A day trip to Trier

6/28/2016

On Thursday 23rd of June everyone in Luxembourg had a day off work. It was a national holiday, the birthday of the Duke and all the shops were closed. My host parents were home as well, so I had a day off, too. I met up with my Italian au pair friend on Wednesday for a cup of coffee (or actually I drank a milkshake as it was a pretty warm day) and we came up with this idea of going somewhere together on Thursday. In the evening we decided our destination will be Trier in Germany - other option was to go to France, maybe next time then.

Torstaina 23. kesäkuuta kaikilla Luxemburgissa oli vapaapäivä. Kyseessä oli kansallinen vapaapäivä, Luxemburgin herttuan syntymäpäivä ja kaikki kaupat oli suljettuna. Mun host-vanhemmat olivat myöskin vapaalla kotona, joten minäkin olin vapaa menemään. Keskiviikkona tapasin italialaisen aupparikaverini kanssa kahvikupin (tai oikeastaan pirtelön) ääressä ja saatiin idea, että lähdetään yhdessä jonnekin torstaina. Illalla sitten päätettiin, että kohteena olisi Trier Saksassa - toinen vaihtoehto oli suunnata Ranskaan, mutta ehkä sitten ensi kerralla.
On Thursday I took a car and drove up to the city. Everything was fine until my navigator failed me a bit before I entered the city, and once I got it working again it advised me to drive in a circle since the streets I would have needed were closed because of the parades of national holiday... A few calls and messages, asking advise from a police, getting on track and lost again, and driving a bit on an autobahn, I finally found my way to my friend's house - a drive of 20 minutes took over an hour.

Torstaina hyppäsin autoon ja ajoin kaupunkiin. Kaikki oli hyvin, kunnes navigaattori lopetti yhteistyön vähän ennen kaupunkia ja kun se alkoi taas toimimaan päädyin ajamaan ympyrää, sillä tarvitsemani tiet olivat suljettuna juhlapäivän paraatien vuoksi... Muutaman paniikkipuhelun ja viestin, poliisilta tien kysymisen, kartalle pääsemisen ja uudelleen eksymisen, sekä pienen autobaanalla ajelun jälkeen pääsin lopulta perille kaverin talolle - 20 minuutin ajomatkaan tuhlaantui yli tunti.
Once my friend was in the car, we had no trouble to find our way to Trier, the signs tell where to go if you just get out of the city of Luxembourg and an autobahn is a nice way to travel. The distance from Lux to Trier is only about 50km so not bad at all. In Trier we found place to park our car for free and I was really proud of my parking skills.

Kun aupparikaveri oli kyydissä, ei ollut mitään ongelmia löytää Trieriin, sillä kyltit alkaa heti kun pääsee ulos kaupungista ja autobaana ei ole hullumpi tapa ajella. Matka Luxista Trieriin on suunilleen 50km, joten ei olleskaan liikaa. Trierissä löydettiin heti ilmainen paikka parkkeerata auto ja parkkeerasinpa elämäni ekan kerran taskuparkkiin sitten autokoulun jälkeen. Ei huono.
The day was absolutely hot, between 34 and 38 degrees. We ended up walking a lot around the city and checking most of the sights there are in Trier. We ate ice cream and I bought a novel in German. Once it was time to head back to the car we thought it was besides another bridge than it actually was and ended up walking a couple of extra kilometers. At that point we were so sweaty, tired, and hungry that it was getting ridiculous but oh we still had fun. We drove to another town near by and bought some snacks and being full and happy again we headed back home.

