The biggest cities of Southeast Asia: my favourites?

7/20/2017

As I wanted to write these Asia posts in a bit more informative way, I decided to add all these cities in one longer post instead of writing of each of them separately. This way comparing is easier, and it's easier to find this post or alternatively skip it if you're not interested in. So, without further explanations: the biggest cities of Southeast Asia and which ones were my favourites? Which ones I didn't like?

Halusin kirjoitella nämä Aasia-postaukset hieman informatiivisempaan pakettiin, joten päätin lisätä kaikki nämä kaupungit saman otsikon alle sen sijaan, että kirjoittaisin jokaisesta erikseen. Näin vertaileminen on helpompaa ja tämä postauskin on helpompi löytää tai skipata sen mukaan, kiinnostaako se. Joten ilman sen kummempia selityksiä: Kaakkois-Aasian isot kaupungit ja mitkä niistä olivatkaan lemppareitani? Mistä taas en tykännyt?

In chronological order we visited Singapore first, Kuala Lumpur second, Ho Chi Minh City (also known as Saigon) third, Phnom Penh fourth, and last but not least Bangkok. All of them were different and had something to do and see, some impressed me more than others. So, let's get started.

Kronologisessa järjestyksessä aloitimme ensimmäisenä Singaporesta, Kuala Lumpur toisena, kolmantena Ho Chi Minh City (joka tunnetaan myös nimellä Saigon), neljäntenä Phnom Penh ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä Bangkok. Kaikki näistä olivat erilaisia ja jokaisessa oli jotain tehtävää tai nähtävää, mutta toiset vakuuttivat minut paremmin kuin toiset. Joten eiköhän aloiteta!

Singapore
Singapore was our very first stop on out trip to Asia and I still think it was a great place to get started. It's Western enough to make the culture shock a bit easier but still Asian enough to introduce you to the culture a bit. It's a very tidy, organized, and safe city. It's easy to navigate around and I could see myself going back with a bit bigger budget - the prices are pretty much the same as in Australia or so. It's a nice place and has some amazing buildings to admire and I like big cities in general but there was nothing special about Singapore as such, it's just another big city. Three or four days is totally enough to see this place, and it doesn't have much to offer for a backpacker on a tight budget. If you've got more money to spend it's easy to find a bit more high end places to enjoy Singapore - it's a place I would go back once I've got more money to spend on all the luxury there is.

Singapore oli ihan ensimmäinen pysäkkimme Aasian matkalla ja olen edelleen sitä mieltä, että sieltä oli oikein hyvä aloittaa. Se on riittävän länsimainen loiventaakseen kulttuurishokkia, mutta silti riittävän aasialainen, jotta kulttuuriin saa jo ensikosketuksen. Kyseessä on varsin siisti, hyvin organisoitu ja turvallinen kaupunki. Siellä on helppo liikkua ja voisin nähdä itseni palaamassa sinne hieman isommalla budjetilla - hinnat pyörivät aikalailla samassa, kuin vaikkapa Australiankin hintataso. Singapore on kiva paikka, josta löytyy joitain hienoja rakennuksia ihailtavaksi ja tykkäänhä minä isoista kaupungeista noin yleensäkin. Kolme tai neljä päivää on kuitenkin riittävästi Singaporen tutkimiseen, sillä loppujen lopuksi siinä ei ole mitään niin kovin erityistä ja onhan se vain jälleen yksi iso kaupunki, jolla ei minibudjetin reppureissaajalle ole paljoa tarjottavaa. Jos rahaa sen sijaan löytyy enemmän, on Singaporesta helppo löytää luksusta ihan missä vain asiassa. Se on paikka, johon palaisin, kun rahaa on vähän tuhlattavaksikin asti ja nauttisin elämästä jossain hienommassa hotellissa hyvin syöden.

