My travels 2017 - part 2/2

12/28/2017

I already wrote about my first half of the year in terms of travelling in the previous post, so it's time to take a look at the last six months of the year 2017 now!

Kerroin teille jo vuoden ensimmäisestä puolikkaasta ja sen reissailuista edellisessä postauksessa, joten nyt on aika kurkistaa vuoden 2017 viimeisiin kuuteen kuukauteen ja siihen, missä kaikkialla tulikaan käytyä!

July / Heinäkuu
On the 2nd July we headed back home from our backpacking adventure in Asia, so the first two days were spent in Bangkok and on an airplane. After returning home I found myself driving up north to visit my dad's side relatives and to spend some time at our summer cottage more than once. What a wonderful place to be and I just can't help but love Finnish Lapland. This month I started appreciating Finland more as a travel destination than I had ever before.

Heinäkuun toisena päivänä suunnattiin kotiin reppureissultamme Aasiasta, joten ekat päivät kuluivat Bangkokissa ja lentokoneessa. Kotiinpaluun jälkeen löysin itseni ajamassa pohjoiseen isin puolen sukulaisia moikkaamaan ja mökille aikaa viettämään useammin kuin kerran. Miten upea paikka se onkaan ja pakkohan Suomen Lappia on rakastaa! Tässä kuussa aloin myös oikeasti arvostamaan Suomea reissukohteena enemmän, kuin koskaan ennen olin arvostanut.

August / Elokuu
Travel-wise August was a boring month but it was full of things to do anyway. I visited friends, had friends coming over, saw many of my relatives and went to visit quite a few of them. I spent lots of time sorting out things regarding studying in Scotland, and it was a busy month in every other way than travelling.

Mitä matkailuun tulee, oli elokuu varsin tylsä kuukausi, mutta muuten touhua kyllä riitti. Vierailin kavereilla, moni ystävä kävi kylässä, näin paljon sukulaisia ja visitoin monen luona. Vietin paljon aikaa Skotlantiin muuton järjestelyn parissa ja kuukausi olikin kiireinen kaikilla muilla tavoilla.

September / Syyskuu

September would probably go under the title "boring" as well what comes to actual travelling but it was nothing but boring. I moved to Edinburgh and started to get to know the city and it's best spots. I visited my friends in Paisley and got a taste of Glasgow's famous nightlife. Made new friends and lived my life to the fullest even though it wasn't so much about travelling this month.

Syyskuu menisi varmaan otsikon "tylsä" alle, jos pelkästä matkustelusta puhutaan, mutta se oli kaikkea muuta. Muutin Edinburghiin ja aloin oppia tuntemaan kaupungin ja sen parhaat palat. Vierailin kavereiden luona Paisleyssa ja pääsin maistamaan Glasgow'n kuuluisaa yöelämää. Sain uusia ystäviä ja elin elämääni täysillä, vaikke kyse ollut niinkään matkailusta tässä kuussa.

October / Lokakuu
Another boring month travel-wise and a very quiet month what comes to blogging. My parents came for a visit and I took them around Edinburgh and one day we went to Leith which was a lovely area I will definitely visit again. Otherwise I just stuck to living my not-so-boring unilife.

Jälleen tylsä matkakuukausi, sekä varsin hiljainen blogikuukausi. Vanhempani tulivat visiitille ja kierrätin heitä ympäri Edinburghia ja yhtenä päivänä mentiin Leithiin, joka oli aivan ihastuttava alue, jossa tulen käymään uudestaankin. Muutenpa sitten vietinkin vain ei-niin-kovin-tylsää yliopistoelämääni.

November / Marraskuu

Seems like I'm repeating myself here - not much happening except for living my best unilife. A weekend trip to Aberdeen took place on 18.-19. but it wasn't about sightseeing but about playing frisbee in the women's indoor regionals. Was fun though and the views on the way up north and back were beautiful! I also visited the National Museum of Scotland, so kind of did something touristy as well.

Toistan itseäni täällä, mutta suurempia ei tapahtunut yliopistoelämän lisäksi. Tehtiin viikonloppureissu Aberdeeniin 18.-19., mutta kyseessä ei ollut turisteilu, vaan frisbeen pelaaminen naisten sisäkauden aluekisoissa. Hauskaa oli joka tapauksessa ja maisemat matkalla pohjoiseen ja takaisin olivat upeat! Vierailin myös Skotlannin Kansallismuseossa, joten jotain turistijuttua tuli myös tehtyä.

December / Joulukuu
Finally something more than just staying in Scotland - me and my best friend booked a spontaneous weekend trip to Amsterdam and spent three days discovering this beautiful city. Spending time together and seeing a new city was totally worth it! About halfway through the month I flew to Finland to spend my Christmas holiday back home, visiting relatives, and seeing friends.

