Living on campus - feelings after two weeks

9/17/2017

I've been living in Edinburgh for two weeks now. Those two weeks have passed by quicker than I ever though they would and I can say I've been busy. So busy that I haven't been opening my laptop or if I have it has been to check my school related emails or timetables. Writing my blog has been just a distant thought somewhere in the back of my mind but for the first time in ages it doesn't bother me that I'm not posting more than once a week. It's not that I don't love sharing things here but more about my priorities being slightly different right now. And living on campus is one big reason for this change.

Olen asunut Edinburghissa nyt kaksi viikkoa. Nuo kaksi viikkoa ovat hurahtaneet ohi hurjaa vauhtia ja voin sanoa olleeni kiireinen. Niin kiireinen, etten ole edes avannut läppäriäni tai jos olenkin sattunut sen avaamaan niin vain tsekatakseni koulun sähköpostini tai lukujärjestyksen. Blogin kirjoittaminen on ollut kaukainen ajatus jossain mieleni perällä, mutta ekaa kertaa aikoihin hidastunut postaustahti ei ole häirinnyt minua. Kyse ei ole siitä, ettenkö rakastaisi jakaa juttuja tänne, mutta prioriteettini ovat olleet hieman erilaiset viime aikona ja kampuksella eläminen on yksi iso syy tuolle muutokselle.
I never ever pictured myself living in a dormitory. I never thought I would do it and I was convinced I would hate it. But somehow after checking rental apartments online and talking with different people I got convinced on campus accommodation would be the way to go for the first year in uni. That's what people usually do in the UK and that was just the simplest and easiest way. And so far I've been more than happy with my decision.

En koskaan kuvitellut itseäni asumaan asuntolassa. En uskonut koskaan tekeväni tätä ja olin vakuuttunut, että vihaisin asuntolaelämää. Jotenkin kuitenkin netissä tarjolla olevien vuokra-asuntojen tutkimisen ja useiden ihmisten kanssa juttelemisen jälkeen vakuutuin siitä, että kampuksella asuminen olisi paras ratkaisu ekalle yliopistovuodelle. Niin ihmiset yleensä Briteissä tekevät ja se nyt vaan oli helpoin ja yksinkertaisin ratkasiu. Ja tähän mennessä olen ollut enemmän kuin tyytyväinen päätökseeni.
Living on campus is quite a different experience. We're located a good few kilometres from the city centre but we do have buses running there regularly. We've got a hint of countryside feeling with cows and horses living right next door but we've also got supermarkets on walking distance. The campus technically has all you need starting from cafes to a bar and pizzeria to a little grocery store. We've got chaplaincy and great sports facilities, a library that's open 24/7.

Kampuksella asuminen on melko erilainen kokemus. Me ollaan usean kilometrin päässä keskustasta, mutta bussit kulkevat sinne säännöllisesti. Meiltä löytyy ripaus maaseudun fiilistä lehmien ja hevosten asuessa kirjaimellisesti naapurissa, mutta myös ruokakaupat on kävelymatkan päässä. Kampukselta löytyy käytännössä kaikki mitä tarvitset alkaen kahviloista ja baarista päätyen pitseriaan ja pieneen ruokakauppaan. Meillä on kappeli ja huikeat urheilufasiliteetit, sekä kirjasto, joka on auki 24/7.
One of the greatest things about living on campus is obviously being really close to everything. It still takes good 15 minutes to walk to some of my lessons if they're on the other side of the campus but it's nothing compared to taking a bus and then walking that 15 mins.

Yksi kampusasumisen parhaista puolista on tietenkin se, että on lähellä kaikkea. Joillekin tunneille kävelemiseen menee silti hyvät viisitoista minuuttia, jos ne sattuvat olemaan kampuksen toisella laidalla, mutta se ei silti ole matka eikä mikään, jos ajattelee, että voisin kulkea ensin bussilla ja sitten kävellä sen vartin,
Living on campus also brings your social life to a whole different level - or at least that's the case with me. I'm the one who has great fun every time I can get myself out of the house and going but it used to be a rare thing to happen. I just find it hard to leave my cozy little bubble, I guess I'm lazy, and I used to need someone to kick me out of the house. Now when I'm literally living next door to my friends and am surrounded by all these things to do and all these places to see I feel like I have to be out there. I have to see people. I have to do more than just anti-socialize in my room. And it's a good thing.

