Thoughts from the way home

7/03/2017

I wrote the following text last night, on the way home from Helsinki. I didn't have energy to publish it early in the morning but I decided to publish it now with a couple of photos. Too little sleep, too many cups of coffee, and a few pieces of Finnish chocolate (which is the best chocolate in the world by far). Paying bills, unpacking my bags, and an evening spent with a good friend. That's what my first day in Finland included. But without further explanations, here's the text from last night!

Kirjoitin seuraavan teksinpätkän eilen matkalla Helsingistä kohti kotikulmia. En jaksanut julkaista sitä tänään aamuyöllä, mutta ajattelin tökätä sen nyt tänne näkyville muutaman kuvan kera. Lyhyeksi jääneet yöunet, liian monta kuppia kahvia ja pari palasta suomalaista suklaata. Laskujen maksamista, laukkujen purkamista ja hyvän ystävän luona vietetty ilta. Niistä oli mun ensimmäinen päivä koti-Suomessa tehty. Mutta sen kummempia selittelemättä, tässä se eilinen teksti!

"I'm sitting on a bus and looking out of the window. It's a perfect summer night, sun is shining and the sky is blue. The contrast to all the green is amazingly colorful. Seven more hours to go across Finland and I'm actually excited about it. Not specifically about sitting on a bus but more about the views I haven't been able to enjoy for a while. 

Istun täpötäydessä onnibussissa ja katselen ulos ikkunasta. On täydellinen kesäilta, aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Kontrasti vihreään metsään, joka on vielä varsin lehtevää näillä leveysasteilla, on kaikessa värikkyydessään huikaiseva. Edessä on vielä yli seitsemän tuntia halki Suomen ja olen oikeastaan innoissani siitä. Istuminen kyllä riittäisi jo, mutten ole hetkeen päässyt nauttimaan kotimaan maisemista.
There's lots to see. Southern Finland has never been my favourite, but north has a huge part of my heart. But I can't deny it - it's beautiful here as well. Lakes, a red house on the edge of a forest. My fatherland with the most Finnish views ever, what else there is to say. Our flight from Bangkok was pleasant and flying with Finnair was as good as ever. Everything's fine and I'm home.

Ja näissä maisemissa riittää ihailtavaa. Etelä ei koskaan ole ollut minulle mitenkään erityinen paikka, pohjoinen sen sijaan on syvällä sydämessä. Mutta kaunista tässäkin osassa Suomea silti on. Peilityyni järven pinta, punainen talo pellon reunalla. Isänmaa, mitäpä siihen lisäämään. Lento Bangkokista sujui hyvin, Finnair oli jälleen niin hyvä kuin odotinkin. Kaikki on hyvin. Olen tullut kotiin.

For a moment I think if studying abroad is a mistake, I love this country so very much in the end. I love the blue sky, those thousand lakes. The forests and the beautiful, unique language of ours. The clean nature and being a Finn. Proper coffee and the fact you can get money by recycling your bottles and cans. But I know I can't imagine myself living here right now. I can't imagine studying in Finnish. I don't belong here at the moment, no matter how wide my smile is when I see these familiar fields.

Sekunnin sadasosaksi mieleen hiipi ajatus siitä, onko ulkomaille opiskelemaan lähteminen virhe, sillä faktahan se on, että rakastan tätä maata. Sinistä taivasta, järviä. Ohi vilistäviä metsiä ja kaunista, erikoista kieltämme. Kunnon kahvia ja sitä, että pulloja palauttamalla saa rahaa. Puhdasta luontoa ja sitä, mitä Suomi ja suomalaisuus minulle merkitsevät. Mutta fakta on myös se, etten osaa kuvitella itseäni tänne. En osaa kuvitella opiskelevani suomeksi. En osaa kuvitella asuvani täällä. En juuri nyt, vaikka tutut maisemat kuinka lämmittävätkin mieltä ja saavat hymyilemään.
I think you start appreciating all the familiar, safe, and important even more when you're not able to see it every day. Time does make you forget all the bad things, but it also gets your heart racing on every turn of the road. The familiar view isn't so familiar anymore and it makes me excited. I don't think I would be this excited about spending my summer in Finland if I didn't know I'm going to Scotland in September. If I wasn't moving abroad again I wouldn't be enjoying this this much. When time is very limited you want to make the most out of it.

