Tate Modern, London

6/19/2018

Me and my friends just spent a week in London and I already shared some of the best moments here but I also wanted to highlight one of the places we visited: Tate Modern. The day started off lateish, we got a train to London Bridge station, walked through Borough markets, and headed towards Tate Modern while enjoying the views from the south bank. It was Monday morning and even though London is never quiet, the masses of tourists weren't nearly as bad as they could have been.

Vietin vähän aikaa sitten viikon Lontoossa ystävieni kanssa ja jaoinkin jo loman parhaita paljoa täällä, mutta halusin hieman nostaa esille yhtä vierailemistamme paikoista: Tate Modernia. Päivä alkoi melko myöhään junamatkalla London Bridgen asemalle, josta käveltiin Boroughn markkinoiden läpi ja kohti Tate Modernia Thamesin etelärannalta avautuvia maisemia ihaillen. Oli maanantaiaamu ja vaikka Lontoossa ei koskaan ole hiljaista, eivät turistimassat olleet lainkaan niin valtavia, kuin olisi mahdollista.
We got to our destination, walked in as the admission to Tate Modern is free, and headed straight to the top floor. The building doesn't look that tall at all when you're on the ground, as it only stretches to ten floors, but when you're up there, the views are stunning. The Shard, St. Paul's Cathedral, even Guildhall where the conference I was working in a few weeks ago was held, were all in sight from the top floor's balconies. 

Saavuttiin kohteeseen, käveltiin suoraan sisälle, sillä sisäänpääsy Tate Moderniin on ilmainen ja suunnattiin suoraan ylimpään kerrokseen. Maan pinnalta katsottuna rakennus ei näytä lainkaan niin korkealta ollessaan vain kymmenen kerrosta, mutta ylhäältä käsin maisemat ovat upeat. The Shard, St. Paulin katedraali, sekä Guildhall, jossa pidettiin konferenssi, jossa olin muutama viikko sitten töissä, olivat kaikki nähtävissä ylimmän kerroksen parvekkeilta.
The day was sunny and beautiful, and we spent a good while trying to get good profile photos for some of us. I had never been to Tate Modern before and I definitely didn't know it's possible to go and admire London from up above for free. Definitely recommend it for that purpose even if you're not interested in modern and contemporary art that is the main purpose of Tate.

Päivä oli aurinkoinen ja kaunis ja vietettiinkin tovi jos toinenkin yrittäessä saada onnistuneita profiilikuvia kahdelle meistä. En ole koskaan aiemmin käynyt Tate Modernissa, enkä tosiaankaan tiennyt, että Lontoota pääsisi ihailemaan yläilmoista ilmaiseksi. Suosittelisin paikkaa siis ehdottomasti tuota tarkoitusta varten, vaikka moderni- ja nykytaide ei niinkään kiinnostaisi. 
Having seen enough, we started heading down the stairs to the galleries. Tate modern is not the most amazing art gallery I've been to (MONA in Hobart, Australia, is probably my all time favourite) but it was entertaining and fun, and I would say anyone who likes modern art will enjoy it. There's something to see for everyone: some of the works are just stunning, some of them are disturbing, and some of them just leave you thinking "what the heck". I like old, more traditional art as well, but often find it less stimulating and after a while I get bored to look at paintings after paintings. Modern art surprises you.

Tarpeeksi nähtyämme suunnattiin alakertaa ja gallerioita kohti. Tate Modern ei ehkä ole kaikista upein taidegalleria, jossa olen käynyt (MONA Hobartissa, Australiassa, on varmaan ikuinen lempparini), mutta se oli viihdyttävä ja hauska ja sanoisin, että kuka tahansa modernin taiteen ystävä nauttisi siitä. Paikasta löytyy jotain jokaiselle: jotku teoksista ovat upeita, jotkut ovat häiritseviä ja jotkut jättävät miettimään, että mitähän ihmettä. Minä pidän myös vanhemmasta, perinteisemmästä taiteesta, mutta se ei monestikaan ole niin stimuloivaa ja kyllästyn ennen pitkää katsomaan tauluja taulujen jälkeen.  Moderni taide sen sijaan ei lakkaa yllättämästä.
So all in all, a visit to Tate Modern is something one should consider on their trip to London. It took me nine years and multiple visits before I finally went there, and it was totally worth it. And after a visit to the gallery there's nothing better than sitting on the lawn in front of it, looking over the Thames, and then walking to Borough markets and picking yourself a late lunch from one of the numerous market stalls that bring you a colourful mixture of foods that each smell and look better than the last one.

Kaiken kaikkiaan siis Tate Modern on pysähdyksen arvoinen paikka Lontoon reissulla. Minulta vei yhdeksän vuotta ja lukuisia visiittejä, ennen kuin päädyin sinne menemään ja olihan se sen arvoista. Ja galleriassa vierailun jälkeen ei ole mitään parempaa, kuin istua sen edustalla olevalla nurmella ja katsella Thamesia ja sen jälkeen kävellä Boroughn markkinoille valitsemaan itselleen myöhäistä lounasta yhdestä niistä lukuisista kojuista, jotka tarjoavat värikkään sekoituksen toinen toistaan herkullisemman näköisiä ja tuoksuisia ruokia.
Have you ever been to Tate Modern?
Oletko sinä koskaan käynyt Tate Modernissa?

You Might Also Like

0 kommenttia