Scotland Sundays: flat tour

1/13/2019

I started this series of post ages ago when I moved to Scotland and I thought now would be a perfect time to bring it back. New year, same old me, and no new year's resolutions, but I still promised myself to try and get back to blogging again, so why not to post this kind of stuff again as well! I wrote a room tour post last year and after that I've moved flats and I'm now living in a four bedroom flat with three flatmates. It's an old flat and freezing cold right now it being winter, but other than that it's a great flat in a perfect location. Anyway, let's get started!

Aloitin tämän postaussarjan aikoja sitten, kun muutin Skotlantiin ja ajattelin, että nyt olisi hyvä aika herätellä se henkiin. Uusi vuosi, sama vanha minä ilman uudenvuodenlupuksia, mutta lupasin silti itselleni yrittäväni palata blogin pariin, joten miksenpä palaisi myös näiden postausten pariin. Kirjoitin viime vuonna "room tour" -postauksen ja sen jälkeen olen muuttanut uuteen kämppään ja asun nykyään neljän makkarin asunnossa kolmen kämppiksen kanssa. Kyseessä on vanha talo ja täällä on ihan pirun kylmää näin talvella, mutta muuten tämä on ihan huisi asunto täydellisellä sijainnilla. Mutta eiköhän aloiteta!
First things first, above is what you'd see when you walk in our flat. Our hallway is huge, on the right hand side are doors to two of the bedrooms, on your left one more bedroom and our bathroom. Straight ahead is our lounge and the arched doorway leads to my study, my bedroom and our kitchen.

Ihan ensiksi näkymä, kun meidän kämppään kävelee sisälle. Meillä on valtava aula, jossa oikealla kädellä on ovet kahteen makuuhuoneista, vasemmalla kolmas makkari, sekä kylppäri. Suoraan edessä on olohuone ja holivkaarellinen oviaukko vie kohti keittiötä, sekä mun työhuonetta ja makkaria.
These photos then are from our lounge and bathroom. Our bathroom is alright (even though cleaning the mould from the walls has become a regular thing) and our lounge looks like a proper student flat but then again that's what it is. It's great for having people over, and I love these high ceilings and huge windows.

Nämä kuvat sen sijaan ovat olohuonesta ja kylppäristä. Kylppäri on ihan ok (vaikka homeen siivoaminen seinistä onkin nykyään ihan arkipäivää) ja olkkari näyttää ihan todellista opiskelijakämpältä, mutta sellainenhan tämä onkin. Mutta ainakin se toimii hyvin, kun vieraita on kylässä ja rakastan meidän korkeita huoneita ja isoja ikkunoita.
Next stop is our kitchen. It's big enough for a dining table but there's not much space to store things or prepare food - it does get a bit crowded if more than two of us want to cook at the same time but we manage. 

Seuraava pysäkki onkin sitten keittiö. Se on riittävän iso ruokapöydälle, mutta varsinaista säilytystilaa tai ruuanlaittotilaa ei ole kovin paljoa, vaan tila käy vähän ahtaaksi, jos useampi kuin kaksi meistä haluaa kokata samaan aikaan. Mutta kyllä me ollaan tähän asti pärjätty.
From kitchen to my study. If I didn't have this additional space, my bedroom would be totally way too small for all of my belongings. I love having a separate space for doing my work, but it's also the only room (if we don't count the toilet) in our flat with single glazing so it does get freezing during the winter. Other than that I love it. I miss those warm days when I could sit there for ages, watching people go pass and just loving life.

Keittiöstä sitten mun työhuoneeseen. Jos mulla ei olisi tätä kyseistä lisätilaa, olisi makkarini ihan liian pieni kaikelle omaisuudelleni. Rakastan sitä, että mulla on erillinen tila työskentelyä varten, mutta se on myöskin ainoa huone (jos vessaa ei lasketa) kämpässämme yksikerroksisella ikkunalla, joten talvella työhuoneessa on varsin arktiset oltavat. Mutta muuten rakastan sitä ja kaipaan niitä lämpimiä päiviä, kun saatoin istua siellä ikuisuuden katellen ohikulkevia ihmisiä ja rakastaen elämääni.
And last but not least, my bedroom. It's the smallest bed room in our flat, but I don't mind. My bed is comfy, there's enough space for my things, and it's located on the backside of the house, so the traffic of the main road doesn't bother me. There's mould growing in the outer corners now, but other than that I've got nothing to complain about.

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä makkarini. Se on pienin makuuhuone asunnossamme, mutta se ei mua haittaa. Sänky on mukava, tilaa on riittävästi kaikelle tarvittavalle ja se sijatsee talon pihan puoleisella sivulla, joten pääkadun liikenne ei pääse häiritsemään. Ulkonurkissa kasvaa hometta, mutta muutenpa ei ole valittamista.

So that's it, my current home. I love this flat and I love living here (even though I do sometimes hate it as well. My flatmates are not always the tidiest and the cold is awful). With any luck we'll stay here for another year or two, but let's see what happens.

Joten siinäpä se, tämänhetkinen kotini. Rakastan tätä asuntoa ja täällä asumista (vaikka joskus myönnän myös vihaavani sitä. Kämppikseni eivät aina ole kovin siistejä ja kylmyys on kamalaa). Jos hyvin käy, niin pysytään tässä vielä vuosi tai pari, mutta saa nähdä miten kaikki lopulta menee.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Asunnon etsiminen Skotlannissa on kyllä ihan hirvee prosessi :D Onneks sua on onnistanut ja on sellainen fiilis että tuolla vois pysyä pidempäänkin. Mulla on nyt 5 kämppää takana Aberdeenissa ja edessä olis vielä yks muutto! Mulle tuli nyt about kuuden vuoden soluasumisen jälkeen mitta täyteen ja haussa on oma kämppä vikalle puolelle vuodelle. Vuokrahinnat on Aberdeenissa onneksi tullut tosi paljon alas siitä mitä ne oli pari vuotta takaperin, mut silti kohtuuhintaisen kämpän löytäminen kohtuullisella sijannilla ja EPC ratingilla on kyllä ihan oma taiteenlajinsa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu, viisi kämppää kuulostaa jo melkoiselta - muuttaminen on aina jotenkin niin stressaavaa ja aikaa ja vaivaa vaativaa touhua :D Oma kämppä ois kyllä aivan unelma, ihan huisia, jos sulla on sellaisen hommaamiseen mahdollisuus! Peukut pystyyn, että löytyy joku kiva. Mulla ois nyt suunnitelmissa tässä pysyä vielä ainakin ensi vuosi ja sitten katsella, et josko jo poikakaverin kanssa muutettais yksiin vai mitä, mut ne on sen ajan murheita sitten :D

      Delete
  2. Onpa kiva nähdä opiskelijakämppää ulkomailta! :) Mun mielestä tää on viihtyisä! :) Toi home kuulostaa aika hurjalta, mut se taitaa olla arkipäivää siellä? :)
    Mä ihastuin jotenkin tuohon aulaan ja holvikaareen! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itsekin rakastan tuota holvikaarta ja meidän aulassa on myöskin kattoikkuna - aivan ihana yksityiskohta sekin! Eihän tää täydellinen ole, mutta tosi kiva asunto kuitenkin :) Ja joo, home on kyllä aika arkipäivää, vaikka suomalaisesta se vähän hurjalta tuntuukin. Mut maassa maan tavalla ja niin päin pois!

      Delete