Kampuksella asuminen nostaa myös sosiaalisen elämän ihan eri levelille - tai ainakin näin on käynyt minun kohdallani. Olen se tyyppi, jolla on kyllä tosi haskaa aina, kun saan itseni ulos kotoa ja lähtemään jonnekin, mutta se oli ennen melko harvinainen tapahtuma. Koen jotenkin vaikeana kotoisan kuplani jättämisen, ehkä olen laiskakin ja tarvitsen jonkun potkimaan minut liikkeelle. Nyt, kun asun kirjaimellisesti kavereideni naapurissa ja kaikenlainen tekeminen ja uudet, näkemisen arvoiset paikat ympärilläni koen, että mun täytyy mennä ja touhuta. Täytyy nähdä ihmisiä. Täytyy tehdä muutakin, kuin syrjäytyä huoneessani ja se on hyvä juttu.
It's a good thing because I've been really enjoying my new social life. I'm not sure if I've found any life lasting friendships yet but I've got a bunch of people I enjoy seeing. I enjoy taking my books out to our shared kitchen and making myself a cup of tea - usually someone always pops in at some point and we can have a good chat for five minutes or two hours. Both have happened. I enjoy being able to send a message to someone and meet them literally within five minutes. I enjoy spontaneous kitchen parties and the pub quiz at Studen Union. I enjoy having a free dinner at chaplaincy every Wednesday and I enjoy buying and cooking my own food. I enjoy this whole thing.

Se on hyvä juttu siksi, että olen tosiaankin nauttinut uudesta sosiaalisesta elämästäni. En ole vielä varma, onko loppuelämän kestäviä ystävyyssuhteita löytynyt, mutta ympärilläni on porukka ihmisiä, joiden näkemisestä nautin. Nautin siitä, että voin ottaa kirjani jaettuun keittiöömme ja keittää itselleni kupin teetä - yleensä joku ilmestyy paikalle jossain vaiheessa ja saatetaan jutella viisi minuuttia tai kaksi tuntia. Molemmat ovat tapahtuneet. Nautin spontaaneista keittiöbileistä ja Studen Unionin pubin tietovisasta. Nautin kappelin järjestämästä ilmaisesta illallisesta keskiviikkoisin ja nautin omien ruokieni ostamisesta ja kokkaamisesta. Nautin tästä koko jutusta.
I didn't know I could enjoy living on campus and in a dormitory this much but I do. I've got great flatmates and sharing a kitchen with them is good, it's a homelike place to gather in and I love the fact I'm not the only one cleaning. Everything has been way better than I expected. I know I might get annoyed by the constant presence of other people at some point but for now I'm making the most out of it. It's a unique way to live and it suits me perfectly right now.

En tiennyt, että voisin nauttia kampusasumisesta ja asuntolassa asumisesta niin paljon nautin. Minulla on huiput kämppikset ja keittiön jakaminenkin on sujunut hyvin - se on kodin omainen paikka, jossa kokoontua, enkä edes ole ainoa, joka siivoaa. Kaikki on ollut paljon parempaa, kuin odotin. Tiedän, että saatan jossain vaiheessa ärsyyntyä ihmisten jatkuvasta läsnäolosta, mutta nyt vaan otan siitä kaiken irti. Tämä on melko erityinen tapa elää ja sopii minulle täydellisesti just nyt.
And you know what? I think it will never get boring here with tens of societies organizing things, hundreds of people living here and sharing this experience with me, and thousands of other coming in every day to study. Campus is almost like it's own little bubble, it's own little world in which it's extremely easy to drown in and just go with the flow. And for now those tides of this life have been favourable.

