Scattered thoughts from the weekend in Finland

3/29/2018

London at night is still the most breathtaking view when landing to Heathrow. Wouldn't mind an extra hour on the plane if I just got to watch the Thames and the endless sea of lights flicker below. But I have to admit the snowy Finland is pretty stunning as well - both on ground and up above.

Lontoo yöaikaan on edelleen se kaikista henkeäsalpaavin näky Heathrowlle laskeutuessa. Mua ei haittaisi istua ekstra tunnin koneessa, jos vaan saisin katsella Thamesia ja sitä loputonta valomerta. Mutta on myös myönnettävä, että luminen Suomikin on varsin upea - sekä maasta, että ilmasta.
There's nothing better than proper, filtered, Finnish coffee. I hadn't quite realized how not proper the instant stuff I usually drink is. I might have downed 2 liters of coffee per day just because it tasted so good but I don't even care.

Ei ole mitään parempaa, kuin kunnollinen suomalainen suodatinkahvi. En ollut ihan tajunnutkaan, kuinka ei-kunnollista se pikakahvi, jota yleensä juon, onkaan. Saatoin ehkä kumota kaksi litraa kahvia päivässä ihan vaan koska se maistui niin hyvältä, mutta eikai sillä niin väliä.

My opinion might be a bit biased but in any case Helsinki-Vantaa airport is one of the best airports I've been to and I feel like it only gets better every time I stop there. It also feels like home.

Mielipiteeni saattaa olla puolueellinen, mutta joka tapauksessa Helsinki-Vantaan lentokenttä on yksi parhaista, joilla olen ollut ja se tuntuu vaan parantuneen joka pysähdyksellä. Se tuntuu myös kodilta.
-1 degree feels freezing cold in Scotland. In Finland it's not too bad. I guess I have a different attitude towards cold depending on which country I'm in. I still remember putting on four layers of clothing when it got down to 20 degrees for the first time after the summer months back in Australia. It's all relative.

-1 astetta pakkasta on jäätävän kylmä keli Skotlannissa. Suomessa se ei ole niin paha. Luulenpa, että mulla on eri asenne kylmää kohtaan riippuen maasta, jossa olen. Muistan edelleen vetäneeni ylleni neljä kerrosta vaatetta, kun lämpötilat laski 20 asteen tietämille ekaa kertaa kesän jälkeen Australiassa. Kaikki on suhteellista.

The morning flight from home to Helsinki lands around the time of sunrise at this point of the year. The skies were all perfect pink and I thought of getting my phone out to frame the view but decided against it. I just sat there and enjoyed the stunning colours shining as vivid as ever.

Aamulento kotikaupungista Helsinkiin laskeutuu auringonnousun aikaan tähän aikaan vuodesta. Taivas oli täydellisen pinkki ja ajattelin kaivaa puhelimeni esille ja ikuistaa maiseman, mutta päätin lopulta toisin. Istuin vaan siinä ihailemassa sitä huikaisevaa väriloistoa.
And no matter how beautiful snow is, was it then against the brightest blue the sky can be or the green line trees or the pink sunrise, I so not miss the freezing -19 degrees and clearing the front yard every day as it snowed again.

Ja ihan sama miten kaunista lumi onkaan kirkkaansinistä taivasta, vihreitä havupuita, tai pinkkiä auringonlaskua vasten, en todellakaan kaipaa jäätäviä -19 asteen pakkasia ja lumitöiden tekemistä joka aamu, kun sitä valkoista höttöä vaan tulee ja tulee lisää.

Going grocery shopping can be a great adventure in a new country and I love exploring grocery stores along the locals wherever I go. In Finland I find myself going crazy between the shelves, throwing this and that and all of these in the basket, and ending up dragging home more food than I'm physically able to eat within those few days. It just feels like there are so many things I realize missing eating when I see them.

Ruokaostoksien tekeminen voi olla kiva seikkailu uudessa maassa ja rakastan ruokakauppojen tutkimista paikallisten seassa mihin ikinä menenkään. Suomessa löysin itseni sekoamasta hyllyrivien välistä, nakkelemasta tavaroita kärryyn hallitsematonta vauhtia ja raahaamasta kotiin enemmän ruokaa, kuin fyysisesti pystyn syömään muutaman päivän sisään. Tuntuu vaan siltä, että on niin paljon juttuja, joiden syömistä kaipaan, kun näen ne.
Working on an assignment and reading academic articles is surprisingly easy at the airports or on board - no other disturbances and loads of time I have to spend sitting around anyway. Might as well spend it productively.

Esseen työntäminen ja akateemisten artikkeleiden lukeminen on yllättävän helppoa lentokentillä ja lennollakin - ei muita häiriötekijöitä ja paljon aikaa, joka muutenkin tulisi kulutettua oikeastaan ei mihinkään. Miksipä ei siis olla produktiivinen. 

The airplane landing in Edinburgh, the snowy mountains of Scotland below, and the beautiful and new Queensferry crossing linking the south and north together. It has started to feel like home and the sun, +6 degrees, and the thick Scottish accent of the cashier in our local supermarket made me smile.

Lento laskeutui Edinburghiin, Skotlannin lumiset vuoret alapuolella, ja kaunis, uusi Queensferry crossinging silta yhdistämässä etelän pohjoiseen. Tämä paikka on alkanut tuntua kodilta ja aurinko, +6 astetta ja se skottiaksentti, jolla kaupan kassa puhui paikallisessa supermarketissa sai minut hymyilemään.
Leaving home to go home is the best and worst and I'm lucky enough to have a home in multiple countries.

Kotoa läteminen mennäkseen kotiin on parasta ja pahinta ja minä olen onnekas omistaessani kodin useassa eri maassa.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Mietin juuri, kuinka minullekin Suomi on kotini, mutta Kiinakin on edelleen minulle jollain lailla koti. Kiva että sinullekin molemmat maat tuntuvat siltä. Auringonnoususta olisi varmasti tullut hieno kuva, mutta toisaalta on kiva joskus vain katsoa maisemaa siinä hetkessä ja painaa se mieleensä.

  Voimia <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin se on jännää, kuinka niin monessa paikkaa voi tuntua kodilta! Ja oikeassa olet, joskus on hyvä vaan nauttia hetkestä ja painaa se muistiin sen sijaan, että keskittyisi hyvän kuvan nappaamiseen :)

   Delete