Summer plans - au pairing in Europe

5/22/2016

When I started to think about the upcoming summer, I though I'd like to travel again. However, as always, I don't have too much money to be spent and so I decided to start looking for a some kind of job. I started searching a host family in Europe for a short stay. I'm planning to spend the next year being an au pair instead of studying, as I got a chance to defer my studies until autumn 2017. So why not to get a bit of experience now!

Päivänä eräänä aloin miettimään tulevaa kesää. Tahtoisin matkustaa jälleen, mutta kuten ylensäkin, ei tilillä ole taaskaan miljoonia tai edes tuhansia euroja. Päätinkin siis etsiä jälleen kesätöitä ja lähdin haeskelemaan au pair perhettä Euroopasta lyhyelle ajalle. Suunnitelmissa on viettää välivuosi au pairin hommia tehden, kun yliopisto lupautui lykkäämään opiskelupaikkaa vuodella. Joten miksipä en keräisi kokemusta jo kesällä!
And I have to say I was lucky. One lovely family with four kids from Luxembourg contacted me, we exchanged a few emails and skype chatted, everything seemed to match and so I got my flights to Luxembourg and back. We've been in contact via facebook and whatsapp, I've talked with their current au pair, and I'm more than excited to get to meet them in person - in a couple of weeks I'm about to fly there!

Ja minulla kävi tuuri. Eräs ihanan oloinen neljän lapsen perhe Luxemburgista otti minuun yhteyttä, vaihdettiin sähköposteja ja skypetettiin, kaikki vaikutti mätsäävän hyvin yhteen ja niin sain lentolippuni Luxemburgiin ja takaisin. Ollaan oltu yhteyksissä facebooking ja whatsappin kautta, juttelin heidän nykyiselle au pairilleen, ja olen enemmän kuin innoissani siitä, että pääsen kohta tapaamaan heidät oikeasti parin viikon päästä!
I have to also say that I know pretty much nothing about Luxembourg - a small country with half a million people, official languages are German, French, and Luxembourgish. It's located in between Germany, France, and Belgium, and it has great connections to all of the surrounding countries. Their currency is euro and the capital is Luxembourg City. And that's all I know - maybe I'll learn more during my stay!

Täytynee myös sanoa, että tiedän Luxemburgista... en mitään. Pieni maa Keski-Euroopassa, puoli miljoonaa asukasta, viralliset kielet saksa, ranska ja Luxemburgin oma kieli. Sijainti Ranskan, Saksan ja Belgian risteyksessä, mahtavat yhteydet kaikkiin ympärillä oleviin maihin. Valuutta on euro ja pääkaupunki Luxemburg. Siinä kaikki, ehkäpä opin lisää siellä vietetyn kuukauden myötä!
So my June will be spend in Luxembourg and hopefully I make some friends, have lots of laughs, become good friends with the family, and get to see and travel a bit. July I'm going to spend in Finland, have my graduation party and hopefully make a road trip with my best friend! In August I'm most probably facing the biggest challenge of my life so far - moving kind of permanently to another country. For sure I'm moving to Luxembourg too, but it's just a short stay and I know when I'm coming back. Next autumn I'll have no idea when I'm heading back to Finland!

Kesäkuu menee siis Luxemburgissa, toivottavasti löytäen uusia ystäviä, pitäen hauskaa, ja ystävystyen perheen kanssa. Toivottavasti pääsen myös näkemään ja matkustelemaan jonkin verran! Heinäkuun aion viettää Suomessa, juhlia valmistumista ja jospa päästään myös toteuttamaan roadtrip parhaan ystäväni kanssa. Elokuussa edessä on sitten luultavasti tähän astisen elämäni suurin haaste - muuttaminen täysin vieraaseen maahan, vähän niinkuin pysyvästi. Tietysti muutan Luxemburgiinkin, mutta vain lyhyeksi aikaa ja tiedän, milloin olen tulossa takaisin. Ensi syksynä mulla tuskin on mitään hajua, milloin palaan taas Suomeen!
So these are my summer plans - what are yours?
Tässä siis mun kesäsuunnitelmat. Millaisia suunnitelmia sulta löytyy?