Päivä oli älyttömän kuuma, lämpötila huiteli 34 ja 38 asteen välillä. Me päädyttiin kävelemään paljon kaupunkia tutkiessa ja tsekatessa suurimman osan nähtävyyksistä. Syötiin jätskiä ja ostin saksankielisen romaanin eurolla. Kun oli aika palata takaisin autolle, erehdyttiin luulemaan että se on toisen sillan luona kuin se olikaan, joten päädyttiin kävelemään pari kilometriä ekstraa. Siinä vaiheessa oltiin molemmat jo niin hikisiä, väsyneitä ja nälkäisiä, että koko touhu alkoi mennä naurettavaksi, mut olipahan ainaskin hauskaa. Ajeltiin viereiseen kaupunkiin ja ostettiin evästä hultoasemalta. Mahat täynnä ja onnellisina suunnattiin keula takaisin kotiin.
Trier is a beautiful and historical city, it's one of Germany's oldest cities and it has a few UNESCO world heritage sites. It was established by Romans and there are still things that remind of those times - I didn't know that there is an amphitheater in Germany! It's not Colosseum, but it was cool to see though. If you happen to be in western Germany or in Luxembourg, I would recommend you to take a look. The Mosel -river runs next to the city (and all the cities with water are lovely) and there's lots to see. It's not maybe my favourite city in Germany, I liked Nuremberg and Munich more, but there's a lot of history to appreciate!

Trier on tosiaankin kaunis ja historiallinen kaupunki, yksi Saksan vanhimmista, ja sieltä löytyy muutama UNESCOn maailmanperintökohde. Trierin perustajina olivat roomalaiset ja muutama asia muistuttaa noista ajoista edelleen - en tiennyt, että Saksassa on amfiteatteri! Ei se Colosseum ollut, mutta ihan hauska paikka nähdä silti. Jos satut siis eksymään Länsi-Saksaan tai Luxemburgiin, niin käy kurkkaamassa tämäkin kaupunki. Trier on Mosel-joen varrella (ja kaikki kaupungit veden äärellä on kivoja) ja sieltä löytyy paljon nähtävää. Ei ehkä mun lempparikaupunki Saksassa, tykkäsin Nürnbergistä ja Münchenistä enemmän, mutta Trieristä löytyy roppakaupalla historiaa!

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Kuulostaa kivalta reissulta, vaikka alkuun mahtuki aika monta eksymistä :D Olis ihana päästä itekin kiertelemään Saksaa, ennen ku unohdan viimeisetkin saksankieliset sanat (lopetin kielen opiskelun lukion puolivälissä)...

  ♥: Linda/Revontulipalo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi kiva reissu olikin, kun lopulta päästiin oikeasti matkaan Luxista :D Itehän en oo koskaan saksaa koulussa lukenut, mut ihan sujuvasti mä nytkin jätskin tilasin sun muuta, omatoiminen opiskelu kunniaan :P Mut kyllä se niin on, et kielitaito ei pysy yllä jos sitä ei käytä!

   Delete
 2. Näyttääpä ihanalta! Mulla on bucket listillä Saksassa vierailu - en ole koskaan käynyt kuin korkeintaan välilaskuilla, ja vähän hävettää. Mies on viettänyt Saksassa koko lukioajan ja aikaa vielä sen jälkeenkin, joten olisi ehdottomasti kiva päästä itsekin tutustumaan vähän oman puolison toiseen kotimaahan :-D Ihania kuvia, ehdottomasti - ja varmasti ollut ihan superhauska reissu muutenkin! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saksa on kyllä yks mun rakkausmaista, oon siellä muutaman kerran käynyt (niin reissussa kuin välilaskujakin, tosi monet Euroopan lennot menee saksan kautta!) Suosittelen kyllä siis ehdottomasti! Ite tykkäsin Etelä-Saksasta erityisen paljon ja voisinpa vaikka joskus kyseisessä maassa asuakin :-)

   Delete
 3. Ihania kuvia! Saksassa on tosi paljon kauniita kaupunkeja, mun suosikit on Weinheim ja Heidelberg, jos on vaan aikaa ja kiinnostusta niin kannattaa ehdottomasti tsekata nekin! :)

  ps. mun tietokone herjasi aluksi, että sun blogi on luokiteltu haitalliseksi sivuksi, eikä suositellut tänne tuloa.. En osaa kyllä sanoa, miksi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pistänpä noi kaupungit korvan taakse! Saksa on yksi mun rakkausmaista, johon varmasti palaan taas ennen pitkää seikkailemaan :-) Ja hei kiitos kun kerroit tuosta - ei kyllä mullakaan mitään hajua et miksi on tuolleen herjannut mut hyvä tietää, yritän vähän selvitellä mikä homma vois olla kyseessä!

   Delete