A day in Riga, Latvia / Throwback Thursday

8/31/2017

Most of you probably guessed it - no, I'm not in Riga but I've been there a couple of years ago. One more Throwback Thursday post. Back in 2015 I had a summer job in Germany and on the way home we had quite a few hours to spare between our flights from Munich to Riga and from Riga to Helsinki. As one of my good friends is Latvian and actually from the capital city we decided to head there with her and I have to say it was the best decision we could have made!

Useimmat teistä varmaan arvasivatkin jo, että en tosiaan ole Riikassa, vaikka siellä kävinkin pari vuotta sitten. Sen sijaan on vuoro jälleen yhdelle Throwback Thursdaylle ja tällä kertaa hypätäänkin vuoteen 2015. Olin kesätöissä Saksassa ja kotimatkalla meille sattui useampi tunti luppoaikaa München-Riika ja Riika-Helsinki lentojen välillä. Mikä siis parempi tapa viettää välilasku, kuin suunnata kaupunkiin paikallisen ystävämme opastamana!
It's super cheap and easy to get to the city centre from the airport and back by bus and you get to see the suburban areas that reminded me of some of the towns I've seen in Russia. It's definitely clear Latvia has been under the control of the eastern neighbor in the recent history.

Matka lentokentältä kaupunkiin ja takaisin taittuu helposti ja sujuvasti bussilla, hintakaan ei huimaa päätä ja matkan varrella näkee esikaupunkia, joka muistutti minua joistakin Venäjällä näkemistäni kaupungeista. On melko selvää, että Latvia on ollut itäisen naapurinsa alaisuudessa ihan lähihistoriassa.
The city centre then was beautiful mixture of older and newer buildings and reminded me of Tallinn (or what I can remember from that trip we did with my family when I was a kid). The architecture doesn't have a clear trend but is more like a collection of this and that from different centuries and parts from east and west.

Riikan keskusta on kaunis sekoitus vanhempaa ja uudempaa rakennusta ja se muistutti minua Tallinnasta (tai siitä, mitä nyt edes lapsuuden Tallinnan reissulta on jäänyt mieleen). Arkkitehtuuri ei noudata mitään tiettyä kaavaa, vaan on ennemminkin kokoelma vähän sitä sun tätä eri aikakausilta, sekä itäistä, että läntistä tyyliä.
The city itself isn't huge but I bet there would be enough things to do and see for a few days - our day trip wasn't enough to say I've seen all of this place. Riga is a beautiful place and, likely to so many other cities I like, it has a river running through. There's always an additional charm when a place is built around water.

Kaupunki itsessään ei ole valtava, mutta siellä riittäisi varmasti tehtävää ja nähtävää muutamaksi päiväksi - meidän päivän reissu ei tosiaan ollut riittävästi, että voisin sanoa nähneeni kaiken. Riika on kaunis paikka ja kuten niin monessa muussakin lempparikaupungissani, virtaa sen läpi joki. Minun silmissäni paikka saa heti lisää viehätystä, kun se on rakennettu veden ympärille.
I'm sure I will return to Riga one day and I would love to see more of Latvia as well, the whole Eastern Bloc interests me quite a lot actually. Maybe this could be something to remember when planning my next trip somewhere?

Olen varma, että palaan Riikaan vielä jonain päivänä ja Latviaa olisi muutenkin kiva päästä tutkimaan. Oikeastaan koko Itäblokin alue kiehtoo. Ehkäpä tämä pitäisi pitää mielessä, kun alan suunnittelemaan seuraavaa reissuani jonnekin?
But that's pretty much it for this time, hope you enjoyed the pics of this last Throwback Thursday post I'm publishing when still in Finland. There are more coming later on but for the next couple of weeks I'll be concentrating on settling in Edinburgh and I have a feeling I might want to share feelings and moments of the first couple of weeks with you as well. Exciting times ahead!

Mutta siinäpä kaikki tällä kertaa taisi ollakin - toivottavasti tykkäsitte viimeisestä Throwback Thursdaysta, jonka Suomesta käsin julkaisen. Lisää on varmasti tulossa jossain vaiheessa, mutta seuraavien parin viikon ajan aion keskittyä Edinburghiin asettumiseen. Luultavasti tulen myös bloggailemaan ekojen viikkojen fiiliksiä ja muitakin vastaavia höpinöitä. Aika jännät ajat on nyt käsillä!

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Näyttääpäs Riika kauniilta! Pitää katsoa, milloin tulis lähdettyä itsekin tuonne päin. Noi rakennukset ja kellotorni on mahtavia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Riika oli kyllä tosi kaunis ja kiva paikka! Ehdottomasti haluan sinne uudestaan vielä joku päivä :)

   Delete
 2. Mä tykkään myös kovasti kaupungeista joissa on joki/meri tai joku muu lähettyvillä :) Nyt kun aloin miettimään niin useimmissa kaupungeissa joissa olen käynyt on vettä lähettyvillä :D Mä oon kuullut Riikasta paljon hyvää, mutta myös huonoa. Ehkä joku tuolla voisi muutaman päivän reissun tehdä, näyttää ihan mukavalta kaupungilta ainakin sun postauksen perusteella :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekin aloin pohtia tuota vesijuttua ja totesin, että useimmissa kaupungeissa kyllä on jonkinlaista vettä lähettyvillä :D Mulla ei oikeastaan mitään huonoa tullut vastaan tuon pikkureissun aikana - liekkö niin lyhyt aika, että keskittyi vain postiiviseen vaiko paikallisen kaverin läsnäolo syynä. Joka tapauksessa tykkäsin :)

   Delete
 3. Hyvää matkaa ja iloa muuttoon! <3

  ReplyDelete
 4. Riika näyttää kyllä kivalta paikalta käydä! Mun yks matkustushaave on kiertää autolla viikko-pari Baltian maita ympäri niin, että näkis aina pari kaupunkia joka maasta. Ei oo ees mahoton toteuttaa pienemmälläkin budjetilla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa ihan huikealta idealta! Osittain siksi tuo Baltia itseänikin houkuttais, kun pitäis olla suht halpa paikka matkustaa :)

   Delete
  2. Nonni, koskas lähetään! ;D

   Delete
  3. Nyt heti välittömästi! Noeivaan oikeasti tätähän vois suunnitella :D

   Delete