P.s. sorry for really random pics - I wanted to take some nice, somehow topic related pics, but just didn't have time. I spent weekend celebrating the end of IB. Friday night we had a cottage party, Saturday night we spent in a bar, and today I'm flying to England. I might have no chance to post there but let's see!

Ps. Pahoittelut randomeista kuvista - tahdoin kuvata jotain aiheeseen liittyvää, mutta aikaa ei vain löytynyt. Vietin viikonlopun juhlien IB:n loppua: perjantaina oli mökkibileet, lauantaina lähdettiin baareilemaan, ja tänään lennän Englantiin. Voi olla, etten sieltä pääse postailemaan, mutta saa nähdä!

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Kuulostaa todella upeilta suunnitelmilta! Harmittaa kyllä aina se, että raha estää matkustamisesta. Tosin sitä arvostaa paljon enemmän kun pääsee lähtemään! :) Ihanaa myös, että pystyt vain lähtemään uuteen maahan tietämättä siitä mitään - todella rohkeeta! <3

  Mun kesäsuunnitelmiin kuuluu eniten töitä, mutta mun blogissa mulla on listattuna enemmän! :)

  ❀ Cinderella Days ❀

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekin olen innoissani! Mun mielestä rahan löytäminen matkusteluun on asennekysymys - elän arjessa minibudjetilla ja reissaan niin halvalla kuin mahdollista :D mutta tottahan se on, että ei mullakaan rahaa ole niin paljon että pystyisin reissaamaan niinkuin haluaisin... Minäpä käyn kurkkailemassa sunkin blogiin, mutta työt nyt ei koskaan ainakaan huono vaihtoehto ole kesäänsä käyttää, rahalle kun aina on käyttöä! :)

   Delete
 2. Eikä, vähänkö ihania suunnitelmia! Ihan parasta lähtee kohti jotain täysin uutta:) Ja vitsit Luxemburgista on lyhyt matka moneen kivaan maahan - pääset matkustelemaan varmasti tosi paljon! Mäkään en tiennyt yhtään mitään Madridista ennen tänne tuloa, mutta nyt tää on jo ihan kuin koti :') Toisaalta tiesin paljon Espanjasta yleisellä tasolla, niin siinä on tietysti ero. Hei ja pidä kivaa Englannissa! Seurailenkin sun snapchattia ahkerasti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, tarkoitus ois ainakin Belgia ja Alankomaat katsastaa! Mutta saa nyt nähdä mitkä suunnitelmista toteutuu :) jännähän se on lähteä paikkaan, josta ei tiedä mitään! Sun Espanjan seikkailuja onkin ollut kiva seurailla blogista (ja snanpchatista), toivon vaan, että itsekin viihdyn yhtä hyvin! Tää englannin reissu nyt on mennyt ihan vaan ollessa ja lomaillessa, mitään kovin jännää ei snäpissäkään varmaan näkynyt :p mutta on kyllä ihana ollut vain lomailla!

   Delete
 3. Kun itse lähdin Luxemburgiin au pairiksi (ikuisuus sitten) en myöskään oikeastaan tiennyt mitään maasta. 11 kuukauden jälkeen olin aivan rakastunut maahan ja pääkaupunkiin. Palattuani Suomeen aika taisi vielä lisää kuultaa muistoja, koska KAIKKI oli paremmin Luxemburgissa. Toivottavasti viihdyt siellä yhtä hyvin kuin minä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ompa kiva kuulla, että ainaskin joku on viihtynyt siellä noin hyvin! Perhe ainakin vaikuttaa mukavalta ja ompahan seikkailu edessä, kun lähtee oikeasti kohti tuntematonta :)

   Delete
 4. Anonymous01 June, 2016

  Mihin maahan ensisijaisesti haluaisit syksyllä lähteä? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ausseihin olen lähdössä :)

   Delete
 5. Voi vitsi, kuulostaa todella mahtavalta! :) Hienoa että sait paikan :3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa tämä tähän mennessä on ollutkin, kävi hyvä tuuri perheenkin kanssa! :)

   Delete