Everything in Australia tries to kill you

11/02/2016

Last couple of weeks have been great and last weekend wasn't bad either. I just felt exhausted after it as usually I spend more time home and just being lazy. This time I didn't have time to lay in my bed as I was busy doing things with my sister and my three best friends here in Australia. 

Pari viime viikkoa ovat olleet ihan huippuja ja viime viikonloppukaan ei ollut huonompi. Olin vain tosi väsynyt sen jälkeen, sillä yleensä kulutan enemmän aikaa kotosalla laiskotellen. Tällä kertaa en kuitenkaan ehtinyt makaamaan sängyssä, vaan touhuttiin menemään siskon ja kolmen parhaan aussikaverin kanssa.
On Friday we went to Natalie's place and spend the evening watching movies with her and Minea. And I have to say the movie room Natalie's host parents have was great! Lots of laughing and chocolate, as always. 

Perjantaina mentiin Natalien luokse viettämään tyttöjen leffailtaa ja joukkoon liittyi myös Minea. Tähän on nyt heti pakko todeta, että kotiteatteri, joka Natalien hostperheeltä löytyy, on aika hulppea! Paljon naurua ja suklaata, kuten yleensäkin. 
On Saturday morning we took our car, picked Viktoria and Natalie up and headed to Dunsborough. The weather wasn't the best, a bit rainy and windy, but we still enjoyed the day. We visited quickly in Busselton, but no-one felt like walking on Busselton Jetty as it was freezing next to the ocean (it's funny how Australians even us Scandinavian girls already are. What I consider freezing here would be warm back in Finland).

Lauataiaamuna otettiin meidän auto, poimittiin Viktoria ja Natalie kyytiin ja suunnattiin Dunsboroughun. Sää ei ollut parhaimmillaan, satoi ja tuuli, mutta nautittiin silti päivästä. Visitoitiin pikaisesti Busseltonissa, mutta kukaan ei oikein innostunut Busselton Jettyllä kävelystä sään ollessa jäätävä meren luona (hassua, miten australialaisoituneita meistä pohjoismaisista tytöistäkin on tullu. Se, minkä täällä luokittelen jäätäväksi, olisi Suomessa lämmintä).
From Busselton we headed to Dunsborough, visited Sufarloaf Rock, Bunker Bay, and headed to take a quick look at the views in Yallingup. I felt like we didn't really do much on that day but we actually saw quite a lot and it was awesome to just drive around and enjoy life.

Busseltonista suunnattiin Dunsboroughun, vierailtiin Sugarloaf kivellä, Bunker Bayssa, ja käytiin katselemassa maisemia Yallingupissa. Mulla oli vähän sellainen fiilis, ettei tehty oikein mitään, vaikka oikeastaan nähtiin aika paljon ja oli ihana vain ajella ympäriinsä ja nauttia elämästä.
On Sunday Natalie and Viktoria came to pick us up and we started driving to the same direction as on Saturday. The only difference was that we headed all the way to Margaret River which is a well known wine region here. The main point of our trip was to visit two chocolate factories, a cheese factory, a nut factory, a silk factory, and a couple of wineries.

Sunnuntaina Natalie ja Viktoria tulivat hakemaan meidät kotipihasta ja käännettiin keula samaan suuntaan, kuin lauantaina. Ainoa ero oli siinä, että ajeltiin Margaret Riverille asti, joka on yksi tunnetuimmista viinialueista täällä päin. Reissun päätarkoitus oli vierailla parilla suklaatehtaalla, juusto-, pähkinä-, ja silkkitehtailla, sekä parilla viinitilalla.
It was a great day and there are so many places to visit and so much to eat and drink that we didn't even need lunch and were still stuffed in the end of the day. I think we need to do a proper wine tasting tour one day! If you're ever wondering what to do in South West of WA, go to Margaret River. But make sure you have a driver who doesn't like wine with you!

Päivä oli kokonaisuudessaan mahtava ja Margaret Riverilt löytyy paljon nähtävää, sekä niin paljon syömistä ja juomista, ettei edes tarvittu lounasta ja oltiin silti ihan täynnä illasta. Meidän on ihan pakko tehdä kunnollinen viininmaistelukierros vielä jonain päivänä! Jos koskaan mietit, mitä tehdä Länsi-Australian South Westissä, niin mene Margaret Riverille. Mutta muista varmistaa, että mukanasi on kuski, joka ei tykkää viinistä!
So all in all - the whole weekend was great and full of laughter and singing, car karaokes are the best! And what comes to the heading: we got chased by a magpie. So I've been officially running away from a bird. Who would have believed I need to experience Hitchcock's birds in real life. Oh well but really, those magpies are a bit aggressive as they have babies to protect but at least it was an experience and we totally looked hilarious running and screaming. Hopefully someone saw us and had a good laugh.

Joten kaiken kaikkiaan: koko viikonloppu oli huippu ja täynnä naurua ja laulua, autokaraoket on parhaita! Ja mitä otsikkoon tulee: jouduttiin isohuiluvariksen (sellainen aika yleinen lintu täällä) jahtaamaksi. Joten olen virallisesti juossut lintua karkuun. Kuka olisi uskonut, että joudun kokemaan Hitchcockin linnut tosielämässä. Ei vaan oikeasti, isohuiluvarikset on vähän agressiivisella tuulella näihin aikoihin, kun pesissä on pienet poikaset suojeltavina, mutta ainakin ollaan taas kokemusta rikkaampia ja oltiin varmasti hervoton näky, kun juostiin kiljuen karkuun lintua. Jospa joku sai hyvät naurut.

P.s. If you ever want to visit a strange little town stop in Cowaramup. They have cows literally everywhere.

P.s. Jos joskus haluat käydä oudossa pikku kylässä, pysähdy Cowaramup:ssa. Siellä on lehmiä joka puolella. Kirjaimellisesti.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Oon oikeesti niin kade, kun saat olla siellä toisella puolella maailmaa lämpimässä! Yks mun unelmakohteista on Australia, mutta saa nähdä saanko koskaan kasaan tarpeeksi rahaa sinne lähteäkseni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihan varmasti saat rahat kasaan, jos vaan haluat lähteä! Oon sitä mieltä, et aina löytyy keino, jos jotain tarpeeksi tahtoo ja Australia on kyllä joka pennin arvoinen matkakohde :)

      Delete