The Great Ocean Road, part 4/4

3/11/2017

Parts 1, 2 and 3 are found here, here, and here. And this is finally the last post from the Great Ocean Road! We finished the tour on Tuesday that happened to be Valentine's day and as you can see someone made the effort of reminding everyone of it on the beach.

Osat 1, 2 ja 3 löytyy täältä, täältä ja täältä. Ja tämä on vihdoinkin se viimeinen Great Ocean Road postaus! Päätettiin meidän matka ystävänpäivänä, kuten voittekin kuvasta päätellä. Joku oli nähnyt vaivaa muistuttaakseen kaikkia kyseisestä tapahtumasta.
The last (or the first if you start from the Melbourne end) part called the Surf Coast of the Great Ocean Road was definitely the most scenic if you think what you can see by just driving without stopping, but otherwise it wasn't as impressive as for example the Shipwreck Coast. 

Viimeinen (tai ensimmäinen, jos aloitat Melbournen päästä) osa Great Ocean Roadista, nimeltään Surf Coast, oli ehdottomasti hienoin pätkä maisemiensa puolesta - jos siis puhutaan siitä, mitä autosta voi nähdä, eikä pysähdy erikseen näkemisen arvoisia paikkoja etsimään. Muuten se ei ollut yhtä vaikuttava, kuin esimerkiksi Shipwreck Coast.
We finished our journey to the lighthouse (that is known from a tv-series that I had never heard of before) and headed back to the city via highway. There's nothing much left to say about the attractions we saw but I'd say in general the Great Ocean Road was a good experience. Now I can say "been there, done that".

Me lopetettiin matkamme majakalle (joka oli kuulemma tuttu telkkarisarjasta, josta minä en ollut kuullut koskaan aiemmin) ja suuntasimme takaisin kaupunkiin valtatietä pitkin. Loppumatkan kohteista ei suuremmin ole sanottavaa jäljellä, mutta yleisesti ottaen Great Ocean road oli hyvä kokemus. Nyt voin ainakin sanoa olleeni siellä.
However the Great Ocean Road isn't the most spectacular thing I've seen in Australia. For example the coastline of Great Southern of WA is at least as impressive and I really enjoyed the nature (including some gorges and caves as well) in Tasmania at least as much as I enjoyed the Great Ocean Road.

Kuitenkaan Great Ocean Road ei nouse huikaisevimmaksi paikaksi, jonka olen Australiassa nähnyt. Esimerkiksi Great Southernin rantaviiva Länsi-Australiassa lyö vertoja tälle tien pätkälle ja nautin Tasmanian luonnosta (mukaanlukien muutamat rotkot ja luolat) vähintään yhtä paljon.
If you have months and money to travel around Australia I'd say go somewhere else and see something else.  There are many other wonderful places along the endless coasts of Australia and I'm pretty sure I've seen just a fraction. If you're an average tourist visiting Sydney and Melbourne for a couple of weeks the Great Ocean Road is definitely worth it. It's a cheapish and quick way to see what the ocean and the coast can be like and it was a good experience, can't deny that. It just probably can't beat some other places I've seen here. 

Jos sinulla on reilusti aikaa (=kuukausia) ja rahaakin kohtuudella, niin sanoisin, että mene ja näe jotakin muuta Australiassa. Täältä löytyy niin monta muutakin upeaa kohdetta loputtoman rantaviivan varrelta, enkä minäkään ole nähnyt niistä kuin minimaalisen osan. Jos taas olet keskiverto turisti visitoimassa Sydneyssä ja Melbournessa parin viikon ajan, niin Great Ocean Road on ehdottomasti ajamisen arvoinen. Se on halvahko ja nopea tapa nähdä miltä meri ja ranta voivat täällä näyttää, eikä sitä käy kieltäminen etteikö se olisi ollut hyvä kokemus. Great Ocean Road vain ei ehkä päihitä muutamia muita paikkoja, jotka olen täällä nähnyt.
But in the end the Great Ocean Road is one of the most famous roads in Australia and you kind of should see it. And I have seen it now.

Mutta onhan Great Ocean Road kuitenkin yksi kuuluisimmista teistä Australiassa ja se tavallaan pitäisi nähdä. Ja minä voin nyt sanoa sen nähneeni.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Oli varmasti hieno kokemus, tekee mieli nyt itsekin nähdä nuo maisemat <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olihan se kokemisen arvoinen :) Suosittelen tätä kyllä, jos joskus lyhyelle reissulle Australiaan tulet!

      Delete