Exploring Lux: Grund

7/20/2016

Last time I introduced you Kirchberg, this time we move from the business centre to the centre of nightlife. Grund (Luxembourgish: Gronn) locates down in the valley, kind of between Kirchberg and the centre. Grund is absolutely beautiful area seen above, as the buildings are what I imagine as "very Luxembourgish" and the Alzette river runs through this part of the city.

Viimeksi esittelin teille Kirchbergin, tällä kertaa siirrytään bisneksen keskeltä yöelämän keskiöön. Grund (Luxemburgiksi: Gronn) sijaitsee alhaalla laaksossa, tavallaan Kirchbergin ja keskustan välissä. Grund on tosi kaunis alue ylhäältä käsin katsottuna ja rakennukset ovat juuri sellaisia, kuin kuvittelen "tosi luxemburgilaisten" rakennusten olevan. Myös Alzette-joki virtaa tämän kaupunginosan läpi.
As said, pretty much all of the nightlife of Lux is located in Grund. There are pubs and bars and many cafes up in the centre as well, but many of the clubs are located all in the same block in Grund. So you can basically go there and visit all of them if you wish, finding the place you like the best. I can't say much about the nightlife in Lux as I went out just a couple of times and we chose comfy pubs over clubs. But what I saw when I walked through the "partyarea" the atmosphere seemed to be relaxed and as safe as it is pretty much everywhere in this city. The easiest way to find your way to this block is to put "Microsoft Luxembourg" to the google maps and follow the instructions!

Kuten sanottua, lähes kaikki Luxin yöelämä on Grundissa. Ylhäältä keskustastakin löytyy pubeja, baareja ja kahviloita, mutta monet klubeista sijaitsee samassa korttelissa Grundissa. Joten voit mennä sinne ja vierailla vaikka kaikissa yhden illan aikana ja etsiä lempparisi. Minä olen huono kommentoimaan Luxin yöelämää, sillä kävin ulkona vain pari kertaa ja me päädyttiin valitsemaan mieluummin kotoisia pubeja klubejen sijaan. Mutta sen perusteella mitä näin "bilealueesta" kävellessäni sen läpi voin sanoa, että ilmapiiri vaikutti yhtä rennolta ja turvalliselta kuin muutenkin kyseisessä kaupungissa. Helpoin tapa löytää tiesi kyseiselle klubikorttelille on tökätä google mapsiin "microsoft Luxembourg" ja seurata ohjeita!
Besides nightlife Grund has lovely, old buildings. And if you like churches, there's one to visit: St. John Church. Likely to all the other quarters of the city, Grund is easily reachable by bus, e.g. a bus stop called Clause, Tour Jacob is a good place to jump off. Grund is not too far away from the centre by foot and there's also an elevator between the different levels of the city, so you can take a lift down to Grund and back up!

Yöelämän lisäksi Grundista löytyy viehkoja, vanhoja rakennuksia. Ja jos tykkäät kirkoista, on siellä yksi vierailtavaksi: St. John Church. Kuten kaikkiin muihinkin kaupunginosiin, pääsee myös Grundiin helposti bussilla. Clause, Tour Jacob - niminen bussipysäkki on hyvä paikka hypätä kyydistä. Grund ei ole liian kaukana yläkeskustasta jalankaan ja kaupungin eri kerrosten välillä on myös hissi, joten voit ajella sillä alas ja kierroksen jälkeen takaisin ylös!
Do you prefer clubs or pubs or bars, or do you rather skip them all, when travelling?
Suositko sä klubeja, pubeja vai baareja, vai skippaatko ne kaikki matkustaessasi?

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Tätä oli mukava lukea - ja kuvat oli jälleen kerran aivan mielettömiä! :) Mun on myönnettävä, etten koskaan varsinaisesti ajatellut Luxembourgia erityisesti matkakohteena, mutta näitä kuvia katsoessa kyllä houkuttelisi!

  >> Notes to Self

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luxemburg ei oikeasti kuuluu niihin perinteisiin matkakohteisiin, kyllä siellä aasialaisia turisteja näkyi päivittäin ja kerran törmäsin ryhmään eläkeikäisiäbrittituristeja, mut siinäpä se... Mut kyllä se kiva matkakohde on ja loistava tukikohta ajatellen jonkinlaista eurooppatouria, autolla/junalla pääsee helposti Saksaan, Ranskaan ja Belgiaan! :-)

   Delete
 2. Aivan ihania kuvia maailmalta! Luxembourg voisi kyllä olla hauska matkakohde, eteenkään kun suomalaiset eivät varmasti ole ehtineet vallanneet sitä paikkaa vielä kokonaan.. :D

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Luxemburgissa on suomalaisia, mut ite kuulin suomea kaupungilla ensikerran vasta vikalla reissulla :D mutta turisteja siellä ei suuremmin ole, suosittelen!

   Delete