Wonders of WA: Crooked Brook forest

10/18/2016

Bush walking is something Australians do, or at least I believe so. It's something I did on the very first weekend I spent here and the place this post is about is actually the place where we went on that day. It's called Crooked Brook forest and it's located in the Ferguson Valley - the very same place where Gnomesville is. 

"Bushwalking" eli "puskakävely", on jotakin, jota australialaiset harrastaa. Tai ainakin uskon niin. Se on jotain, jota tein jo ekana viikonloppunani täällä ja itseasiassa juuri samassa paikassa, josta tämänkin postauksen kuvat on peräisin. Kyseinen paikka on nimeltään Crooked Brook forest ja se sijaitsee Ferguson Valleyssa - samalla alueella siis, kuin Gnomesvillekin
Crooked Brook forest has a few walking trails, the shortest being just 0,6km and accessible by wheelchair as well.  On the day these pictures were taken we went for a 1,5km walk with my friends Natalie and Minea and I got to practice my great Swedish with mina tjejer (Eng. "my girls"). Not that I would actually be able to speak Swedish but anyway.

Crooked Brookista löytyy muutama kävelyreitti, joista lyhyin on vain 0,6km ja jonne pääsee vaikka pyörätuolillakin. Päivänä, jona nämä kuvat otettiin, käytiin kävelemässä 1,5km lenkki Minean ja Natalien kanssa ja pääsinkin harjoittelemaan ruotsia med mina tjejer. Ei sillä, että osaisin oikeasti kyseistä kieltä puhua.
I don't know if Crooked Brook is that extraordinary, it just is an Australian forest (or bush or whatever) but it's pretty nice in my opinion. The drive there includes some narrow gravel roads which are an experience on their own already and it's an area that is actually taken care of. And I kind of like doing stuff like that every now and then. 

En tiedä, onko Crooked Brookin metsä kovin erikoinen, se nyt vaan on australialainen metsä (tai puska, tai mikä lie), mutta se on omasta mielestäni aika kiva paikka. Ajomatkaan mahtuu joitakin kapeita sorateitä, jotka on jo itsessään oma elämyksensä ja Crooked Brookin kävelyreiteistä ja alueesta pidetään oikeasti huolta. Ja minusta on oikeastaan aika kiva tehdä tuon tapaisia juttuja silloin tällöin.
So if you happen to be in the Southwest of Western Australia and want to discover the Ferguson Valley, Crooked Brook forest could be one stop. It's great to get somewhere that is pretty much nowhere (and I ensure you there are many that kind of places in this huge country) every once in a while. And I just love how different the nature is compared to what I'm used to!

Joten jos satut Southwestin alueelle Länsi-Australiaan ja tahdot tutkia Ferguson Valleyta, niin Crooked Brookissa voisi olla yksi pysähdys. Joskus on ihan huippua mennä vaan jonnekkin keskelle ei mitään (ja sellaisia paikkoja tästä maasta löytyy vaikka millä mitalla). Ja minä rakastan sitä, kuinka erilaista luonto on täällä siihen verrattuna, mihin olen tottunut!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kivan näköistä! :)

  Tiia, www.tiiaemilia.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Olispa täälläkin tollasia metsiä :D Eksotiikka puuttuu kun joka paikassa kasvaa vaan kuusia ja tammia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hah ne kuuset ja tammet tuntuu varmaan eksoottisilta sit kun täältä muutaman kuukauden päästä palailen sinne suunnille :D

   Delete