The first post from Australia!

8/02/2016

I arrived to Perth on last Friday and got through the border control pretty quickly - partly because there were no people and partly because it was a lot easier than I thought. I was prepared with all my documents from driver's licence to a print of the balance of my bank accounts and I needed really none of those. I just filled in the yellow card, told what I had in my luggage, and showed my passport and I was good to go. But yeah, it might be that sometimes it's more strict than other times, I don't know. But all the horrible expectations that I had were proven false.

Saavuin Perthiin viime perjantaina ja pääsin rajamuodollisuuksista varsin pikaisesti läpi, osittain siksi, että lentokenttä oli lähes tyhjä ja osittain siksi, että kaikki oli helpompaa kuin odotin. Olin varautunut kaikkien dokumenttieni kanssa selittämään ummet ja lammet, mukana on kaikki ajokortista printtiin pankkitilien saldoista, enkä tarvinnut sitten mitään niistä. Täytin vain keltaisen maahantulokortin, kerroin mitä multa löytyy laukusta ja näytin passin ja siinäpä se. Rajatarkastukset tietty voi toisinaan olla tiukempia ja toisinaan löyhempiä, mutta tällä kertaa kaikki kamalat odotukset olivat turhia.
Now I've been trying to get used to my life here. So far everything's been great and the family seems to be lovely. I'm living in the country really, alpacas and chicken and dogs are part of the family and there are horses just on the other side of the road. Cows and sheep are not too far away either. I like it.

Nyt olen lähinnä yrittänyt tottua elämään täällä. Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin ja perhe vaikuttaa oikein mukavalta. Elän tosissaan maaseudulla, alpakat, kanat ja koirat kuuluu perheeseen ja kirjaimellisesti tien toisella puolen on heppoja.  Lehmät ja lampaatkaan ei ole turhan kaukana, tykkään tästä.
It's winter now so the temperatures have been something between 10 and 20 degrees during the day, so it's nice and warm when sun is shining but can get a bit chilly if it's raining or so. But the nights can get cold, it can be close to zero degrees! But yeah, it's gonna be spring soon and as a Finn I'm not really going to freeze here.

Täällä on talvi nyt ja lämpötila on kulkenut 10 ja 20 asteen välillä päivisin, joten auringon paistaessa keli on varsin mukava ja lämmin, mutta sadepäivinä on himppusen vilpoisaa. Yöt saattavat olla kylmiä, lähellä nollaa astetta. Mutta ei suomalainen tänne jäädy!
I already saw the wild kangaroos and did some bush walking on last weekend, this week we've been sorting out all the things that are kind of essential. I got an Australian number and today I went to a bank and opened up a bank account (feeling like a real adult now). Insurance for driving and buying a spare phone for my Finnish sim-card are pretty much the only things that are left on the list.

Ehdin jo nähdä villejä kenguruita ja käytiin kävelyllä metsässä (tai puskakävelyksi ne sitä täällä kutsuu) viikonloppuna ja tällä viikolla ollaan selvitelty kaikki tarpeellisia asioita. Minulla on jo australialainen puhelinnumero ja tänään menin pankkiin ja avasin aussipankkitilin (nyt on ihan aikunen olo!). Vakuutukset autoilua varten ja kakkospuhelin suomi-sim-korttia varten uupuu vielä, mutta sittenpä asiat taitaa olla jo hoidossa.
It really feels like I'm actually going to live here, not just visit, and it's awesome!
Tuntuu, että tulen oikeasti asumaan täällä, en vain kyläilemään, ja onhan se siistiä!

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Oi vitsit! Ihan iskee kaipuu itelläkin lujempana takaisin D: muistan itsekin että olin varautunut kunnon maahantulotarkastuksiin (kröhön Australian rajalla..), mutta ei siellä sitten ollutkaan mitään.

  Miten pitkään meinaat olla Australiassa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ite oon jo katellut kaikkia 2nd year visa vaatimuksia ym. tässä alkuhuumassani, että jos tahdonkin olla pidempään tai tulla takaisin! :D Mut joo, Australian rajalla on täälläkin katottuna varmaan kaikki jaksot ja siksi ehkä pelottikin niin paljon... 6kk vähintään, mutta luultavasti pysyn täällä lähemmäs vuoden :-)

   Delete
 2. Kiva kuulla, että Australiaan saapuminen meni sinulla hyvin! Ja nuo kengurut ovat niiiiin söpöjä. ;__; ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kengurut on aivan tosi suloisia! En harmikseni saanut kuvaa pussista kurkistelevista vauvoista :( ja täss lähellä on myös wildlife puisto jossa kengurut on aikalailla kesyjä - sinne pitää suunnata silittelemään niitä joku päivä :3

   Delete
 3. Ihania kenguruita! Pidä kivaa ♡
  www.tiiaemilia.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmasti nautin täysin siemauksin! Kengurut on tosi kivoja :)

   Delete
 4. ihania kuvia! enkä kestä kun sun blogin ulkoasu on niin kaunis ;_;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentista! Piristi päivää :-)

   Delete
 5. Voii ihania kuvia! Ja tsemppiä sielläoloon! :) Jännää lukea miten sulla rupee siellä menemään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tähän mennessä mennyt paremmin kun hyvin, toivotaan, että sama jatkuu! :)

   Delete