Gamla Stan, Stockholm

1/12/2016

During our trip to Stockholm, we decided to spend one afternoon by wandering around the old part of the city, Gamla Stan. It's actually a separate island and has many many small alleys, The Royal Palace and lots of lovely cafes, restaurants and shops. The atmosphere was really nice and the buildings were absolutely beautiful. There is something that I really like in the old cities - old Tallinn is beautiful, as well as old Riga. I love old, small English villages with ancient houses and liked the old city of Nürnberg. And I have to say, that Gamla Stan was most probably my favourite part of Stockholm!

Tukholman matkalla päätettiin varata yksi iltapäivä vanhaan kaupunkiin, Gamla Staniin, tututustumiseen. Gamla Stan on itseasiassa erillinen saari, josta löytyy paljon pieniä kujia, Kuninkaan linna ja monia viehkoja kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Tunnelma oli mukava ja rakennukset tosi kauniita. Vanhoissa kaupungeissa, ja niiden osissa, on vain jotakin, mikä muhun iskee ja lujaa. Vanha Tallinna on kaunis, samoin kuin vanha Riika. Rakastan pienien Englantilaiskylien charmia ikivanhoine taloineen ja pidin Nürnbergin vanhasta kaupungista. Ja täytyy sanoa, että Gamla Stan oli lienee lempiosani koko Tukholmasta!
On Saturday, the day we left Sweden, we walked to the terminal and spend some time in Gamla Stan by wandering around (in the freezing weather) in order to find a place to have a cup of hot chocolate. As it was weekend most of the places were full, but we ended up into a tiny cafe that reminded us of a grandma's place. The owner was really friendly, we had our hot chocolates and sat there to warm up again until the place was closed. Pity, that I have no idea what the cafe was called and where it located - I really would recommend it!

Lauantaina, kun lähdettiin kotia kohti, käveltiin terminaalille ja kulutettiin jokunen tovi Gamla Stanissa etsien paikkaa, josta saataisiin kuumat kaakaot sään ollessa jäätävä. Viikonlopun läsnäolon tosiaan huomasi ja lähes kaikki paikat oli jo täytetty, mutta onnistuttiin kuitenkin löytämään mummolaa muistuttava pikku kahvila. Omistaja oli ystävällinen, saatiin kupilliset kuumaa kaakaota ja istuttiin lämmittelemässä sulkemisaikaan saakka. Harmi sinällään, että minulla ei ole hajuakaan, mikä kahvilan nimi oli tai missä se sijaitsi - olisin muuten ehdottomasti suositellut!
So, to conclude. Gamla Stan is a place to visit if you ever go to Stockholm. I would even say, that if you just have money, book yourself a room in Gamla Stan. I just bet that they are more expensive than the hotels in other parts of the city but it was such a beautiful place!

Eli tiivistettynä - Gamla Stan on paikka, jossa täytyy ehdottomasti käydä, jos Tukholmaan eksyy. Sanoisin jopa, että jos ylimääräistä rahaa löytyy, niin varaa hotelli Gamla Stanin alueelta. Voisin nimittäin lyödä vetoa, että hotellit siellä ovat kalliimpia, kuin muualla kaupungissa, mutta vanhassa kaupungissa nyt vain on sitä tiettyä vetovoimaa!

Is Stockholm a familiar place to you?
Onko Tukholma tuttu matkakohde?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Tukholma on paikka jossa en koskaan ole käynyt, mutta tulen ehdottomasti käymään! Varsinkin vierailu Gamla Stanissa kiinnostaa.

  http://hannamaarit.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mullakin se oli käytävien kohteiden listalla pitkään, koska kyllähän se nyt tavallaan kuuluu yleissivistykseen, että suomalainen on Tukholmassa käynyt! :D

   Delete
 2. Ihana postaus! Paljon näkyi tuttuja rakennuksia ja aukioita tässä:') Tulee ihan ikävä tuohon kaupunkiin... Toivottavasti näkyy muitakin Tukholma-postauksia sulla, luen niitä nimittäin ihan mielelläni!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kiva että tykkäsit! :) Kamera kulki reissulla valitettavan vähän mukana, mutta kyllä matskua löytyy vielä ainakin parin postauksen verran - saa vaan nähdä, että milloin ehdin ne kirjoitella :D

   Delete
 3. Gamla Stan on oikeesti yks ihanimmista paikoista joissa oon käyny. Jo kohta kolme vuotta sitten siellä kävin mutta sain sitä ihan liian vähän. Unelma ois just huone pienestä hotellista Gamla Stanista 😍 Ainut toinen vanha kaupunki jossa oon käynyt on Tallinnan vanha kaupunki eikä sekään todellakaan mikään ruma paikka ole, mutta Gamla Stan vaan vei sydämen. Ja mulla on kans kuva tuolta samaiselta kujalta joka on toisiksi alimmassa kuvassa 😜

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vanhat kaupungit on aina kivoja! Gamla Stan ei mun lemppareihin ehkä päätynyt kummiskaan, vaikka tosi viehko olikin :)

   Delete