Wonders of WA: Rottnest

11/09/2016

Rottnest is a small island close to Perth, the capital of Western Australia. The island is a popular holiday destination along the locals but I would recommend it to anyone visiting WA. It's easily accessible by ferries that leave from four different locations: Perth City, North Fremantle, Fremantle, and Hillarys Boat Harbour. 

Rottnest on pieni saari lähellä Perthiä Länsi-Australiassa. Kyseinen saari on suosittu lomakohde paikallisten keskuudessa, mutta suosittelisin sitä kenelle tahansa, joka Länsi-Australiaan eksyy. Sinne on helppo matkata lautoilla, joita lähtee neljästä eri kohteesta: Perthin keskustasta, Pohjois-Fremantlesta, Fremantlesta, ja venesatamasta nimeltään Hillarys.
The best way to discover the island, in my opinion, is by bike. Hiring a bike isn't too expensive and if you are relatively fit you can easily ride the whole 20km long route along the coastline. We took a bit shorter way, a bit over 10km with my sister and saw a lot. We would have had time to take the longest way, but we didn't have enough food with us.

Omasta mielestäni paras tapa tutustua saareen on pyöräileminen. Pyörän vuokraaminen ei ole turhan kallista ja jos olet minkäänlaisessa kunnossa, pystyt helposti pyöräilemään koko 20 kilometrin reitin rantaviivaa mukaillen. Me pyöräiltiin siskoni kanssa hieman lyhyempi pätkä, reilu 10 kilometriä, ja nähtiin jo paljon. Aika olisi riittänyt hyvin pidemmällekin reitille, mutta ruoka ei.
This being the case my tip for anyone is to take a lots of snacks with you. There are general store, and restaurant on the island, but they're all in the same spot. There's pretty much nothing on the way so you just have to survive with what you have. And don't forget to bring water!

Tämän vuoksi sanoisinkin kaikille, että varatkaa sitä ruokaa mukaan. Saarelta löytyy sekatavarakauppa ja ravintoloita, mutta kaikki sijaitsevat samassa keskittymässä. Muualla tien varrella ei ole oikeastaan mitään ja sillä, mitä satuit ottamaan mukaasi, on pärjättävä. Äläkä unohda paria vesipulloa!
It's a bit hard to say what was my favourite thing in Rottnest as the whole island was just absolutely beautiful. Its nature is quite different to the nature we have here in Southwest and it's a great feeling to be surrounded by the ocean. I imagine there would be more people on the peak season, but we got to do our trip around the island pretty much on our own. A couple of other people riding their bikes and a tour bus passing us once and that's it. It's calming.

On vähän hankala lähteä sanomaan, mikä oli mun lempparijuttu Rottnestilla, sillä koko saari on äärettömän kaunis. Sen luonto on melko erilaista verrattuna meidän luontoon täällä Southwestissä ja on mahtava fiilis olla valtameren ympäröimänä. Kuvittelisin, että ihmisiä on enemmän loma-aikoina, mutta me saatiin tehdä reissu saaren ympäri aikalailla itseksemme. Pari muuta ihmistä pyörineen ja kiertoajelubussi ja siinä kaikki, ketä nähtiin muualla kuin pääreservissä. Se on rauhoittava paikka.
To give you a couple of concrete tips:
Pari konkreettista vinkkiä antaakseni:

1) Hire a bike. It takes you everywhere and you can enjoy the nature more than you would in a tour bus. And it's cheap.
/ Vuokraa pyörä. Sillä pääsee kaikkialle ja luonnosta nauttii enemmän, kuin kiertoajelubussissa nauttisi. Ja se on halpaa.

2) Bring lots of water and food. You'll need both.
/ Ota mukaan paljon vettä ja ruokaa. Tulet tarvitsemaan molempia.
3) Remember that the sun can burn even if it's cloudy - don't forget your sunscreen. (Says the one who told her sister "the sun is the worst around this time of the day, it burns even if it's not sunny like today" and didn't put sunscreen on and burned her arms a bit.)
/ Muista, että aurinko voi polttaa, vaikka olisi pilvistä - älä unohda aurinkorasvaa. (Sanoo hän, joka mainosti siskolleen, että "aurinko on pahimmillaan tähän aikaan päivästä ja saattaa polttaa jopa tuollaisen pilviverhon läpi, joka tänään on", eikä sitten laittanut sitä aurinkorasvaa polttaen käsivartensa kevyesti.)
4) You don't need more than a day to discover the whole island. If you want to relax and enjoy the beaches more, then maybe two or three days would be nice, but otherwise a day is all you need.
/ Et tarvitse kuin yhden päivän koko saaren tutkimiseen. Jos tahdot rentoutua ja nautiskella rannoista enemmän, on pari-kolme päivää hyvä valinta, mutta muussa tapauksessa yksi riittää.
5) Bring cash. My Australian card was working, but my sister's didn't. She had the same problem on our road trip (of which I'll tell you more later on!), so it seems to be that European cards won't necessarily work in the smallest towns. 
/ Ota käteistä matkaan. Minun aussipankkikortti toimi, mutta siskon kortti ei. Hänellä oli sama ongelma roadtripillämme (josta kerron lisää myöhemmin!), joten vaikuttaa siltä, että eurooppalaiset kortit eivät välttämättä pelitä pienimmissä paikoissa.
And because I had so many photos from Rottnest I decided to save a couple of them for the next time - don't miss it, it's about to be something so adorable!

Ja koska kuvia Rottnestilta oli niin paljon, päätin säästää muutaman seuraavalle kerralle - älä missaa sitä, sillä luvassa on jotain aivan valloittavaa!

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Wow miten upeelta näyttää!<3 Oon aina halunnut päästä käymään Australiassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Upeaa saarella olikin! Suosittelen kyllä lähtemään tänne, jos tilaisuus tarjoutuu :)

   Delete
 2. Ihania kuvia ja mielenkiintoinen postaus ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kiva kuulla, et tykkäsit! :)

   Delete
 3. Vautsi mitä kuvia! :)

  http://millatt.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 4. Tosi hienoja kuvia ja mielenkiintoinen postaus. Voi, kun itsekin pääsisin johonkin täältä kylmästä.

  http://enazupreme.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ei muuta kun lentolippuja varaamaan jos mieli tekee ;)

   Delete