Rotorua, New Zealand - is it really worth it?

8/17/2017

Similarly to last week I wanted to publish a Throwback Thursday post again. This time we're talking about New Zealand's North Island and one of it's popular tourist destinations, Rotorua. A place where lots of backpackers go, a home for numerous hot springs, and lots of activities. But well, I didn't like it that much.

Viime viikkoiseen tapaan halusin julkaista tänäkin torstaina Throwback Thursday -postauksen. Tällä kertaa puhutaan Uusi-Seelannin Pohjoissaaresta ja yhdestä sen suosituista turistikohteista, Rotoruasta. Reppureissaajien kohtaamispaikka, koti lukuisille kuumille lähteille ja loma-aktiviteettien tyyssija. Kaikesta tästä huolimatta en kuitenkaan tykännyt siitä niin kovin paljon.
It was surely lovely to go to the remote hot spring that met a cold river creating a perfect temperature for bathing with a bunch of other backpackers. It was surely nice to watch the night sky and enjoy the quietness. Rotorua locates next to a lake like so many other New Zealander towns and that was kind of nice as well but that's pretty much it.

Olihan se tosi mukavaa mennä syrjäiselle kuumalle lähteelle, joka yhtyessään jäiseen jokeen loi täydellisen kylpemislämpötilan ja jonka muutamat muutkin reissaajat olivat löytäneet. Olihan se tosi hienoa katsella yötaivasta ja nauttia hiljaisuudesta. Rotorua, niin monen muun Uusi-Seelantilaisen pikkukaupungin tapaan, sijaitsee järven rannalla ja sekin oli ihan kivaa, mutta siinäpä se.
Maybe I missed something crucial and didn't like the place for that reason or my dislike was caused by the almost constant rain, I don't know. However it was, I didn't quite get over the smell of the place (even though you do kind of get used to it) and I didn't find it particularly interesting. And why is it smelly in Rotorua? The hot springs i.e. the geothermal activity causes it. I can be wrong as well but I believe it was because of the sulfur these hot springs release.

Ehkä missasin jotain tärkeää, enkä siksi pitänyt paikasta, tai ehkä negatiiviset fiilikseni johtuivat lähes jatkuvasta sateesta - en voi tietää. Mutta olipa syy mikä hyvänsä, en ihan täysin päässyt yli paikan pahasta hajusta (vaikka siihen tavallaan tottuikin), enkä kokenut sitä mitekään kiinnostavana. Ja miksi Rotorualla haiseekaan? Kuumat lähteet, eli toisin sanoen geoterminen toiminta (??? suomalainen ei nyt taas ole ihan varma, miten äidinkieltä pitäisikään käyttää), aiheuttaa sen. Voin olla väärässäkin, mutta uskoakseni se johtui rikistä, jota kuumista lähteistä myöskin kohoaa.
Rotorua was just another stop for two nights on our trip and I'm happy we went there but I wouldn't do it again. I personally found Taupo way more beautiful and there are lots of other interesting spots in New Zealand. Rotorua is for sure one of the most well known places but it doesn't make it the best. I enjoyed being with my travel mates and having fun with them rather than enjoying the destination itself.

Rotorua oli oikeastaan vain "yksi pysähdys muiden joukossa" ja olen tyytyväinen kahden päivän stoppiimme, mutten menisi sinne uudestaan. Henkilökohtaisesti tykkäsin esim Tauposta paljon enemmän ja pidin sitä kauniimpana ja onhan Uusi-Seelannissa monia mielenkiintoisia paikkoja. Rotorua on varmasti yksi tunnetuimmista, mutta se ei tee siitä parasta. Nautin ennemminkin matkaseurastani ja hauskanpidosta heidän kanssaan, kuin itse kohteesta.
But oh well, when you're travelling you will eventually end up in places you don't like as much as you thought you would, or that are far away from being your favourites. Rotorua was one of them but it doesn't mean it wasn't an experience as such. Again - at least I can say I've been there.

Mutta no, matkustaessa päätyy ennen pitkää paikkoihin, joista ei tykkää niin paljon, kuin uskoi tykkäävänsä, tai jotka vaan jäävät kauas lempparikohteidesi taakse. Rotorua oli yksi niistä, mutta se ei tarkoita, etteikö kokemus olisi ollut ihan kokemisen arvoinen. Voinpahan ainakin sanoa olleeni siellä.

Have you ever been to New Zealand?
Oletko koskaan käynyt Uusi-Seelannissa?

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Ihanan kuuloista tarinaa täällä sun blogissa, kirjoitustyylisi on melko erikoinen mutta hauska :) Vähän runomainen? Olisi kyllä ihan sairaan hienoa päästä joskus austraaliaan ja uuteen seelantiin, en ole matkustanut eurooppaa pidemmälle :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentista! <3 Australia ja Uusi-Seelanti on kyllä molemmat upeita ja ehdottomasti käymisen arvoisia kohteita :)

   Delete
 2. Kiva lukea tällaisia vähän erilaisempiakin fiiliksiä! :) Näyttää kuvien perusteella kivalta mutta ainahan ei sen kohteen tarvitsekaan säväyttää ihan täysillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olihan Rotorua ihan jees ja ihan kivoja kuvia sain räpsittyä, mutta vähän kylmäksihän se jätti tosiaan :D

   Delete
 3. Mielenkiintoinen postaus. Kaikki paikat ei todellakaan aina täytä odotuksia, ja on kiintoisaa lukea myös näistä kokemuksista :) Usein hienoja paikkoja arvostaa enemmän kun on aina väliin yksi "meh"-kokemus, näin oon ite huomannu :D Ei matkailu aina oo vaan toinen toistaan upeampia kohteita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan oikeassa olet, matkailu ei aina ole pelkkää ilotulitusta ja edellistä upeampia kohteita! Mutta juuri niinkuin sanoit, niitä hienoja paikkoja arvostaa vielä hieman enemmän, kun on silloin tällöin joutunut pettymäänkin :)

   Delete
 4. Ihan kiva postaus. On olemassa paikkoja, mistä odottaa liikoja ja niihin sitten pettyy lopulta. Karlovacin kaupunki Kroatiassa on hyvä esimerkki siitä. 18 vuotta sisällissodan jälkeenkin sieltä löytyi talossa, jossa oli rikkinäisiä ikkunoita.

  Olen syntynyt Uudessa-Seelannissa, en tiiä lasketaaks se käymiseksi mutta 7½ vuotta olen siis asunut siellä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta! Tykkään monesti mennä paikkoihin ilman suurempaa taustatutkimusta, niin ei odota liikoja, eikä sitten voi pettyäkään kovin pahasti :D Ja kyllä siellä asuminen lasketaan ehdottomasti ;)

   Delete
 5. Upeita kuvia! <3 Ja ei ole tullut käytyä Uudessa-Seelannista, mutta toivottavasti ensivuonna vaihtarina Ausseissa kykenen sillä vierailemaan :)

  janeandkoalas.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Australiasta käsin Uusi-Seelanti on kyllä ihan nurkan takana, suosittelen ehdottomasti käymään :)

   Delete