Ja arvatkaapa mitä? Luulen, että tästä ei tule koskaan tylsää kymmenien kerhojen järjestäessä tapahtumia, satojen ihmisten eläessä täällä ja jakaessa tämän kokemuksen kanssani ja tuhansien muiden tulevan yliopistolle opiskelemaan päivittäin. Kampus on kuin oma pieni kuplansa, oma pieni maailmansa, johon on tosi helppo sukeltaa sisään ja antaa virran viedä. Ja tähän asti nuo virrat ovat olleet varsin suotuisia.

You Might Also Like

14 kommenttia

 1. Ihanaa, että oot alkanu viihtymään siellä noin hyvin! Niin kai se monesti on, et kyseenalaistaa tiettyjä vaihtoehtoja, mut jälkeenpäin huomaa, et kaikki meneekin paljon paremmin kuin oli kuvitellut. Ihan mahtavaa tuo, että on niin paljon sosiaalista elämää ja että on lähellä koulua. Nimimerkillä mun koulumatka on noin 40 minuuttia tiedekunnalle:D Mäkin tosiaan muutin mun luokkalaisten kanssa asumaan ja oon kyllä tykänny tästä nyt enemmän, kun siitä viime vuoden asumisjärjestelystä, jossa kaikilla kämppiksillä oli enemmänkin oma elämä. Oon niiiin laiska laittamaan ihmisille viestiä, että "hei lähdetäänkö tuonne" ja jos teen niin, niin se luultavasti tapahtuu samana päivänä spontaanisti, eikä kukaan pääse/ehdi :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, niin se tuntuu olevan, että joskus se vaihtoehto, joka houkuttelee vähiten onkin tosi toimiva! Ei kyllä käy yhtään kateeksi sun 40min koulumatka... tiedän, et ens vuonna on varmaan kampuksen ulkopuolelle muutto edessä ja myöskin se puolen tunnin koulumatka, että nautin nyt kyllä täysillä tästä tän ekan vuoden :D Haha ja joo siis oon itekin niin tosi laiska laittamaan viestiä ja keksimään mitä tehdä, mutta nyt on tullut tehtyä paljon enemmän kaikkea kun ihmiset on niin lähellä!

   Delete
 2. Miten ihanaa että sulla menee siellä noin hyvin! Toi kuulostaa oikeasti tosi hyvältä😍😍

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi hyvin täällä on mennytkin, ei valittamista tähän mennessä! :D

   Delete
 3. Saat opiskeluelämän kuulostamaan todella houkuttelevalta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä, että mun tän hetkinen fiilis välittyy ruudun toiselle puolen! :D

   Delete
 4. Kuulostaa kyllä todellakin siltä, että viihdyt siellä! :) Ja tuo paikka missä asut näyttää kyllä viihtyisältä eikä ainakaan tule tylsää kun on paljon ihmisiä ja tekemistä kokoajan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellakin viihdyn :) Jotenkin tää asuntola- ja kampusasuminen on sopinut mulle paljon paremmin kuin odotin!

   Delete
 5. Voi kun kuullostaa kivalle :) Tämä oli oikein hyväntuulen postaus. Mukavia päiviä sinne <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Hyvä fiilikseni ilmeisesti siis välittyy sinne ruudun toisellekin puolen, hyvä niin!

   Delete
 6. Hii ihania heppoja naapurissa! Tulee ihan ikävä au pair aikaa Briteissä. Skotlanti on niin kaunis, sun pitää tehdä roadtrippejä sitten, kun saat koulusta lomia!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Skotlanti on kyllä ihan huikaiseva! Tarkoituksena on kyllä ehdottomasti tehdä reissuja sinne sun tänne tässä kuluvien vuosien aikana :)

   Delete
 7. Kiva kuulla miten hyvin viihdyt siellä! Ihania hevosia <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hepat on aina ihania! Ja tosiaankin hyvin olen viihtynyt :)

   Delete