Ehkä tietyllä tapaa kaikkea tätä tuttua, turvallista ja ah niin tärkeää oppii arvostamaan enemmän, kun sitä ei ole näkemässä joka päivä. Aika kultaa muistot ja sitä rataa, mutta saa se aikaan myös sen, että sydän sykkii ihan eri tavalla jokaisen mutkan kohdalla. Katselen tuttua maisemaa ihan eri silmin ja se saa minut innostuneeksi. En usko, että olisin näin innoissani edessä olevasta suomikesästä, jos sitä ei siivittäisi tieto siitä, että syyskuussa suuntaan Skotlantiin. Jos en tietäisi, että pääsen jälleen järjestelemään ulkomaille muuttoa, en osaisi nauttia tästä. Kun aika on rajallista, haluaa siitä ottaa kaiken irti.

And that's exactly what I'm about to do. Make the most out of these two months. Relax, sort out all sorts of things that need to be sorted out. Binge watch movies with my sis and see my friends I haven't seen for ages. Visit relatives, grill some sausages in our summer cottage. Listen to Finnish radio and enjoy of everything working as it should. Or at least as I'm used to having it working.

Ja niin aion tehdäkin. Ottaa ihan kaiken irti näistä kahdesta kuukaudesta. Rentotua ja hoitaa kaikki käytännön asiat kuntoon. Pitää leffamaratonin siskon kanssa ja nähdä kavereita, joita en ole nähnyt kuukausiin. Sukuloida ja paistaa makkaraa mökillä, kuunnella suomalaista radiota ja nauttia siitä, että kaikki toimii niinkuin kuuluukin. Tai ainakin niinkuin olen tottunut sen toimivan. 
Finland is an amazing country. It's good to be here. I don't belong here permanently but I couldn't be happier saying I'm going to spend several weeks here. Many days with lots of moments. A good life is a collection of good moments and this is one of them.

Suomi on upea maa, Suomessa on hyvä olla. Minä en tänne pysyvästi juuri nyt kuulu, mutten voisi olla onnellisempi todetessani, että saan olla täällä monta pitkää viikkoa. Monta päivää, joihin mahtuu monta hetkeä. Täydellinen elämä on kokoelma onnellisia hetkiä ja yksi niistä on tämä."

You Might Also Like

15 kommenttia

 1. Minäkin tulin juuri pari päivää sitten Suomeen jäädäkseni! :) Vähän sekavissa tunnelmissa, välillä tuntuu oudolta ja välillä onnelliselta. Ja helpottavaa mutta kuitenkin myös vähän surullista että nyt kaikki, radio, kaupan kassa, ihmisten puheet kaupungilla, ovat suomeksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa takaisin sinullekin! Voin kyllä samaistua noihin sekaviin tunnelmiin, muuttaminen paikasta toiseen on aina vähän ristiriitaista. Ja totta tuo suomenkielen jatkuva läsnäolo - jotuu myös rajoittamaan sitä, mitä ääneen uskaltaa sanoa julkisilla paikoilla, kun yhtäkkiä kaikki ympärillä ymmärtävätkin sun outoa äidinkieltä :D

   Delete
  2. Joo, tuo on minullakin käynyt mielessä. :D

   Delete
 2. Tervetuloa kotiin Fiia! Sinulla on hieno, ja järkevä asenne omaa kotimaatasi kohti. Nuorena on kuitenkin hyvä nähdä, ja kokea maailmaa. Kyllä tänne ehtii asettumaan vielä myöhemminkin. Nauti nyt tästä hetkestä. Uudet hetket ja kokemukset kolkuttavat jo oven takana...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Titi! Ihan totta, kyllä tänne ehtii takaisin ja asettumaan sitten, kun sen aika on. Nyt vaan otan kaiken irti tästä kesästä ennen uusia seikkailuja :)

   Delete
 3. Niin ihanasti kirjoitettu!<3 Tervetuloa Suomeen :)

  ReplyDelete
 4. Hyvin kirjoitit postauksen.:) Tervetuloa Suomeen, vietä ihana kesä! <3

  ReplyDelete
 5. Kaunis ja tunnelmallinen teksti! ♥ Voin vain kuvitella, kuinka hyvältä suomalaisen suklaan syöminen tuntuu ulkomaisten jälkeen :D

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja kyllä se niin on, että suomalaisen suklaan voittanuttta ei ole :D

   Delete
 6. Jälleen todella kaunis ja hyvä teksti :) Osaat hyvin kirjoittaa sun tunnelmat tänne! Nauti Suomessa olostasi! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos aivan ihanasta kommentista Niina! Aion kyllä nauttia parhaani mukaan :)

   Delete
 7. Hienoja kuvia hienossa blogissa <3

  ReplyDelete