Cypriot food

8/24/2015

In Cyprus I made a few notions about food and as I was scrolling through the pics from the summer I found inspiration to write this post. So let's talk about food!

As Cyprus is a small island in the middle of Mediterranean you could think they eat a lot of fish and so. But that's not the case. They eat a lot of meat. And lots of carbohydrates - potatoes, pastas and rice. And by lot I really mean it. 
I do not usually include that much of carbohydrates in my diet. I do eat potato, pasta and rice sometimes, but if I cook for myself I just have veggies with some protein (fish/egg/soya/beans...). I've never been such a huge fun of those three. But in Cyprus I did eat a lot of them. Every meal contained at least one of those, but sometimes my vegetarian version was just some sort of pasta next to some sort of rice. Or rice with potatoes. Or potatoes with pasta. Or all those three together... So you can imagine how I felt in the end of the week - puffy and five kilos heavier. 
But don't get me wrong. The food was absolutely delicious! So different than Finnish food, spices and way of cooking ans everything. But I wouldn't normally have a pita bread filled with halloumi cheese for a dinner - and just that, without veggies or anything else. Just the bread and cheese. It was nice, but yeah... Anyway I ate the coleslaw from the others as they didn't like it and everyone was happy!
And the portion size. During the week I wasn't able to finish even one meal. The portions were huge, you totally got enough food! 

How about the thing that I loved the most? Fruits. Fresh fruits. Picked from the backyard just a moment before. And berries. It's a heaven for someone who likes fruits. I don't usually like watermelon that much, but in Cyprus it was just so lovely. And you can imagine how nice it is to see grapes growing everywhere just waiting someone to pick them. For the Cypriots it's just a everyday thing, but for me it was something unusual, something so awesome.
So to summarize. Cypriot food is delicious, even though it's almost too filling. And I'd advise you to try the traditional sweets. They're different, but I liked them a lot as well!

You Might Also Like

12 kommenttia

  1. Se on surullista miten turismi on muuttanu Välimeren maitten perinteisesti terveellisen ruokavalion roskaruuaksi (tämä siis vaan erinäisten dokumenttien ja median perusteella kyhätty väite sillä en oo Välimerellä käyny mutta toivottavasti vielä joskus sinnekin pääsen)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä en voi väittää hirveästi tietäväni Välimeren ruokakulttuurista, mut kyproslaista ruokaa en ainaskaan roskaruoaksi luokittelisi. Hiilaripitoista joo, mutta kummiskin kunnon kotiruokaa :) Ainoat keinotekoisen oloiset ruoat oli ketjupitseriassa syöty pitsa ja yhdet ranskalaiset - nekin molemmat tuli syötyä muualla, kuin tukikohtana toimineessa kylässä. Että joo, ehkä paikoissa, joissa turismia on enemmän on enemmän myös roskaruokapaikkoja, mutta kyllä me ainaskin ihan perinteisiä eväitä päästiin syömään!

      Delete
  2. Niiin herkullisen näköisiä ruokia! Uudistunut ulkoasusi on muuten upea. :-)

    http://pirstaloitunut.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitoksia! Ja herkullisia ne myös oli :)

      Delete
  3. Tuo on totta, että ennen kovin terveellinen välimeren ruokavalio on muuttunu turismin vuoksi (kompaten ekaa kommentoijaa). Se on sääli. Mutta ne HEDELMÄT! Kreikassa kävin viimeksi kuukausi takaperin ja rakastuin niihin paikallisten maanviljeliöiden markkinoihin, niitten takia sinne melkeen jo muuttais! :D

    Määkin tykkään tästä ulkoasusta! :)
    - Aino vapausmatkalla.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, hedelmät oli aivan mahtavia! Kotisuomessakin oon hedelmien ja muitten rehujen suurkuluttaja, mut Kyproksella ne vaan oli jotain niin taivaallista. Tuoreempia saa hakea! :D Niin ja kiitoksia :)

      Delete
  4. Apua, ihania ruoka kuvia! Nyt alkoi tekemään mieli jotain hyvää :D Itsekin oon muuten käynyt Cyproksella, mutta yllätys yllätys söin pelkkiä ranskalaisia koko viikon haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah, voi ei :D Kyproksella oli kyllä tosissaan maistuvaa ruokaa! :)

      Delete
  5. En muuten olisi uskonutkaan Kyproksen ruokakulttuurin olevan tuolla mallilla! Huh, ihan hullua. Mutta joka tapauksessa pakko sanoa, että näytäväthän nuo annokset nyt ihan superhyviltä..:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyviltä ne maistuikin! mutjoo, en mä ihan tuommoista ruokaa odottanut, vaikka ilman sen suurempia odotuksia matkaan lähdinkin :D

      Delete
  6. Vitsit, mitä herkkuja! Totta kai turismi muuttaa ruokapaikkoja sielläkin, mutta on hyvä että löytyy vähän perinteisempiäkin paikkoja :)Noi täytetyt paprikat oli varmasti ihan sikahyviä:D! Mulla oli kämppiksenä pari kroatialaista, jotka teki oman äitinsä reseptillä täytettyjä paprikoita ja ne oli kyllä parhaimpia mitä oon ikinä syöny <3 Pakko myöntää, etten oo valitettavasti vähään aikaan sun blogissa pyöriny, niin ekana pomppaa silmille ihan törkeen hieno ulkoasu! Pitäs itsekin tehdä muutamia muutoksia nyt, kun on vähän enemmän aikaa:'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta - se hyvä puoli tuossa nuorisovaihdossa oli, et päästiin tutustumaan siihen oikeaan Kyprokseen, eikä vaan siihen puoleen joka yleensä turistille näyttäytyis :) Täytetyt paprikat on ihan parhaita, oon kotonakin niitä joskus tehnyt, mut kyproslaiset oli parempia :P Niin ja kiitoksia,vaikka vielä tässä ois vähäsen hienosäätöä tehtävänä... haluaisin vielä tuohon yläpalkkiin dropdown ominaisuuden, mut saa nähdä millon koululta ehdin! :D

      Delete