Costs of a weekend in Amsterdam

12/15/2017

As I've mentioned - we spent a weekend in Amsterdam with my best friend this December. As these posts talking about the monetary matters of travelling have been extremely popular in the past, I decided to take the chance to talk about the costs of this little weekend getaway. So without further explanations, what does it cost to spend a weekend in Amsterdam?

Kuten olen jo täälläkin maininnnut - vietettiin viikonloppu Amsterdamissa parhaan ystäväni kanssa tän kuun alussa. Koska postaukset, joissa käsitellään rahaa, ovat olleet tosi suosittuja ennenkin, päätin käyttää mahdollisuuden hyväksi ja puhua viikonloppureissun kuluista. Joten ilman suurempia selityksiä, mitä viikonlopun viettäminen Amsterdamissa maksaakaan?

- Flights Edinburgh-Amsterdam-Edinburgh / Lennot Edinburgh-Amsterdam-Edinburgh 81€
- Bed and breakfast / Majoitus aamiaisella 99€
- Food / Ruoka 85€
- Public transportation / Julkisilla liikkuminen 11€
- Museums and other attractions  / Museot ja muut kohteet 25€
- Shopping / Shoppailu 32€

Total 333€ / person
Yhteensä 333€ / hlö

Our trip started early on Friday morning and we returned back home early on Monday morning, so we had three full days in the destination. Apart from taking the train from and to the airport, we walked everywhere in the city - Amsterdam is a nice place to discover by foot. I could have saved a couple bucks by not spending on shopping and it could have been possible to eat a bit cheaper as well, but a bit fancier dinner with wine and dessert is sometimes totally worth it. So all in all, I think the costs weren't too bad for such a weekend getaway. Amsterdam is an average priced city on European standards so if you can grab good deals on flights and accommodation it's an affordable destination for someone with a smaller budget as well!

Meidän reissu alkoi aikaisin perjantaiaamuna ja palattiin kotiin aikaisin maanantaiaamuna, joten vietettiin kolme täyttä päivää kohteessa. Lukuunottamatta junaa lentokentältä keskustaan ja takaisin, käveltiin kaikkialle - Amsterdam on oikein jalankulkijaystävällinen kaupunki. Olisin voinut säästää jokusen euron, jos en olisi shoppaillut ja olisi ollut mahdollista syödä hieman halvemminkin, mutta vähän hienompi illallinen viinin ja jälkiruoan kera on silloin tällöin sen arvoista. Joten kaiken kaikkiaan kulut eivät olleet kovin pahat tällaiselle viikonlopun mittaiselle irtiotolle. Amsterdam on melko keskihintainen kaupunki Euroopan standardeilla, joten jos lentojen ja majoituksen kanssa onnistuu löytämään hyvät diilit, on se hyvä kohde pienemmälläkin budjetilla!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. No ei kyllä ollut paha lovi kukkaroon, kun ihan kaiken sait tohon rahaan mahtumaan! Britit on siitäkin kätevä paikka, että sieltä pääsee tosi hyvin ja halvalla lentämään ympäri Eurooppaa - ei Helsingissäkään varsinaista ongelmaa oo, mutta siellä vaihtoehtoja on vielä enemmän!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helsingistäkin on nykyään kyllä hyvät yhteydet, mut niinkun sanoit niin onhan tuolta Briteistä helppo lähtä! Jos asuis Lontoon lähellä, niin ois vielä halvempaa useampaan paikkaan, mut ei noi helpot reissuvaihtoehdot Edinburghistakaan käsin heti kesken lopu :D

   Delete
 2. Mua aina kiinnostaa nämä postaukset paljonko rahaa on mennyt reissuun :) Edullisesti pääsitte, ainakin jos vertaa meidän 500 euron hotellii :D Huh huh, kyllä kirpas maksaa se summa puoliksi, mutta onneksi tulevat reissut ovat puolet edullisempia kuin Amsterdamin reissu niin se sitten korvaa tuon :D Mutta joten ei löydetty edullisia lentoja enää eikä varsinkaan hotellia :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, oishan se kunnon hotelli ollut ihana, vaan ei meidän opiskelijabudjetilla paljon sellaisia maksella :D Mutta kyllähän sitä välillä on ihan ok käydä kalliimmallakin reissulla, eikä aina laskea joka senttiä!

   Delete