Edinburgh from up above - the best views of the city

9/22/2017

I've been living in Edinburgh for a few weeks now so not that long at all. However I have already made my mind: it's an absolutely stunning place. And what's better than amazing views over the city? Or more like over the hills and far away? And that's why I decided to share these three spots to admire the city. They are all worth it, at least if it's a sunny day, even though one of them definitely beats the other two.

Olen asunut Edinburghissa muutaman viikon ajan, en edes vielä pitkään siis. Kuitenkin olen jo tehnyt päätökseni sen suhteen, että tämä on aivan huikaisevan upea paikka. Ja mikä olisikaan parempaa, kuin huikeat näkymät kaupungin yli? Tai ennemminkin kukkuloiden yli ja kauas pois? Sen vuoksi päätinkin jakaa nämä kolme paikkaa, joista käsin kaupunkia pääsee ihailemaan. Ne ovat kaikki käymisen arvoisia, ainakin aurinkoisena päivänä, vaikka yksi näistä lyökin kaksi muuta ehdottomasti laudalta.

Scott Monument
Scott Monument, which is a monument for a Scottish author Sir Walter Scott, locates right on Princes Street which is the main shopping street in Edinburgh. It's a place a tourist couldn't miss anyway, so why not to pop in to Scott Monument and take a look at the city opening below. The vies are great, the entry costs £5 so isn't too bad either, but the climb is pretty challenging. The stairs are narrow and steep but it's doable. The views from Scott Monument amazed me on my first week in Edinburgh but after seeing the other two viewing points it's not my favourite. However it still would be worth it, if you want a break in between shopping or can't be bothered walking further away.

Scott Monument, joka on monumentti skotlantilaiselle kirjailijalle Sir Walter Scott:lle, sijaitsee Princes Streetillä, joka on Edinburghin pääostoskatu. Se on paikka, jota turisti ei voi missään tapauksessa missata, joten miksei voisi myös pistäytyä Scott Monumentille ja katsella alapuolella avautuvaa kaupunkia. Maisemat ovat hienot, sisäänpääsy on vain £5, mutta ylös kipuaminen on hieman haastavaa. Kierreportaat ovat kapeat ja jyrkät, mutta ei se mikään mahdoton tehtäväkään ole. Maisemat Scott Monumentilta hämmästyttivät minua ekan Edinburghin viikkoni aikana, mutta kahden muun maisemapaikan jälkeen se ei ole suosikkini. Joka tapauksessa Scott Monument voi olla pistäytymisen arvoinen kohde, jos haluaa tauon shoppailun lomaan tai ei vaan viitsi kävellä kauemmaksi.

Calton Hill
Calton Hill is probably one of the most famous spots in Edinburgh it being often portrayed in photos of the city. The hill has several iconic monuments, and is part of the city's UNESCO World Heritage Site. Calton Hill locates in the end of Princes Street and while it's not as central as Scott Monument it's free (unless you decide to climb up to Nelson Monument which has a £5 entrance fee) and still easily accessible by foot.  Calton Hill is something I highly recommend if you want to get great views without spending money or actually hiking for an hour there and hour back to Arthur's seat.

Calton Hill on luultavasti yksi Edinburghin tunnetuimmista paikoista ja se esiintyykin monissa kaupungista otetuista kuvista. Kukkulalta löytyy useampi ikoninen monumentti ja se on osa kaupungin UNESCOn maailmanperintökohdetta. Calton Hill sijaitsee Princes Streetin lopussa ja vaikkei se olekaan ihan niin keskeisellä paikkaa kuin Scott Monument, on se kuitenkin ilmainen (jollet sitten halua kiivetä siellä Nelson Monumenttiin, joka maksaa sen £5) ja helposti saavutettavissa jalkaisin. Calton Hilliä suosittelisin ehdottomasti jollekulle, joka haluaa huikeat maisemat, muttei halua maksaa siitä tai ei kehtaa vaivautua vaeltamaan tuntia ylös ja tuntia alas Arthur's seatin maisemien vuoksi.

