A 16km walk worth of walking / Wanaka

6/15/2017

This is a scheduled post and it comes out when we're in Phu Quoc, Vietnam.
Tämä on ajastettu postaus, joka tulee ulos, kun olemme Phu Quocilla, Vietnamissa.
Talking about New Zealand's South Island again! Wanaka locates about an hour drive from Queenstown, and it was the first stop of our little two-day-roadtrip. It's another quite touristy town and it has absolutely beautiful scenery as well.

Aika puhua taas Uusi-Seelannin Etelä-Saaresta! Wanaka sijaitsee suunnilleen tunnin ajomatkan päässä Queenstownista ja se olikin ensimmäinen pysäkkimme kahden päivän roadtripillämme. Se on jälleen yksi melko turismin täyttämä pikkupaikka, josta sieltäkin löytyy upeita maisemia.
I personally haven't been a huge fan of hiking, but I think I could learn to love it. However one of us knew there's a great hike in Wanaka, all the way up to the mountain. We didn't quite make it to the highest peak, but the people on the way back there said the second peak we reached was as spectacular as the higher one.

Henkilökohtaisesti en ole ollut mikään vaeltamisen ystävä, mutta uskon, että voisin oppia rakastamaan sitä. Yksi porukastamme kuitenkin tiesi, että Wanakasta löytyisi huikea vaellusreitti ylös vuoren huipulle. Me ei aivan päästy ykköshuipulle asti, mutta sieltä takaisinpäin tulevat ihmiset sanoivat, että kakkoshuippu, jonka siis saavutimme, vetää vertoja maisemillaan korkeimmallekin kohdalle.
And I have to say I am extremely proud of myself for doing that hike! The day was beautiful and sunny, but it also meant it was hot. Sunscreen and water were pretty handy to have, and I even had to fill up my bottle a few times from a little creek flowing from the hills.

Ja minun täytyy sanoa olevani äärimmäisen ylpeä siitä, että tulin tehneeksi tuon vaelluksen! Päivä oli kaunis ja aurinkoinen, mutta se tarkoitti myös sitä, että ilma oli varsin lämmin. Aurinkorasvaa ja vettä siis kului ja jouduinpa täyttämään pulloni myös vuoristopuroista pariin otteeseen. 
Besides the weather being warm, the hike itself wasn't the easiest. 8km uphill, all the way up to over 2km height was exhausting, and the way back wasn't easy either. So total of 16km and 6 hours spent walking (or should I say climbing) was enough to make our muscles sore for the next couple of days.

Sen lisäksi, että keli oli lämmin, ei se vaelluskaan helpoimmasta päästä ollut. Kahdeksan kilsaa ylämäkeä yli kahden kilometrin korkeuteen oli uuvuttava rutistus, eikä paluumatkakaan päästänyt helpolla. Yhteensä 16km ja kuusi tuntia kävellen (tai pitäisikö sanoa kiiveten) oli riittävästi siihen, että seuraavat pari päivää ihmeteltiin kipeitä lihaksia.
Afterwards we relaxed by the lake before driving to our lodge in Te Anau (and getting lost for a couple of hours in the complete darkness, without phone service...). A great day all in all, and I could go back anytime. 

Jälkikäteen rentouduttiin järven rannalla ennen kuin suunnattiin yöpaikkaamme kohti Te Anaussa (ja eksyttiin matkalla pariksi tunniksi... asiaa ei hauskemmaksi tehnyt säkkipimeä yö ja se, ettei puhelimissa tosiaankaan ollut kenttää). Hieno päivä kaiken kaikkiaan ja voisin palata koska tahansa.
And just look at these photos - the views were worth of the walk! Maybe I should start hiking?
Ja katsokaa nyt näitä kuviakin, maisemat olivat kyllä kävelemisen arvoiset! Ehkäpä mun pitäisi aloittaa vaeltaminen?

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Mä en kestä, noi kuvat on niin upeita! Kunpa joskus pääsisin itsekin käymään Uudessa-Seelannissa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Upeista maisemista on helppo ottaa upeita kuvia :)

   Delete
 2. Onpa upeita kuvia! <3 Tuo kaikki kipuaminen oli varmasti noiden maisemien arvoista! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti oli maisemat sen arvoisia, etenkin kun muistoksikin jäi näinkin kivoja kuvia :)

   Delete
 3. Hienoja maisemia ja kuvia! Vaeltaminen on kyllä yksi omista lempi luontoaktiviteeteista, ja pitkän päivän vaeltamisen jälkeen on kyllä maailman paras fiilis istahtaa upeita maisemia katselemaan hengähtämään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinkuin jo listauksessa totesin - voisin helposti oppia rakastamaan vaeltamista! Tällä Aasian reissulla tuli kiipeiltyä viidakossa, joten ehkä tästä tulee mun vakioaktiviteetti? :D

   Delete
 4. Aivan upeat maisemat, voiko tuollaisia olla <3 Olen muuten käynyt Phu Quocilla, vuosi sitten. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskomattomalta se maisema livenäkin näytti! Phu Quoc on kyllä ollut ihan mukava kokemus - ei vielä ihan niin turistillinen, kuin varmasti muutaman vuoden päästä on, mutta silti mukavan helppo rantalomakohde :)

   Delete