More than a month in Scotland

10/11/2017

As the title already says, I've lived in Scotland for more than a month and I'm loving it. I have been extremely busy again but I just feel like the more I do the more energy I seem to find and so on I keep exceeding my own expectations over and over again. I barely sit down to just look at my laptop and I've noticed I don't spend that much time on social media either. And I still warmly welcome this change.

Kuten otsikkokin jo vihjasi, olen asunut nyt Skotlannissa reilun kuukauden ja rakastan tätä. Olen ollut jälleen ihan älyttömän kiireinen, mutta tuntuu siltä, että mitä enemmän teen asioita, sitä enemmän energiaa löytyy ja ylitän omat odotukseni kerta toisensa jälkeen. En juurikaan istu alas läppärini kanssa ja olen huomannut käyttäväni vähemmän aikaa myös sosiaalisen median parissa. Nämä muutokset ovat kyllä edelleenkin oikein tervetulleita.
It's refreshing to get excited about studying and to actually enjoy sitting in the library for three hours straight reading the materials, taking notes, and preparing for the tutorials. I even got my management essay started which is the only bigger work I have to finish this semester. I feel proud of myself and it seems like I chose the right subject to study. I've found that joy of reading and that joy of learning again and it's great.

On virkistävää innostua jälleen opiskelusta ja oikeasti nauttia siitä, että istun kolme tuntia kirjastossa lukien materiaaleja, kirjoitellen muistiinpanoja ja valmistautuen tutoriaaleihin. Sain jopa aloitettua managementin esseeni, joka on ainoa isompi työ, joka tänä lukukautena täytyy saada tehtyä. Olen ylpeä itsestäni ja tuntuu siltä, että valitsin ihan oikean aineenkin opiskeltavakseni. Olen löytänyt sekä lukemisen, että oppimisen ilon uudestaan ja se on ihan huippua.
As the autumn seems to be approaching and the weather is getting more and more grey and dull, windy and rainy, I finally decided to go and buy myself a gym membership. I like running outdoors whenever the weather is good but for the last week I've ended up skipping running because it's been too cold and dark outside. (And I lived the first 19 years of my life in Finland. I have no clue how I'm still alive when I keep complaining how freezing it is here and it's not even winter yet...) But anyway. I've got that gym membership now and judging by these two days I've used our school's sports facilities I'm going to enjoy it.

Syksy tuntuu myös alkaneen ihan oikeasti ja kelit ovat entistä harmaammat ja ikävämmät, tuulisemmat ja sateisemmat, joten päätin sitten vihdoin eilen mennä ja ostaa itselleni salijäsenyyden. Tykkään lenkkeillä ulkona kelien ollessa kivat, mutta viimeisen viikon ajan olen skipannut juoksemisen sään ollessa liian kylmä ja pimeä. (Ja minä sentään asuin Suomessa elämäni ensimmäiset 19 vuotta. En tiedä, kuinka olen enää edes hengissä, kun valitan täälläkin jatkuvasti kylmyyttä, eikä vielä ole edes talvi...) Mutta joka tapauksessa mulla nyt on se jäsenyys ja näiden kahden päivän perusteella, joina olen koulun urheilufasiliteetteja kokeillut, tulen tykkäämään tästäkin touhusta.
Getting that exercise in and eating (fairly) well might have something to do with my increased energy levels. Proper, good night's sleep doesn't always happen but that's okay. At least two out of three main elements are on spot. Living on campus and socializing is still all good fun and I've still got great friends and flatmates. Can't complain.

Urheilu ja (suht)terveellisesti syöminen saattavat myös osaltaan olla vaikuttamassa näihin kohonneisiin energialeveleihin. Kunnolliset yöunet eivät ihan aina toteudu, mutta ainakin kaksi kolmesta peruselementistä on kohdallaan. Kampuksella eläminen ja sosiaalinen elämä on edelleen pelkästään kivaa ja hauskaa, kaverit ja kämppikset ovat edelleen huippuja. En voi valittaa.
Also my parents are visiting me now. They arrived on Saturday and I spent the evening with them by eating some great Nepalese food (check out Gurkha cafe & restaurant on Cockburn street in the old town of Edinburgh if you're after some real delicious food. It's a bit pricey but totally worth it.) and catching up on what has happened. On Sunday we headed to Leith (a lovely area by the water) and now they've been exploring the city on their own for a couple of days. Today they'll come and see the campus and tomorrow is going to be a shopping day. This perfect student is going to skip a lecture for the first time ever (but just one that is not more than hour long) to be able to spend the whole day in the town. I guess I deserve it.

Myös vanhempani ovat tällä hetkellä vierailulla Edinburghissa. He saapuivat lauantaina ja ilta tulikin vietettyä heidän kanssaan hyvää nepalilaista ruokaa syöden (tsekkaa Gurkha cafe & restaurant Cockburn streetillä Edinburghin vanhassa kaupungissa, jos etsit jotain oikeasti tosi maistuvaa ruokaa. Paikka on hieman hintava, mutta todellakin sen arvoinen.) ja kuulumisia vaihtaen. Sunnuntaina suunnattiin Leithiin (aivan ihana alue meren äärellä) ja nyt he ovat tutkineet kaupunkia keskenään parin päivän ajan. Tänään porukat tulevat käymään kampuksella ja huominen on varattu shoppailulle. Tämä tunnollinen opiskelija aikoo skipata luennon ekaa kertaa ikinä (mutta vain yhden, joka on vain tunnin mittainen), jotta voi viettää koko päivän keskustassa. Mutta ehkäpä olen sen ansainnut.
So that's pretty much what has happened in my life lately. I've started writing a couple of other posts that I can hopefully publish sometime soon but I'm still not taking any pressure to be more active here. I love blogging and I want to keep it that way - fun and relaxing, not something I need to stress about.

