Sorry, Sydney, but I didn't like you

4/23/2017

Sydney, the city everyone wants to see on their journey to Australia. I wanted to see it as well and found myself there in the beginning of March. Unlikely so many others I didn't like it. Sydney left me a bit cold. I didn't find any sort of connection with the place and apart from the great Saturday night in Mardi Gras 2017 and the lovely people who accommodated us, I didn't find too many things to get excited about.

Sydney on kaupunki, jossa jokainen tahtoo pysähtyä Australian reissullaan. Minä tahdoin nähdä sen myös ja löysinkin itseni sieltä maaliskuun alussa. Toisin kuin niin monet muut - en tykännyt. Sydeny jätti minut vähän kylmäksi, enkä löytänyt minkäänlaista yhteyttä kaupungin kanssa. Lukuunottamatta lauantai-iltaa, joka kului Mardi Gras 2017-tapahtuman parissa ja ihania ihmisiä, jotka majoittivat meidät, ei siellä ollut kovin paljon mainitsemisen arvoisia asioita.
The Opera house was a disappointment - the thing I've known about Australia ever since I was a kid. This spectacular landmark was greater in my daydreams than in real life. The Harbor Bridge was a lot better, the views are worth the walk. A ferry to Manly and a walk there was nice but that's pretty much it.

Oopperatalo oli pettymys. Se yksi asia, jonka olen Australiasta tiennyt ihan pienestä pitäen ja jolla on maailmankuulun maamerkin maine oli mielikuvissani huikaisevanmpi kuin todellisuudessa. Harbor Bridge sen sijaan oli parempi ja näköalat sen päältä olivat kävelyn arvoiset. Lauttamatka Manlyyn ja siellä kävely oli mukavaa, mutta siinäpä se.
Sydney certainly is a big city and I'm happy I can say I've been there and seen it, but I wouldn't go again. It wasn't anything special for me and I'd rather opt for Melbourne if I had to choose between those two. It's not completely horrible, there are friendly people, lots of places to eat out, and some nice spots, but it wasn't a city for me.

Sydeny on iso kaupunki ja olen tyytyväinen, että voin sanoa nähneeni sen, mutten menisi sinne uudestaan. Sydneyllä ei ollut tarjota minulle mitään erityistä ja valitsisin Melbournen, jos valita pitäisi näiden kahden suurkaupungin välillä. Sydney ei ole tyystin kamala, sieltä löytyy ystävällisiä ihmisiä, paljon hyviä ruokapaikkoja ja joitakin kivoja kohteita, mutta se ei ollut kaupunkia juuri minua varten.
Have you ever went to a city with high expectations and been disappointed?
Oletko koskaan mennyt kaupunkiin suurin odotuksin ja pettynyt pahemman kerran?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Kuvat ovat hienoja <3 Harmi ettei kaupunki sitten niin kolahtanut, mutta ainakaan ei tule järkyttävä ikävä taas yhteen paikkaan. Itse en muistaakseni ole koskaan pettynyt mihinkään kaupunkiin, kaikki ovat vähintään ihan kivoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Sydneykin oli ihan jees, mutta odotukset olivat sen verran korkealla, että tipahdin kyllä aika kovasti todellisuuteen enkä vaan jotenkin tykännyt :D

   Delete
 2. Tosi harmi ettei Sydney oikein ollut sun juttusi! Toisaalta ei kaikista paikoista voi tykätä ja mitä suuremmat odotukset, sitä helpommin voi pettyä :/ Mä haluaisin niin paljon Australiaan, mutta jotenkin Sydney ei ole koskaan houkutellut. Mä petyin kyllä Roomaan, en mitenkään tosi paljon, mutta ei ollut mun juttuni, vaikka ihana reissu sekin oli :) Myöskään Egypti ei oikein ollut sellainen johon enää haluaisin uudelleen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niimpä se vähän on... mut ei kaikesta tosiaan tarvitsekaan tykätä! Mut siitä oon varma, että Australiasta löytyy paljon hienompiakin paikkoja kuin Sydney :D En oo koskaan käynyt Roomassa tai Egyptissä, joten noihin vähän hankala lähteämitään sanomaan, mut on se aina vähän pettymys kun jokin ei vastaa odotuksia, vaikka muuten ihan kiva reissu olisikin!

   Delete
 3. Itse vieraillessani Yhdysvalloissa pari kesää sitten, yllätyin, että paikat, jota odotin eniten eivät olleetkaan yhtä mahtavia kuin paikat joita en niin paljon odottanut! Esimerkiksi Hollywood oli kyllä aivan mahtava ja odotuksien arvoinen, mutta voin sanoa tykänneeni Losista ja jopa Teksasista enemmän, kuin New Yorkista. Tulipahan sekin nähtyä ja voisin mennä uudestaankin, mutta jotenkin noin isot ja ruuhkaiset kaupungit vähän ahdistavat, lähes kaikkialla muualla oli rennompi meininki :)

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. USA on mulle kyllä kans vielä ihan vieras paikka! Kiva kuulla, että reissulla sattui positiivisiakin yllätyksiä :) Itseä kiehtoisi lähteä vaikkapa New Yorkiin pariksi viikoksi ja myös Yhdysvaltojen luonto kiinnostaisi... mut saa nähdä tuleeko milloin lähdettyä ja onko mun melko negatiiviset ennakkoluulot sitä kulttuuria kohtaan ihan väärässä!

   Delete