Kuala Lumpur
As I already mentioned in this post about Malaysia I didn't like Kuala Lumpur. I didn't hate it, but I didn't find any sort of connection with the place and it lacked the vibe I'm looking for. It felt safe, it seemed to be cleanish, and the transportation worked really well. However there wasn't much to do and if we don't count the Petronas Towers and Menara Kuala Lumpur standing out from the skyline it didn't have buildings I would still remember. So yes, you might want to stop there as it's a good link between different regions of Malaysia in addition to having good connections to surrounding countries, but you don't want to spend your whole holiday there. At least I wouldn't as Kuala Lumpur was my least favourite of all the cities we saw.

Kuten jo Malesia-postauksessa mainitsinkin, en pitänyt Kuala Lumpurista. En vihannut sitä, mutten löytänyt paikkaan minkäänlaista yhteyttä ja sieltä puuttui se fiilis, jota etsin. Olo oli kyllä turvallinen, paikka oli suht siisti ja julkiset pelasivat hyvin. Kuitenkaan siellä ei ollut paljon tehtävää ja Petronas Torneja ja Menara Kuala Lumpuria lukuunottamatta kaupungin horisontistakaan ei jäänyt mitään mieleen. Joten joo, saatat haluta pysähtyä kaupungissa sen ollessa hyvä yhdyskohta Malesian eri osien välillä sen lisäksi, että sieltä lähtee hyvät yhteydet ympäröiviin maihin, mutta et tahdo viettää koko lomaasi siellä. Ainakaan minä en tekisi niin, sillä Kuala Lumpurista tykkäsin kaikista vähiten, jos näitä kaupunkeja vertaillaan.

Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City, also known as Saigon, is the city of motorbikes. There are literally millions of them, they're everywhere, and you'll be scared for you life when crossing the street. It's crazy, it's hectic, and it's real Asia. But I liked it a lot. If I felt out of my comfort zone a few times on our trip, arriving this city was one of those moments. Those three days we spent there were enough to get me used to walking around and just weaving my way through the masses of motorbikes everywhere. HCMC never sleeps and there's always something going on, it would probably be a great place to party if you're up for something like that. I'm not such a fan of partying while travelling, and even though the place wasn't unsafe as such I was a bit timid all the time - so many locals warned us about pickpockets and people stealing your handbag while speeding by on their bikes that I got a bit paranoid. Nothing happened, we were safe, but that constant worrying was something I didn't like. I'd go back anytime anyway, and could see myself enjoying being there for a week or two - it just takes some time to get used to the craziness of the traffic!

Ho Chi Minh City, joka myös Saigonina tunnetaan, on mopojen valloittama kaupunki. Niitä löytyy kirjaimellisesti miljoonia, ne ovat joka puolella ja tulet pelkäämään henkikultasi puolesta ylittäessäsi katua. Meno on hullua, hektistä ja sitä oikeaa aitoa Aasiaa. Mutta tykkäsin siitä tosi paljon. Olin selvästi mukavuusalueeni ulkopuolella muutaman kerran reissun aikana ja yksi niistä hetkistä oli Ho Chi  Minh City. Ne kolmisen päivää, jotka siellä vietettiin olivat kuitenkin riittävästi siihen, että totuin mopojen välissä puikkelehtimiseen. HCMC ei nuku koskaan ja siellä tapahtuu aina jotain ja uskoakseni se olisi myös mainio paikka bilettämiseen, jos sellaista harrastaa. Itse en ole kovin juhlivaa sorttia matkustaessani ja vaikka kaupunki ei sinällään turvaton ollutkaan, olin koko ajan hieman varpaillani monien paikallisten varoittaessa meitä taskuvarkaista ja moottoripyörällä ohi ajaessaan laukun nappaavista pitkäkyntisistä, että muutuin hieman vainoharhaiseksi. Mitään ei sattunut ja oltiin turvassa koko ajan, mutta jatkuva huolehtiminenkaan ei ole kivaa. Voisin palata takaisin milloin vain ja näkisin itseni nauttimassa menosta viikon, parin ajan - hulluun liikenteeseen tottuminen vain vie hetken!