Arthur's Seat
Out of these three Arthur's seat is my absolute favourite but it does require some time and effort (and I recommend taking water with you as well), and to make the most out of it you should be prepared to spend at least 3 hours doing the hike. It took us about an hour to walk up and pretty much the same time to come down but I'd say Arthur's seat is a great spot to have a picnic and just enjoy the stunning views for a while - so save some time for just stopping and seeing as well. Arthur's seat locates right next to the city as well, but it takes some fifteen minutes to walk to the starting point from the very central city. And as I already said, this is the best place to enjoy the varying views over the city of Edinburgh and far away. 

Näistä kolmesta Arthur's seat on ehdoton suosikkini, mutta se vaati hieman aikaa ja vaivaa (ja suosittelen ottamaan mukaan myös vettä). Saadakseen kaiken irti vaelluksesta varaisin aikaa ainakin kolmisen tuntia. Meiltä meni noin tunti kiivetä ylös ja samainen aika kului paluumatkaankin, mutta Arthur's seat on aivan loistava paikka vaikkapa picnicille tai ihan vaan sille, että ihailee avautuvaa näkymää hetken jos toisenkin. Joten varaa siis aikaa ihan vaan pysähtymiselle ja näkemisellekin. Arthur's seat sijaitsee keskustan tuntumassa sekin, mutta alkupisteeseen kävelemiseen menee suunilleen varttitunti aivan keskustasta. Ja kuten jo sanoin, kyseessä on paras paikka ihailla Edinburghia ja maisemia kauas sen ylikin.
All three of these are great, and even better when the day is sunny. So try to aim your trip to any of these for a mostly sunny day (as there's no such a thing as a day without any rain in Scotland) and enjoy of this beautiful city I call my home.

Kaikki nämä kolme kohdetta ovat hienoja, mutta vielä parempia ne ovat aurinkoisena päivänä. Yritä siis satuttaa visiittisi mille tahansa niistä aurinkoiselle päivälle (tai siis sellaiselle, joka on lähinnä aurinkoinen. Täysin sateeton päivä kun on tuntematon käsite Skotlannissa) ja nauti tästä kauniista kaupungista, jota kutsun kodikseni.

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Artturin istuimelta on kyllä ihanat näkymät <3 Itekin kävin siellä ekalla skotlannin reissulla. Noi kaks muuta pitää käydä tsekkaamassa ens kerralla :D Pidä niin törkeen sairaan hauskaa Edinburghissa, se on yks mun lempparikaupungeista ikinä!

  ♥: Linda/Revontulipalo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Edinburgh on kyllä vienyt munkin sydämen ihan täysin! Arthur's seat oli kyllä ihana kanssa. Ja kerro mulle, kun seuraavan kerran tänne eksyt niin treffaillaan ;)

   Delete
 2. Vauuu upeita paikkoja!! :) Pitää matkustaa joskus Edinburghiin - mulla on Skotlanti ihan kokonaan näkemättä hitto soikoon! Ihania kuvia oot ottanut <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti suosittelen kyllä täällä käymistä! Pelkkää rakkautta ollu tähän mennessä <3

   Delete
 3. Voi apua miten nättiä siellä on!!♥

  sinunvaikkahajoat.blogspot.fi

  ReplyDelete
 4. Olipa hienoja kuvia. Todella hyvin oot saanu maisemat vangittua kuviin.

  https://tervetuloa-maailma.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Hienommalta ne maisemat vielä livenä näytti ;)

   Delete
 5. Vautsi mitä paikkoja! Oot kyllä niin onnekas, kun pääset käymään noissa ja monissa muissakin paikoissa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt on pakko sanoa, että ihan oikeassa olet - on melko etuoikeutettua asua näin huikeissa maisemissa! :)

   Delete
 6. Vau, ois kyllä upeeta päästä näkemään noi kaikki paikat! :)

  ReplyDelete