Travel plans for the year 2017

1/19/2017

For most of the people new year means new year's resolutions. I'm not a huge fan of those, but made a few promises or plans or however you want to call them that are related to travelling. And January is pretty much gone already so I would be totally late if I called these resolutions. Anyway, I thought I could share them with you, so let's get started!

Useimmille ihmisistä uusi vuosi meinaa uudenvuodenlupauksia. Itse en ole niiden suurin ystävä, mutta tein pari lupasta tai suunnitelmaa tai miten ikinä niitä kutsuisinkaan, jotka liittyvät reissaamiseen. Tammikuu on jo kummiskin aikalailla mennyt, joten olen auttamattomasti myöhässä kutsuakseni näitä uudenvuodenlupauksiksi. Tahdoin kummiskin jakaa nämä teillekin, joten eiköhän aloiteta!

So, in general: I want to travel more and further away than ever before. But to be honest that's pretty much my plan every single year. This time it's going to mean backpacking, solo travelling, and moving abroad again, and I have a tangible goal of ticking the 20th country off my list (I'm going on 16 now, 17 if Finland counts). The plans that I've actually made and partly put into reality, are mainly Australia-related, but let's just start from the beginning and go through the whole year in a chronological order.

Yleisellä tasolla homman voisi tiivistää siihen, että tahdon matkustaa enemmän ja kauemmaksi kuin koskaan ennen. Mutta jos ollaan rehellisiä, niin se on suunnitelmani joka ikinen vuosi. Tällä kertaa se tulee tarkoittamaan reppureissaamista, matkustamista yksinäni ja ulkomaille muuttamista jälleen kerran. Konkreettinen suunnitelma on ruksata kahdeskymmenes maa listaltani (olen tällä hetkellä menossa numerossa 16, jos Suomi laskettaisiin, niin numerossa 17). Suunnitelmat, joita olen oikeasti tehnyt ja pannut jo toteutukseenkin osittain ovat lähinnä Australiaan liittyviä, mutta aloitetaan ihan alusta ja käydään läpi koko vuosi kronologisessa järjestyksessä.
In February I'm going to visit Melbourne and Tasmania with my friend Viktoria. In the beginning of March we're flying to Sydney, and from there on I'll be travelling on my own. I'm spending the rest of the month in New Zealand and actually booked the flights this week!

Helmikuussa aion pistäytyä Melbournessa ja Tasmaniassa ystäväni Viktorian kanssa. Maaliskuun alussa lennetään Sydneyhin ja sieltä sitten suunnataan omille teillemme. Loppukuun kulutan Uusi-Seelannissa ja lennotkin varasin tällä viikolla!

In April I'm planning to settle down a bit and find a short-term au pair job in Brisbane. This is starting to look good and I think I've found a family. In the beginning of May I'm hopefully visiting Cairns and the surrounds, and then coming back to Western Australia for a short visit. Towards the end of the month I'll most probably start heading back to Europe through Asia.

Huhtikuussa aion asettua hetkeksi aloilleni ja etsiä lyhytaikaisen au pair-pestin Brisbanesta. Tämä näyttää jo hyvältä ja luulen löytäneeni perheenkin. Toukokuun alussa vierailen toivon mukaan Cairnsissa ja sen ympäristössä, palaten sitten lyhyelle visiitille Länsi-Australiaan. Kuun lopussa olisi tarkoitus suunnata Aasian läpi kohti Eurooppaa.
June I'm planning to spend backpacking in Asia. On my "must see" list is at least one country: Singapore. If the city I'm taking off when leaving Australia is Perth, I'll most probably head to Bali (part of Indonesia) first just because it would be a cheap and easy way to start my travels outside the western world. From Bali to Singapore and from Singapore to Malaysia, just because it sounds interesting and it would be easy to reach when I'd be technically already there. After Malaysia I might head to Thailand, let's see.

Kesäkuu on tarkoitus reppureissata Aasiassa. "Pakko nähdä" listalta löytyy tällä hetkellä ainakin Singapore. Jos lähden matkaan Perthistä, Australiasta, suuntaan luultavasti ensimmäiseksi Balille (osa Indonesiaa) ihan vaan koska se on halpa ja helppo tapa aloittaa reissaaminen länsimaiden ulkopuolella. Balilta Singaporeen, Singaporesta Malesiaan, koska se kuulostaa kiinnostavalta ja se olisi luontevasti ihan käden ulottuvilla. Malesiasta suuntana saattaisi olla Thaimaa, saa nähdä.

Other Asian countries that interest me include places such as Philippines and Vietnam, but I have to admit I haven't got time to plan that far yet. However I'm aiming to return back to Europe sometime around the end of June or beginning of July, most probably landing somewhere else than Finland first as it's likely to be cheaper than finding flights straight to Helsinki.

Muut Aasian maat, jotka kiinnostaisivat, ovat mm Filippiinit ja Vietnam, mutta täytyy myöntää, etten ole ehtinyt suunnitella vielä näin pitkälle. Joka tapauksessa tarkoitus on palata Eurooppaan jossain kesä-heinäkuun vaihteessa. Luultavasti laskeudun ensiksi jonnekin muualle kuin Suomeen, sillä lennot on luultavasti halvempia niin, kuin suoraan Helsinkiin.
July and August are probably going to be months to be spent in Finland, but I'm hoping to catch up with my "Australian friends" around this time - if we all are in Europe. It might mean us meeting in to Germany, Sweden, Finland, or Åland. Or then we just travel somewhere else, for example Denmark would be right in the middle but let's see.

