Moldy walls, study dates, and one very tired student

12/13/2018

I've been extremely inactive here the past however many months. I'm not going to apologize for it, but decided to sit down with my laptop and type out something quick before I have to head to the airport. My flight to Finland leaves in about six hours time and I'm all packed and ready to go, so why not to spend this spare moment doing something I like but haven't had time or energy to do lately?

Olen ollut tosi epäaktiivinen täällä viimeisen en edes tiedä kuinka monta kuukautta. En aio pyydellä sitä anteeksi, mutta päätin istua alas läppärini kanssa ja kirjoittaa jotain nopeaa, ennen kuin suuntaan lentokentälle. Lentoni Suomeen lähtee noin kuuden tunnin päästä ja olen jo pakannut ja valmiina lähtemään, joten miksipä en käyttäisi tätä luppoaikaa johonkin, josta pidän, mutta jolle ei ole riittänyt aikaa tai energiaa viime aikoina?
So what's been going on lately? Exams, sports, work, social life. The usual. I started working in a pub about a month ago, and I really like my co-workers and the job itself is alright. It's not something I'd like to do for the rest of my life but the extra cash is pretty great, and it's a good experience. I'm slowly but surely learning the names of the beers and gins we offer - I'm still struggling with the whiskies though. One could be fooled to think I should know something about whiskies taken my dad is a huge fan of whisky, and so is my boyfriend but no, I don't. If someone comes in and asks for a Scottish whisky, I can point out exactly one bottle. And that bottle very clearly states "Scottish whisky" in the biggest font ever.

Mitä viime aikoina onkaan sitten tapahtunut? Kokeita, urheilua, töitä, sosiaalinen elämä. Sitä ihan tavallista siis. Aloitin työt pubissa noin kuukausi sitten ja tykkään työkavereistani ja työ itsessäänkin on ihan kivaa. En haluaisi olla siellä loppuelämääni, mutta ekstrakäteinen on tosi jees ja onhan kokemus aina plussaa. Olen hitaasti mutta varmasti oppinut suurimman osan oluiden ja ginejen nimistä, joita meillä on tarjolla, mutta viskien kanssa olen edelleen ihan pulassa. Joku voisi luulla, että minun kuuluisi tietää jotain viskeistä, sillä iskä on iso viskifani, samoin kuin poikaystäväni, mutta ei. Jos joku tulee kysymään skottiviskiä minulta, osaan osoittaa tasan yhtä pulloa. Ja se pullo sanoo kissan kokoisin kirjaimin "Scottish whisky".
What comes to sports: frisbee trainings finished a couple of weeks ago as no-one had time to attend them in the middle of all the deadlines and exams approaching. However, we did travel down to Newcastle with our mixed team in mid-November to play in Division 2 of University Mixed Indoor Nationals. Was a great weekend, had good fun with my team mates, and played better than I've ever played before.

Mitä urheiluun tulee, niin frisbeetreenit loppuivat pari viikkoa sitten, sillä kenelläkään ei ole aikaa ilmestyä paikalle kaikkien deadlinejen ja kokeiden lähestyessä. Käytiin kuitenkin puolivälissä marraskuuta pelaamaassa yliopistojen sekajoukkueiden kakkossarjan sisäfrisbeen kansallisissa Newcastlessa. Se viikonloppu oli ihan huippu, pidettiin hauskaa joukkueen kanssa ja pelasin paremmin, kuin olen koskaan ennen pelannut.
Exams went alright even though I made a really stupid mistake in my law exam that could of cost me one third of the potential marks but I'm still hoping for the best. I had a cold and a bit of temperature when sitting my Human Resource Management exam, and I feel like my second essay was utter shite, but oh well, nothing I can do about that now. I still should be getting decent grades for my other two courses, so maybe it's not gonna be as bad as I thought at some point.

