Roadtrip to Great Southern of WA: Walpole

12/11/2016

Walpole is actually part of South West region of Western Australia, but as our trip was aimed to Great Southern so I just included this stop under this title anyway. These pictures have been waiting on my laptop since the first week my sister was here - almost two months. I think it's finally time to start publishing these now!

Walpole on oikeastaan osa South Westernin aluetta Länsi-Australiassa, mutta koska roadtrip oli suunnattu Great Southernin alueelle, päätin lykätä tämänkin postauksen saman otsikon alle. Nämä kuvat ovat odotelleet läppärin uumenissa siskoni vierailun ekasta viikosta lähtien, eli lähes kaksi kuukautta. Luulenkin, että nyt on vihdoinkin aika alkaa julkaisemaan näitäkin!
So, we started our trip on Thursday 20th of October (it feels like my sister was here a little while ago but it's been ages already!) and headed from Bunbury to Walpole, along the Southwestern highway. It was a four hour drive, plus a few stops on nice spots such as Pemberton (they have Diamond tree lookout - basically a huge tree you can climb if you're brave enough. We weren't especially because there's nothing to ensure your safety...). 

Aloitimmekin siis reissumme torstaina 20. lokakuuta (tuntuu, kuin siskon visiitistä olisi vain hetki, mutta tosiasiassa siitä on jo ikuisuus!) ja suunnattiin Bunburysta kohti Walpolea, Southwestern highwayta pitkin. Kyseessä oli neljän tunnin ajomatka rytmitettynä muutamilla pysähdyksillä, joista esimerkkinä Pemberton. Sieltä löytyy Diamond tree lookout, joka on käytännössä valtavaan puuhun rakennettu näköalatasanne, jonne saa kiivetä jos sattuu olemaan tarpeeksi rohkea. Me ei oltu, sillä eihän siellä tietenkään ollut edes mitään turvasysteemeitä vaan ainoastaan askelmat kymmenien metrien korkeuteen.
Walpole was our first proper stop, and we ended up camping on one of it's caravan parks. I didn't know I'd enjoy camping that much, but it was a great experience! In Walpole I loved the views from the Hilltop where's Giant Tingle Tree forest and some walking tracks. The gravel roads are worth of driving if you get to see stuff like that!

Walpole oli ensimmäinen kunnollinen pysähdyspaikkamme ja päädyttiin telttailemaan yhdessä paikan karavaaniparkeista (mulla ei ole mitään hajua mikä caravan park on suomeksi tai onko sille edes käännöstä? Kertokaa joku fiksumpi!). En tiennyt, että tykkään telttailusta niin paljon, se oli ihan huippua! Walpolessa kivointa olivat Hilltopin näköalat ja Giant Tingle Tree metsä kävelyreitteineen. Hiekkatiet on ajamisen arvoisia, jos pääse näkemään tuollaisia paikkoja.
(Tried to take nice photos with my sis, didn't succeed.)
I'd also advise you to go and ask help from the visitor centre - in Western Australia pretty much every town has one of these and they always know what to do and see wherever you are. And you always get free maps with you, makes driving around a lot easier. We wouldn't have known to drive up there without asking!

Neuvoisin myös jokaista Länsi-Australiassa reissaavaa hyödyntämään kaupunkien ja kylien vierailijainfot, sellainen kun löytyy kaikkialta ja sieltä saa aina ilmaisen kartan ja hyviä vinkkejä alueen tutkimiseen. Auttaa huomattavasti saamaan kaiken irti lyhyestäkin visiitistä, ei mekään ois osattu tuolle tielle lähteä ilman infon neuvoja! 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Apua noi puut on ihan valtavia! :D Oli pakko googlettaa myös toi diamond tree lookout ja pakko sanoa että muakaan ei olisi ylös saanut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne on! Ja joo, ei mulla tosiaankaan ollut asiaa sinne latvaan :D Ylös oisin ehkä hyvällä tuurilla päässyt, mut ongelmia ois tullut viimestään alastulon myötä, kun silloin joutuu katsomaan jalkoihinsa ja tajuaa kuinka korkealla onkaan haha :D

      Delete