Heinä- ja elokuu kuluvat lienee Suomessa, mutta toivon mukaan näen mun "aussikaveriporukkaa" näihin aikoihin, jos kaikki ollaan Euroopassa. Se voi tarkoittaa reissua Ruotsiin, Saksaan, tai Ahvenanmaalle, ehkä saan kavereita kylään Suomeen, kuka tietää. Tai saatetaan me treffata jossain ihan muuallakin, esim. Tanska ois sopivasti siinä keskellä!

In September I'm going to move to Scotland and that's probably a big enough thing to keep me busy for at least a month. Towards the end of the year I'm hoping to visit somewhere in Europe with my family, hopefully it's a new place for me as well. We've been talking about a family vacation for some time now and I'm pretty sure it happens - not just sure how, where, or when. October, November, December, are so far away that I haven't had time to even think about them, but that would be when the trip with my parents and sister would possibly take place. Besides that I'm going to spend time discovering my new home country.

Syyskuussa muutan sitten Skotlantiin ja sen pitäisi olla riittävän iso juttu pitämään minut kiireisenä ainakin kuukauden. Loppvuodesta toivon mukaan vierailen jossain päin Eurooppaa koko perheeni voimin, toivon mukaan kyseessä on minullekin ennestään tuntematon kohde. Ollaan pidemmän aikaa puhuttu perhelomasta ja olen aika varma, että se tulee tapahtumaan - en vain vielä tiedä miten, missä tai milloin. Loka-, marras- ja joulukuu ovat niin kaukaisia, etten ole ehtinyt ajattelemaan niitä sen kummemmin, mutta luultavasti silloin voitaisiin reissata perheen kanssa. Sen lisäksi tulen ainakin tutkimaan uutta kotimaatani.
So that's pretty much it, looks like I'll be busy, and looks like my goal of achieving 20 countries is going to be realistic - just four more to go!

Siinäpä se sitten olikin suunilleen. Vaikuttaa siltä, että kiirettä tulee pitämään ja 20. maan saavuttaminenkin näyttää realistiselta - neljä jäljellä tavoitteeseen!

How does your travel plan for the year 2017 look like?
Miltä sun matkasuunnitelmat vuodelle 2017 näyttää?

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Sulla on ihan älyttömän paljon suunnitelmia! :D Oon kateellinen varsinkin noista sun Aasian suunnitelmista. Mulla ei ole ensimmäistäkään kunnon suunnitelmaa koko vuodelle Skotlanti-Suomi akselin ulkopuolella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä oon vähän sekaisen innostuneissa ja pelokkaissa tunnelmissa ton Aasian suhteen, kun en oo koskaan siellä päin maailmaa ollut saatikka sit yksinäni! Mut eiköhän se siitä ja toivon mukaan nää suunnitelmat nyt sit toteutuu :D Ja hei, Suomessa ja Skotlannissakin riittää varmasti tutkittavaa ja onhan tässä koko vuosi aikaa suunnitella ja tehdä spontaaneja reissujakin ;)

   Delete
 2. Onpa sinulla paljon suunnitelmia! Toivottavasti saat hyviä muistoja paikoista eikä niihin tule liian ikävä matkan jälkeen :) (Niin käy yleensä allekirjoittaneelle...) Omissa suunnitelmissa on käydä nyt keväällä Kiinan kaupungeissa sen verran kuin pystytään, ja jossain päin Aasiaa pääsiäislomalla. Kun Suomeen päästään, ei varmaan mennä minnekään vähään aikaan, mutta eipä se paljoa haittaakaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivon mukaan tulee ihan huikea vuosi! Mullakin on kyllä tapana kaivata paikkoja ja ihmisiä, tiedän jo, että Länsi-Australiaa tulen ikävöimään :( Kiinassa varmasti riittääkin tutkittavaa! Ja onhan se Suomikin ihana paikka, sitä alkaa kummasti arvostamaan enemmän, kun asuu kaukana.

   Delete
 3. Huh! Oon aivan sairaan kateellinen, olispa mulla varaa lähteä tuollaisiin reissuihin! Tällä hetkellä vaan tili ammottaa tyhjyyttään ja koko kesän pitäisi tehdä töitä, että pääsee edes jonnekkin reissuun :((

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä oon tässä viimeisen puoli vuotta säästänyt ja tietty se auttaa, et on jo valmiiksi tällä puolen palloa :D Mut hei, mä uskon, et mikä vaan on mahdollista, kun oikein haluaa! Kyllä ne rahat jostakin löytyy ;)

   Delete
 4. Singapore ja Malesia on nyt haaveissa täälläkin - en nyt tiedä, päästäänkö vielä tänä vuonna, mutta oikeastaan juuri se haaveilu on osa matkailun viehätystä :)!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, haaveilu on tosi kivaa ja iso osa koko reissaamishommaa! :)

   Delete
 5. No joo, ei mikään ihme, jos ei ehdi suunnitella lähimatkoja Europpaan, kun vuoden täyttää ihan mieletön Aasian turnee. Hauskaa matkaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta tuokin, vaikka jotenkin tuntuu, että Eurooppaakin pitäisi vielä tähän päälle ehtiä tutkimaan! Kiitoksia :)

   Delete