Kokeet meni ihan okei, vaikka teinkin tosi tyhmän virheen lakikokeessani, joka saattoi maksaa mulle yhden kolmasosan kokonaispistemäärästä, mutta toivon edelleen parasta. Olin myös muutaman päivän flunssassa ja olen varma, että tein Human Resource managementin kokeen kuumessa ja tokasta esseestä tulikin siis ihan täyttä kuraa, mutta eipä tuolle enää mitään mahda. Mun pitäisi kuitenkin edelleen olla saamassa ihan hyvät arvosanat kahdesta muusta kurssista, joten ehkä tilanne ei ole niin paha, kuin jossain vaiheessa kuvittelin.
I've been super stressed past weeks and I'm just happy I'm on a holiday now. Two and half weeks in Finland and nothing to worry about. I'll visit my auntie and godmother first, go to my sister's place in Turku and then we'll travel up north together. Christmas at my parents' place and then back to Scotland for New Year's eve. So yeah, that's me. Nothing much going on but still everything is happening at the same time. I've still got a few post ideas but let's see when I'll get around writing again. I might go have some lunch now, double check I've got everything I need and head to the airport soon. It's good to go back home but I know it'll be good to come back here as well in a couple of weeks time.

Olen ollut super stressaantunut pari viime viikkoa ja olen niin iloinen siitä, että olen nyt lomalla. Kaksi ja puoli viikkoa Suomessa ilman huolen häivääkään. Kyläilen ensiksi tädilläni, sekä kummitädilläni ja suuntaan siitä siskon luo Turkuun. Sieltä jatketaan yhdessä sitten pohjoiseen. Joulun vietän vanhemmillani ja takaisin Skotlantiin suuntaan uudeksi vuodeksi. Joten siinäpä se sitten olikin. Paljon mitään ei ole tapahtunut, mutta silti koko ajan on jotain menoa. Minulla on edelleen muutama postausidea mielessä, mutta saa nähdä, milloin tulen taas kirjoitelleeksi. Nyt taidan suunnata syömään vähän lounasta, tsekata laukkuni vielä kertaalleen, että kaikki tarpeellinen on mukana ja suunnata kohta lentokentälle. On ihana mennä kotiin, mutta tiedän, että tänne palaaminen parin viikon päästä tulee olemaan ihan yhtä ihanaa.
Oh, and what comes to the title. My bedroom has mold. Fun times, but what can yo do when the climate is as humid as it is, it's way too cold outside, and we can't afford to have the heating on 24/7. I've been to more cafes than for ages. Me and my course mate have met for study dates and it's been pretty great - might just keep doing that throughout the next semester. And a tired student? Yeah, that's me.

Niin ja mitä otsikkoon tulee. Mun makkarissa kasvaa hometta. Tosi hauskaa kerrassaan, mutta mitäpä sille mahtaa, kun ilmasto on niin kostea kuin se on, ulkona on ihan liian kylmää, eikä meillä ole rahaa lämmittää asuntoa 24/7. Olen käynyt kahviloissa enemmän kuin aikoihin. Minä ja kurssikaverini ollaan treffailtu opiskelun merkeissä ja se on ollut tosi kivaa - taidetaan ehkä jatkaa samaa linjaa ensi lukukauden läpi. Ja se väsynyt opiskelija sitten? Jep, se olen minä.

Have you already planned your Christmas holidays? What are you most excited about?
Oletko sä jo suunnitellut joululomasi? Mistä olet eniten innoissaan?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Syksysi kuulostaa kyllä kiireiseltä! Baarissa työskentely on varmasti mielenkiintoista, toivottavasti meno ei äidy liian hurjaksi. Minun lomaani kuuluu liikaa koulua, nimittäin yo-kirjoituksiin ja kevään töihin valmistelua, mutta tavallaan myös odotan pääseväni niissä eteenpäin. Eniten odotan kuitenkin joulunodotusta, vapaa-aikaa, kirjoja ja takkatulta sekä lunta. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentista, johon mulla meni ihan liian pitkä aika vastata! Jospa sun joulunaika oli aivan ihana kaikesta koulukiireestä huolimatta :)

      Delete