Kings Park, Perth, Western Australia

10/24/2016

I finally had some time to sit down on my laptop without being too tired or too overwhelmed by the amount of material I should go through and put in order. I have over 700 pictures from the last week - more than 20 posts in mind I could write. So maybe we just start from the beginning and jump all the way to Saturday 15th of October. My sister arrived here on Friday and the next day we spend exploring Perth, the capital of Western Australia.

Vihdoinkin mulla on aikaa istahtaa läppärin ääreen ilman, että olen liian väsynyt tai liian häkeltynyt kaiken julkaistavan materiaalin määrästä. Koneelta löytyy yli 700 kuvaa viime viikolta ja mielessä on yli 20 postausaihetta. Toisaalta on intoa kirjoittaa, mutta toisaalta on hankala aloittaa, kun ei tiedä mistä lähtisi liikkeelle. Mutta ehkäpä aloitetaan alusta ja hypätään lauantaille, 15. lokakuuta. Siskoni matkusti tänne perjantaina ja siitä seuraava päivä kuluikin Perthiä, Länsi-Australian pääkaupunkia, tutkiskellen.
I like Perth, it's big and spread in a wide area, but it's not huge. It's big enough to have the feeling of a big city but it's still somehow cozy. I have to admit that this visit was just my second one, so I have no great knowledge of all the little secrets this place surely has, but I thought I could share my favourite spots so far. 

Tykkään Perthistä. Se on iso ja laajalle levittäytynyt, mutta se ei ole valtava. Se on riittävän kokoinen saavuttaakseen miljoonakaupungin tunnelman säilyttäen silti myös kotoisan fiiliksensä. Täytyy myöntää, että kyseinen päivä oli vasta toinen visiittini kaupunkiin, joten tietämykseni kaikista sen salaisuuksista ei ole kovin syvällinen, mutta ajattelin jakaa parit tähänastiset lempipaikkani.
Today's spot is the Kings Park - one of the biggest parks there are in cities around the world. It's actually an enormous green area right next to the CBD. You can easily spend there a day walking around, or if you have a car, you can drive around. I totally understand why we saw so many local people there, coming for a lunch or playing with their kids after school.

Tänään kurkataan Kings Parkiin - yhteen isoimmista puistoista, mitä maailman suurkaupungeista löytyy. Se on valtava viheralue aivan keskeisen bisnesalueen (vai mikä central business district on suomeksi?) vieressä. Kings Parkissa on helppo kuluttaa päivä kävelemällä ympräiinsä, tai jos käytössäsi on auto, niin riittää siellä lääniä pienelle ajelullekin. Ymmärrän kyllä, miksi niin monet paikalliset näyttivät tulevan sinne lounaalle tai leikkimään lastensa kanssa koulun jälkeen.
One of the best things about Kings Park are the spectacular views down to the city - I couldn't quite capture the feeling you get up there, but trust me: it's amazing and worth the steep walk we took to get there. If the views are not enough to pursue you to visit there while you're in Perth, you can always think about the Botanic Gardens showing the vegetation of different areas of WA or the mini treetop walk you can take there. Or maybe you want to visit the Aboriginal Art Gallery or maybe you want to take your kids to the playground as we did the other day? 

Yksi Kings Parkin parhaista puolista on upeat näköalat kaupunkiin - en ihan saanut tallennettua fiilistä kameraan, mutta uskokaa pois, että näkymät on upeat ja sen mäelle kiipeämisen arvoiset. Jos näköalat eivät ole tarpeeksi hyvä syy käydä puistossa Perthin vierailusi aikana, niin löytyy sieltä myös Botanic Gardens, josta löytyy eri Länsi-Australian alueiden kasvillisuudet esiteltynä. Voit myös kävellä pienen "treetop walking" puiden latvustossa tai ehkäpä haluat käydä tutustumassa aboriginaalien taiteeseen taidegalleriassa? Jos mukanasi on lapsia, niin heillekin löytyy tekemistä leikkipuiston muodossa.
Kings Park is a great place in any case - might be I just loved it because I love parks overall. Somehow it's always lovely to have a place to relax in the middle of a city and even though it's pretty quiet and you're surrounded by nature you're never alone. I love to watch people and a park is a great place for that.

Kings Park on joka tapauksessa mahtava paikka - ehkä osittain siksi, että rakastan puistoja ylipäänsä. Jotenkin minusta on aivan ihanaa löytää paikka rentoutumiselle keskellä kaupunkia ja vaikka luonnon keskellä onkin melko hiljaista, et ole koskaan täysin yksin. Rakastan katsella ihmisiä ja puisto on siihen täydellinen paikka.
I don't know if Kings Park is my favourite park, I quite enjoyed the ones I've visited in London and Munich, too. (Didn't like the one in Brussels though.) But Kings Park is lovely - just look at the pictures!

En tiedä, onko Kings Park lempipuistoni, sillä olen rakastunut myös niihin, joissa olen Lontoossa ja Münchenissä vieraillut. (Brysselin puistoon en sen sijaan ihastunut.) Mutta Kings Park on ihana - katsokaa vaikka noita kuvia!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Upeet näköalat on kyllä! Ja aivan liian ihania pieniä ankanpoikasia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne on! Yksi parhaista kaupunkinäkymistä, mitä on mun kohdalle tähän mennessä sattunut :) Ja ankat on ihania!

      Delete