Greenwich

6/14/2016


Usually, when you go to London, you stick on the crowded tourist area around all the sight seeings such as London Eye, The Tower of London, and Buckingham Palace. I've done that a few times, as when you have someone with you who has never been to London that's what you wanna do. You have to see all the well known places. But when you've visited there several times, you want to see something else as well. Last summer we walked over 10km to check out all the important "London-must-sees", but also to catch a glimpse of the feeling of all the small corners and streets and parks. This time we headed to Greenwich after walking along the River Thames.

Lontoossa käydessä on helppo juuttua kiertämään tungokseen asti täytettyjä turistialueita London Eyen, Tower of Londonin ja Buckinghamin palatsin ympäristössä. Minäkin olen tehnyt niin muutaman kerran, sillä kun mukana on joku, joka ei Lontoossa ole koskaan vieraillut, niin vain kuuluu tehdä. Ne maailmankuulut paikat vain on nähtävä, eivätkä ne menetä hohtoaan vuosienkaan jälkeen. Mutta kun kaupungin on nähnyt useasti, tahdot nähdä myös jotain muuta. Viime kesänä käveltiin yli 10km pakollisesta turistipaikasta toiseen, mutta toisaalta nähtiin myös pala siitä Lontoosta, joka on piilotettu kaikkiin niihin katuihin, puistoihin, ja pieniin nurkkauksiin. Tällä kertaa suunnattiinkin sitten Greenwichin alueelle Thamesin varrella kävelyn jälkeen.
And Greenwich really is a lovely part of London. It's quite far away from the main tourist areas, but you can still see the London Eye. The River Thames is still close, and there's this old ship called Cutty Sark to check out! It has a different kind of feeling than the other areas I've visited in London, I think the city has many personalities. And you can take a walk under the river through the tunnel!

Ja Greenwich tosiaan on mukava osa Lontoota! Se on riittävän kaukana suurimmasta turistialueesta, mutta voit edelleen nähdä London Eyen. Thames on lähellä, ja voit käydä kurkistamassa myös vanhan laivan nimeltään Cutty Sark. Greenwichissä on erilainen tunnelma, kuin missään muualla Lontoossa, mutta uskonkin, että tällä kaupungilla on useampi persoonallisuus. Kannattanee myös kävellä Thamesin ali tunnelia pitkin, sillä onhan se nyt erilainen kokemus!
So all in all, I liked the area. And it's pronounced /ɡrɛnɪdʒ/ not /ɡɹiːnhwɪt͡ʃ/ if that makes sense! So it's not "green which", but "grenidz" :D

Joten kaiken kaikkiaan tykkäsin alueesta. Ja Greenwhich muuten lausutaan /ɡrɛnɪdʒ/ eikä /ɡɹiːnhwɪt͡ʃ/ jos tuossa on mitään järkeä! Eli se ei ole "green which" vaan "grenidz" :D

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Muakin kiiinnostaa Lontoossa enemmän seikkailla sellaisissa paikoissa, jotka eivät ole täpötäynnä turisteja! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Jep, niissä paikoissa on ihan eri tunnelma kyllä :)

   Delete
 2. Matkailijan tunnustukset - en ikinä ole käynyt Lontoossa muuten, kuin vaihdoilla. Pitäisi joskus korjata tämä puute! Minä(kin) olen ehdottomasti enemmän sitä tyyppiä, joka koluaa niitä paikkoja, jotka eivät niin kovin turistimaisia ole. Niissä on paljon enemmän persoonaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti kannattaa korjata tuo puute! Ja suosittelen lämpimästi myös tutustumaan muuten Englantiin, maaseutu on aivan ihanaa ja pienet kylät tosi viehättäviä :) Ja muualla Englannissa ei ole turismia niin paljon kuin Lontoossa! ;)

   Delete
 3. Ihana blogi! Olen käynyt 2009 Lontoossa, joten en oikein muista enää mitään, pitäisi ehdottomasti käydä uudelleen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lontoo on kyllä aivan ihana paikka, itse oon tykännyt niin paljon et oon palannut uudestaan jo monta monta kertaa! :)

   Delete