Phnom Penh
Probably the least known of these cities, the capital of Cambodia, isn't on the must visit list of most travellers. It's a good city to discover by foot if you can handle the constant "Tuk-tuk? Tuk-tuk, lady? Cheap cheap!" you'll hear. I personally got really annoyed by the very "in your face way" of selling in Asia and it seemed being the worst in Cambodia, especially in Phnom Penh were there were lots of those tuk-tuk drivers. And I mean a lot. I tried to stay polite but admit cursing a few times to my best friend while she hurried to say "no thanks". Anyway. Phnom Penh wasn't beautiful and it was polluted but it felt like a place to relax, hang out, and enjoy the cheap street food. We ate fried rice with veggies in the same place three times - it cost 1$ each and included ice tea as well. The owner didn't speak much English at all but his place was very original, local place with these plastic chairs and cups. I really liked Phnom Penh. It wasn't the best place I've been to and the Killing Fields and S-21 didn't move me as much as War Museum in HCMC but I could go back any time!

Luultavasti vähiten tunnettu näistä kaupungeista, Kambodzan pääkaupunki, tuskin on kovin monen "pakko nähdä"-listalla. Se on kiva kaupunki jalkaisin tutkittavaksi, jos jaksat kuunnella jatkuvaa "Tuk-tuk? Tuk-tuk, lady? Cheap cheap!" huutelua, jota tulet kuulemaan varmasti. Minua henkilökohtaisesti aasialainen, tyrkyttävä ja suomalaisen silmin jopa melkein päällekäyvä, tapa myydä asioita alkoi ärsyttämään ennen pitkää ja se vaikutti olevan pahinta Kambodzassa, etenkin Phnom Penhissä, jossa tuk-tuk kuskejakin löytyi tosi paljon. Ja tarkoitan nyt siis oikeasti paljon. Yritin parhaani mukaan pysyä kohteliaana, mutta myönnän kironneeni pariin otteeseen parhaalle ystävälleni hänen kiirehtiessä sanomaan ei-kiitosta. Eniveis. Phnom Penh ei ollut kaunis ja se oli melko saastunut, mutta se oli kiva paikka renotutua, olla vaan ja hengailla, sekä syödä halpaa katuruokaa. Me syötiin paistetut riisit kasviksilla samassa katukeittiössä kolmesti - hintaa tuli 1$ per nenä ja siihen sisältyi myös jäätee. Paikan omistaja ei juurikaan puhunut englantia, mutta tunnelma oli aito ja autenttinen istuessa muovituoleilla paikallisten seassa. Tykkäsin Phnom Penhistä tosi paljon, siellä oli minuun vetoavaa tunnelmaa, vaikkei se elämäni paras matkakohde ollutkaan ja Killing Fields ja S-21 jättivät kylmemmäksi, kuin sotamuseo Ho Chi Minh Cityssä. Voisin kuitenkin mennä takaisin milloin vain!

Bangkok
Bangkok was our last stop and a pleasant surprise. I expected it being chaotic, huge, and dirty, but it was none of that. Or maybe it was huge but it was a lovely, lively city, with a very international vibe. It was the first place in five weeks where we were able to walk around without getting stared at and it was a very welcome change. Bangkok is a great place to shop (but it's almost as expensive as in Europe) and eat out (which is still way cheaper than in Finland), and it was the perfect ending to our trip. If I would never consider moving to other places I've seen in Southeast Asia (at least not for longer than two, three months get-away), I could see myself living in Bangkok. Against all the expectations I fell in love with that place. The modern buildings and efficiency of skytrain, the international feeling, and the amazing architecture with a hint of the history and feeling the place must have had some years ago. I simply loved Bangkok and I will go back eventually.