Siinäpä siis suunnilleen kaikki, mitä elämässäni on viime aikoina tapahtunut. Olen aloittanut pari postausta luonnoksiin, jotka toivon mukaan näkevät päivänvalon lähiaikoina. En kuitenkaan aio edelleenkään ottaa mitään paineita tästä blogin kirjoittelusta. Rakastan bloggaamista ja haluan pitää sen juuri sellaisena hauskana ja rentouttavana harrastuksena, kuin se onkin ollut. Mitäpä sitä turhia stressaamaan.
How's your autumn going so far? Are you studying, working, or just taking some time off this year?
Kuinka sun syksy on sujunut tähän asti? Opiskeletko, oletko töissä, vai otatko vaan vähän aikaa ajatella tänä vuonna?

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Mitä sä opiskelet? Skotlanti on kyllä niin mun unelmien paikka, varmaan tosi ihanaa suorittaa tutkinto siellä. :) Kivaa tää opiskelu on Koreassakin, mutta mäkin haluan Skotlantiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. International Business Management on mun tutkinnon nimi :) Tähän asti oon kyllä tykännyt tosi paljon, mut voin kuvitella, että Koreakin on mielenkiintoinen paikka opiskella!

   Delete
 2. Ihana kuulla, että siellä menee edelleenkin noin hyvin! Mullakin on ollut ihan sama ilmiö opiskeluiden suhteen; ennen tyydyin olemaan sellainen keskitason opiskelija, mutta nykyään olen nenä koulukirjoissa mahdollisimman paljon. Ja siitä tosiaan saa koko ajan enemmän motivaatiota, mitä enemmän onnistuu.

  Hyviä syksyn jatkoja sinne ja yritä kestää kylmyydessä terv. joku 19 vuotta Suomessa asunut, joka nykyään valittaa jo 20 asteesta.. :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha siis ihan sama juttu tosiaan, en oikeen lukiossa panostanut niin paljon, kun ois ehkä pitänyt, mutta nyt täällä on tullut opiskeltua ihan toiseen malliin. Mutta niin se vaan on, et se opiskelu vaan ruokkii sitä intoa oppia lisää ja yhtäkkiä huomaakin pänttäävänsä yllättävän paljon :D

   Ja joo, fiilaan sua ton 20 asteen kanssa - ne fiilikset oli itsellä, kun Ausseissa alkoi lähestymään syksy :D

   Delete
 3. Ihanan kuuloista elämää! *.* Mullaki on menny syksy tosi hyvin, vaikka itselläkin yöunet on saattanu jäädä liian lyhyiksi viime aikoina :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanalta tää on viime aikoina tuntunutkin! Kiva kuulla, et sullakin syksy rullaa :) Kyllä niitä kunnon yöunia ehtii sitten myöhemminkin taas nukkumaan :D

   Delete
 4. Ihana että on lähtenyt sujumaan hyvin! <3 Edinburgh näyttää tosi kauniilta kaupungilta. Joo kyllähän, se syksy alkaa tulemaan, mutta sittenpähän on hyvä tekosyy olla niiden koulukirjojen parissa 24/7, muahahaha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Edinburgh on aivan upea, tuu käymään täällä joskus! Ja joo, ei toi vesisade kauheasti houkuta muuhun kuin viltin mutkaan käpertymiseen ja kirjoihin paneutumiseen :D

   Delete
 5. Niin kiva, että sun arki on lähtenyt rullaamaan noin sujuvasti! Kylmiä säitä ootellaan vielä tänne Sveitsiin... kuka uskoisi, että lumisten vuorten ympäröimänä lämpöä on jopa 20 astetta edelleen! Itse ootan talvea ihan innoissani!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpa teillä vielä hurjan lämpimät kelit siellä! Katselin just eilen sun blogista kuvia vuorilta ja ihan huikealta näytti. Ei uskois, että niiden maisemien keskellä vois olla noinkin lämmintä :D

   Delete
 6. Olipa mukava lukea sinun kuulumisia :)
  Ja hei, ihana outfit!
  Mukavan energisiä päiviä sinne täältä sateisesta Varsinais-Suomesta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Onneksi ei Skotlanti vissiin ole ainoa sateinen maailmankolkka :D

   Delete
 7. Kyllä kuulostaa, että oot viihtynyt siellä paremmin kuin hyvin! :) Täällä Suomessakin kokoajan sataa ja on jo melko harmaata :/ Ihanaa, että sait perheesi sinne vierailulle <3 :) Todella kiva muuten tuo kuva susta, olisi kiva nähdä enemmän joskus kuvia susta ja sun tyylistäsi! Tuossa kuvassa ainakin näyttää tosi kivalta sun tyylisi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentista Niina <3 Jospa tää harmaus ja sade joskus helpottais (toivossa on hyvä elää...), mutta ainakin se saa arvostamaan niitä aurinkoisia hetkiä :D Oon harkinnut, että kirjoittelisin joskus "päivän asu" tyyppisiä juttuja tänne, mut saa nähdä jääkö vaan ajatuksen tasolle.. mut kiitokset, itsekin oon diggaillut omista vaatevalinnoistani viime aikoina :D

   Delete
 8. Kuulostaapa mukavalta! :) Itse päätin tänä syksynä alkaa taas pitkästä aikaa panostaa täysillä yliopisto-opiskeluun. Toistaiseksi onkin sujunut hyvin. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekin oon panostanut kyllä opiskeluun enempi kun koskaan tänä vuonna :D Peukut pystyssä, että molemmilla jatkuu samaan malliin!

   Delete