relaxed and artistic atmosphere, Melbourne has bunch of quite impressive old buildings. Of course we're not talking about old buildings on Germany's or UK's scale, but on Australian scale.

Mutta Melbournessa on tiettyä viehätystä, jota esimerkiksi Perthistä en löytänyt. Kaikkihan tietävät ne graffiteilla koristellut kujat täällä, eikö? No, se oli minun oikeastaan ainoa ennakko-oletukseni tästä paikasta ja nyt olen ne nähnyt ja aikalailla tykästyinkin. Värikkään katutaiteen, rennon ja kevyesti hipsterin ilmapiirin lisäksi Melbournesta löytyy kourallinen melko vaikuttavia vanhoja rakennuksia. Tietenkään ei ole kyse vanhoista rakennuksista esimerkiksi Saksan tai Britannian mittakaavalla, mutta Australian kylläkin.
A 100 years old building in this country is quite a rare sight, but I've always liked the old buildings. They have soul. And Melbourne has an old but modern soul - at least judged by what I've seen so far. And I still have to say it's green. I got so used to the dryness of WA around this time of the year that all the green amazes me. But I have to say the greenness brings another thing that's not so pleasant: it's hot but also a bit humid. Back in West it was just hot.

Satavuotias rakennus on tässä maassa melkoinen harvinaisuus, mutta minä olen aina tykännyt sellaisista. Niillä on sielu. Ja Melbournen sielu on vanha, mutta moderni - ainakin sen perusteella, mitä ole ehtinyt näkemään. Ja vihreää täällä on edelleen. Länsi-Australia on varsin kuiva tähän aikaan vuodesta, joten tämä kaikki vehreys hämmästyttää. Mutta täytyy todeta myös, että siinä missä Länsi-Australiassa oli vain kuuma, on täällä kuuma, mutta myös vähän kostea ilma. Enkä oikein tykkää siitä.
But anyway. So far so good and I'm looking forward to the next days in this city. Our hostel is alright and in a good spot, the only roommate of ours I've spoken to so far seems to be nice. I think I'll enjoy it here.

Jokat tapauksessa, tähän asti kaikki on hyvin ja odotan innolla seuraavia päiviä tässä kaupungissa. Hostelli on okei ja hyvällä kohtaa, huonekavereista se ainoa, jonka kanssa muutaman sanan olen ehtinyt vaihtamaan, vaikutti mukavalta. Luulenpa, että tulen nauttimaan tästä pysähdyspaikasta.

You Might Also Like

0 kommenttia