Vihdoin jotain muutakin, kuin Skotlantia! Minä ja paras ystäväni bookattiin spontaani viikonloppureissu Amsterdamiin ja vietettiin kolme päivää tässä kauniissa kaupungissa. Yhdessä olo ja uuden kaupungin tutkiminen oli tosiaankin sen arvoista! Suunilleen kuun puolivälissä lennähdin Suomeen viettämään joululomani sukuloimisen ja kavereiden näkemisen merkeissä.

So that's it. Year 2017 wrapped up what comes to travelling. Visiting 10 countries including Australia, Cambodia, Finland, Malaysia, the Netherlands, New Zealand, Scotland, Singapore, Thailand, and Vietnam. 7/10 were new destinations and I ticked the box of country number 23 on my list of visited countries. 5 months spent backpacking, 24 flights and moving twice from one country to another. A busy, wonderful, and unforgettable year all in all!

Joten siinäpä se. Vuosi 2017 paketissa, mitä matkustamiseen tulee. Vierailin 10 maassa, mukaanlukien Alankomaat, Australia, Kambodza, Malesia, Singapore, Skotlanti, Suomi, Thaimaa, Uusi-Seelanti ja Vietnam. 7/10 kohteista olivat uusia ja maa numero 23 tuli tsekattua "käytyjen maiden listaltani". 5 kuukautta reppureissaamista, 24 lentoa ja kaksi muuttoa maasta toiseen. Kiireinen, mahtava ja ikimuistoinen vuosi kaikkiaan!
  
What did your year 2017 looked like in terms of travelling?
Miltä sun vuosi 2017 näytti matkustamisen suhteen?

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Oho, sinun vuoteesi kuului vaikka mitä! Nostan hattua kahdelle muutolle :) Toivottavasti sinulla jäi hienot muistot eri paikoista!

  Minäkin matkustelin tänä vuonna yllättävän paljon kun nyt ajattelen. Kevään puolella matkustin Kiinassa Shanghaihin, Xi'aniin ja laskettelukeskukseen kaikkiin parin päivän ajaksi. Etelänmatkan teimme Filippiineille, mutta poikkesimme myös Hongkongissa ja Macaossa. Kesällä muutimme takaisin Suomeen, ja loppukesästä olin mukana kiertomatkalla Saksassa. Näistä ehkä Saksasta jäi hienoimpia muistoja varsinkin Alpeilta, eri kaupungeista ja "illalliselta pimeässä". Nyt ehkä pitäisi vähän vähentää reissaamista, mutta perheeni suunnittelee jo ensi vuoden matkoja...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyviä muistoja on kyllä kertynyt vaikka mistä matkan varrelta! Kiinan reissailut kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta, samoin kuin Filippiinit. Ja Saksa nyt on aivan huikea matkailumaa omasta mielestäni :) Musta on vaan hieno juttu, jos pystyy reissaamaan paljon, joten siitä vaan suunnitelemaan perheen mukana! :D

   Delete
 2. Sulla on ollut huike vuosi! :) Oli mukavaa lukea missä kaikkialla oot käynyt. Vaikkei pariin kuukauteen matkustaisi, niin ei se mitään :D Sä kuitenkin muutit hei toisen maahan! :) Se on tosi siistii!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin kyllä on ollutkin! Jotenkin uuteen maahan muutto rauhoitti kaukokaipuuta hetkeksi, mutta nyt taas huomaan selailevani lentoja harva se päivä... :D

   Delete
 3. Sun vuosi on ollut ihanan täynnä matkustamista :) Arvostan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt, kun taaksepäin katsoo, niin niinhän se on! Ainoa miinuspuoli tässä on se, että on hankala pistää paremmaksi tänä vuonna haha :D

   Delete
 4. Kylläpäs sun reissuvuoteen mahtui kaikenlaisia maita ja kokemuksia! Etenkin reppureissu Kaakkois-Aasiassa ja se Uuden-Seelannin matka kuulosti huikeilta, etenkin kun samat kohteet ovat mulla edessä tänä vuonna. :) Todella hienoa myös että opiskelet ulkomailla ja olet sitäkautta päässyt kotiutumaan kahteenkin eri maahan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaakkois-Aasia ja Uusi-Seelanti oli molemmat kyllä ihan huikeita kohteita kumpikin omalla tavallaan! Ehdottomasti vierailemisen arvoisia ja uskoisin, että sunkin reissuista tulee ikimuistoiset :) Kiitos vielä kivasta kommentistasi!

   Delete