Bangkok oli viimeinen pysäkkimme ja positiivinen yllätys. Olin odottanut kaoottista, valtavaa ja likaista suurkaupunkia, mutta Bangkok ei ollutkaan lainkaan sellainen. Tai kenties suuri, mutta kiva ja eloisa kaupunki höystettynä kansainvälisellä fiiliksellä. Se oli ensimmäinen paikka viiteen viikkoon, jossa meitä ei tuijotettu, kun kävelimme kadulla ja olihan se nyt tervetullutta vaihtelua. Bangkok on hyvä paikka shoppailulle (vaikka hinnat ovatkin aikalailla yhtä korkeita kuin Euroopassakin) ja ulkona syömiselle (joka on edelleen huomattavasti halvempaa, kuin vaikka Suomessa) ja se oli täydellinen lopetus reissullemme. Jos en koskaan edes harkitsisi muuttamista muihin näkemiimme Kaakkois-Aasian kolkkiin (tai en ainakaan pidemmäksi aikaa kuin parin, kolmen kuukauden irtioton ajaksi), voisin nähdä itseni asumassakin Bangkokissa. Vastoin kaikkia odotuksiani rakastuin kyseiseen kaupunkiin. Modernit rakennukset ja skytrainin täsmällisyys, kansainvälinen fiilis ja huikaiseva arkkitehtuuri ripauksella sitä, millainen paikka on vuosia sitten saattanut olla. Yksinkertaisesti rakastin Bangkokia ja tulen palaamaan ennen pitkää.

As a conclusion / Yhteenvetona
So all in all - one place I strongly disliked and one place I loved. Two places that were nice, and one place I would prefer visiting again once I'm not on a backpacker budget. The cities of Southeast Asia are all different and most of them are worth of visit, but you should always see some smaller places as well. A city is always a city anyway and it can give you an insight to the life of locals as well if you know where to look for, but it doesn't tell you the whole truth of the country. I can admit I don't know what it's like in Thailand, I know what it's like in Bangkok. But all in all, these five cities were good stops all being individuals connected by some similarities.

Kaiken kaikkiaan siis mukaan mahtui yksi paikka, josta en tykännyt ollenkaan ja yksi paikka, jota rakastin. Kaksi kaupunkia jotka olivat kivoja ja yksi, jossa vierailisin uudestaan, kun en enää olisi reppureissaajan pikkubudjetilla liikkeellä. Nämä Kaakkois-Aasian kaupungit olivat kaikki erilaisia ja suurin osa vierailun arvoisia, mutta sanoisin, että aina tulisi kurkistaa myös suurkaupunkien ulkopuolelle. Kaupunki on aina kaupunki ja vaikka sielläkin on mahdollista kurkata paikalliseen elämänmenoon, jos tietää mistä etsiä, se ei silti kerro koko totuutta maasta. Voin myöntää, etten tiedä millaista Thaimaassa on, vaikka tiedänkin millaista Bangkokissa on. Yhteenvetona siis sanoisin, että nämä viisi kaupunkia olivat hyviä pysäkkejä ollessaan kaikki erilaisia yksilöitä höystettynä joillakin yhdistävillä tekijöillä.

Have you visited any of these cities?
Oletko sä käynyt missään näistä kaupungeista?

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Olipa mielenkiintoinen postaus! :) Mä haluaisin kovasti Aasiaan reissailemaan ensi vuonna. Monta kohdetta on mihin haluaisin, etenkin tuo Bangkok tai joku muu Thaimaan kohde kiinnostaisi. Haluaisin kyllä nähdä myös luontoa sekä rantaa, mutta myös kaupunkia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Bangkok oli kyllä tosi kiva, mutta muuten en Thaimaasta osaa sanoa oikein mitään. Ja parhaitenhan sitä reissusta saa irti, kun käy monipuolisesti niin rannalla kuin kaupungissakin :)

   Delete
 2. Mun tuttuja on käynyt tuolla Singaporessa. Olis niin kivaa päästä itsekin käymään siellä, kun vaikuttaa niin kivalta paikalta! Ihania kuvia sulla kaikista eri paikoista! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Singapore oli kyllä kiva, vaikkei omaksi lempparikseni noussutkaan. Isommalla budjetilla olisi varmasti oikein mukava kohde :)

   Delete
 3. Thanks for sharing the biggest cities of Southeast Asia and your favourites ones! Now I can plan a journey there :) Your pictures are amazing too!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lovely to hear you found this post useful! And thanks :)

   Delete
 4. Bangkok is really an amazing city!

  ReplyDelete