The best place in the whole wide world

7/30/2017

I get asked often what is my favourite destination? What's the most amazing place I've been to? How would I choose if I had to pick just one treasured spot out of the places I've visited? And I can never give a clear answer. I've seen so many amazing places and there are numerous other undiscovered wonders that it feels like an impossible task to rate them or to pick a favourite. But now I think I've found it.

Minulta kysytään varsin usein, mikä on lemppari matkakohteeni? Mikä on kaikista huikein paikka, jossa olen käynyt? Jos pitäisi valita vain yksi upea kohde, minkä valitsisin? En koskaan osaa antaa selvää vastausta. Olen nähnyt niin monia mahtavia paikkoja ja näkemättäkin on vielä niin lukuisia ihmeitä, että tuntuu mahdottomalta tehtävältä järjestellä niitä paremmuusjärjestykseen tai valita lempparia. Mutta uskonpa, että olen vihdoin löytänyt sen.
It's nothing fancy, it's nothing spectacular but it's something that has always had a part of my heart. It's where I've got hundreds of memories, where I've been laughing and singing, crying, and just listening. Just sitting there, looking out over the waters and felt happy. Our summer cottage in the Finnish Lapland. That is my favourite place.

Kyse ei ole mistään liian hienosta, ei mistään liian spesiaalista, mutta kyseisellä paikalla on ollut aina paikka sydämessäni. Siellä on satoja muistoja, naurua ja laulua, itkua ja ihan vaan hiljaa kuuntelemista. Paikoillaan istumista ja tyynen vedenpinnan katselua - ja onnellisuutta. Meidän kesämökkimme Lapissa, siinä on minun lempparipaikkani.
I may be biased but it's hard to claim anything else, the nature there is amazing. The sunset colours and the warm, cloudless summer days. The green forests and the mirror like lake with not a hint of wind making it move. And the mozzies. But what makes it so special is the deep connection I've got with the place, the childhood summers and the people. The history.

Saatan olla puolueellinen, mutta kukaan tuskin voi sanoa, etteikö luonto siellä olisi kaunista. Auringonlaskut ja lämpimät, pilvettömät kesäpäivät. Vihreät metsät ja peilityyni järvi, kun edes tuulenvire ei saa sitä liikkumaan. Ja ne hyttyset. Mutta se syvä yhteenkuuluvuuden tunne tekee kyseisestä paikasta niin erityisen. Lapsuuden kesät, kaikki ne ihmiset. Historia.
We spent a bit less than a week there with my parents, visited a couple of relatives and celebrated my grandmother's birthday. It was a lovely little holiday and I always enjoy going up north. The rest of the week I've spent seeing my friends and preparing to relocate myself to Scotland. 

Me vietettiin vajaa viikko vanhempieni kanssa mökkeillen, sukuloitiin vähän ja juhlittiin isoäidin synttäreitä. Ihana pieni loma ja nautin suunnattomasti joka ikinen kerta päästessäni pohjoiseen. Loppuviikko onkin sitten kulunut kavereita nähden ja valmistellen muuttoa Skotlantiin.
Otherwise life is as normal as always - nothing too special to tell about. I've got a few ideas for posts to be published in August (can't believe this summer is nearly over and we're taking steps towards autumn already!) but I thought it would be wise to ask some advice from you: what would you like to read about concerning my move to Scotland? Anything specific you'd like to know? Let me know in the comments down below!

Muutenpa elämä onkin sitten rullannut tuttua rataansa, mitään erityisempää ei ole kerrottavaksi. Minulta löytyy muutama postausidea elokuuta varten (en vaan vieläkään usko, että kesä alkaa olla lopuillaan ja nyt otetaan jo askelia kohti syksyä!), mutta ajattelin, että voisin kysäistä neuvoa teiltä. Mitä haluaisit lukea blogistani Skotlantiin muuttoon liittyen? Askarruttaako jokin tietty asia mieltäsi? Nakkaa kommenttia ja kerro ideasi!

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Näyttää kyllä kauniilta! Hyvä että lempimatkakohde on aika lähellä. :) Minusta olisi kiva lukea Skotlannin luonnosta ja historiallisista kohteista ja ylipäätänsä pienistä eroista Skotlannissa ja Suomessa elämisen välillä. Ja ehkä myös mitä kaikkea teet vapaa-ajallasi ja miten siellä sujuu, oletko kohdannut ongelmia tai onnistumisen hetkiä yms. :) Nuo asiat eivät toisaalta oikein liity muuttoon vaan enemmänkin siellä asumiseen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaunista siellä onkin! Kiitos paljon sun ajatuksista ja ideoista postausten suhteen - pistän korvan taakse muistiin ja palailen niihin sitten, kun Skotlannissa on tullut vietettyä jonkin aikaa :)

   Delete
 2. Aivan ihana paikka! Ymmärrän täysin että on sun suosikkipaikka! :O <3

  ❀ Cinderella Days ❀

  ReplyDelete
 3. Todella ihanan näköinen paikka, ei ihme että on sun suosikkipaikka <3 Etenkin tuo ensimmäinen kuva on ihan huikee!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa siellä onkin! Ja kiitos, helppohan se jälleen on hienoista maisemista kuvia napsia ;)

   Delete
 4. Toi ensimmäinen kuva <3 Oon kyllä ihan samaa mieltä, että Lapissa on mahtavaa luontoa, mitä ei muualta maailmasta löydä. Vaikka matkustelu ja uuden näkeminen onkin ihan parasta nii oon kyllä ylpeä myös kotimaan maisemista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta puhut! Lappi ihastuttaa aina vaan ja Suomi on kaunis maa, eikä siitä yli tai ympäri pääse vaikka kuinka matkustaisi muissakin upeissa kohteissa :)

   Delete
 5. Voi miten ihana postaus! Näyttää upealta paikalta :)<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Elli! Upea paikka se onkin <3

   Delete