Surfers Paradise / Gold Coast, Australia

8/10/2017

As it's Thursday what is more suitable than a traditional Throwback Thursday post? Even though my life isn't as travel concentrated right now as it used to be I still feel like I want to keep the travel theme going on in my blog. I've never wanted to categorize myself tightly as a travel blogger but more like a travelish kind of lifestylish blogger if I say so. This being the case I don't want to stop sharing wonderful places, amazing moments, and hard realities of travel with you even when my life changes to a different direction. But anyway. I realized I hadn't published these photos from Surfers Paradise / Gold Coast where I visited in May.

Mikä olisikaan sopivampaa, kuin postata perinteinen Throwback Thursday näin torstain kunniaksi? Vaikka elämäni ei juuri nyt keskitykään niin paljon matkustelun ympärille, kuin se ennen teki, tuntuu silti siltä, että haluan pitää kyseisen teeman yllä blogissani. En ole koskaan halunnut kategorisoida itseäni tiukasti matkabloggaajaksi, vaan ennemminkin reissaavaksi lifestyle-tyyppiseksi blogityypiksi, jos niin voi sanoa. Tämän ollessa tilanne, en halua lopettaa upeiden paikkojen, henkeäsalpaavien hetkien ja makustamisen karujenkin puolien jakamista kanssanne, vaikka elämä menisikin vähän eri suuntaan. Jokatapauksessa tajusin tässä, etten ollut vielä julkaissut näitä kuvia Surfers Paradisesta / Gold Coastilta vielä, vaikka vierailinkin siellä jo toukokuussa.
After paying a quick visit of three weeks to Finland I had to collect myself and get on a plane again - it's never been that hard to leave Finland. As I finally landed to Brisbane I started to think of what to do now? I had no specific plans, just a hostel booked for a couple of nights and that's it. I quickly decided I want to go and see something else besides Brisbane and Cairns and relying on my friend's recommendation Surfers Paradise was what I picked for a couple of days visit.

Pikaisen kolmen viikon Suomi-visiitin jälkeen jouduin keräämään itseni ja nousemaan taas koneeseen - Suomesta lähteminen ei ole koskaan ollut niin hankalaa. Kun vihdoin laskeuduin Brisbaneen, aloin pohtia, että mitähän sitä sitten tekisi? Ilman tarkkoja suunnitelmia ja vain hostelli muutamaksi yöksi buukattuna päätin ikaisesti, että jotakin muutakin olisi kiva nähdä, kuin vain Brisbane ja Cairns. Ystäväni suosituksiin luottaen valitsin Surfers Paradisen parin päivän visiittiäni varten.
And I couldn't have been happier with my choice. Sure it is a tacky and touristy place with tens of nightclubs, numbers of tattoo studios, and uncountable number of hotels, hostels, and other accommodation options. It kind of reminded me of the few other touristy beach destinations I've visited in Europe - such as Limassol in Cyprus or beaches in Bulgaria. But no matter how "in-your-face-touristy" it was I really liked Surfers. 

Enkä olisi voinut olla tyytyväisempi valintaani. Toki se on "vähän" mauton ja turistillinen paikka kymmenine yökerhoineen, lukuisine tatuointistudioineen ja lukemattomine majoitusvaihtoehtoineen. Se muistutti minua hieman muutamasta muusta turistien kansoittamasta rantakohteesta, joilla olen Euroopassa vieraillu - sellaisista, kuin Limassol Kyproksella tai vaikkapa Bulgarian rannat. Mutta vaikka kuinka päällekäyvää turismi olikin, tykkäsin Surfersista tosi paljon.
As you can guess just by looking at the name it's one amazing beach destination of Australia. It's busy and it feels like a real city - in the end Gold Coast has some 500 000 people living there. But it's not too hectic, it's kind of nice and cozy. And it's super easy to reach from Brisbane by train.

Kuten nimestäkin voi päätellä, on kyseessä yksi Australian upeista rantalomakohteista. Siellä on kiireistä ja oikean kaupungin tuntua - onhan Gold Coast puolen miljoonan ihmisen asuttama ja helposti ja nopeasti saavutettavissa vaikkapa junalla kulkien Brisbanen suunnasta. Mutta se ei ole liian hektinen, vaan tuntuu kivalta ja kotoisalta.
While in Gold Coast I found out one of my au pair friends (another Finn who used to live 45 mins away from me) was travelling East Coast as well and happened to be there at that time. It was a great reunion and her German travel mates were good company as well. Going out one night and enjoying the beach was even more fun with people sharing it with me. I stayed in Bunk hostel of Surfers Paradise and it was awesome as well - new and clean with very private beds. Highly recommend.

Gold Coastilla ollessani sain selville, että yksi au pair -ystävistäni (toinen suomalainen, joka asuin 45 minuutin matkan päässä meiltä) oli matkustamassa myöskin Itärannikolla ja sattui sinne samaan aikaan kanssani. Jälleennäkeminen oli huippu ja hänen saksalaiset matkakaveritkin olivat hyvää seuraa. Käytiin ulkona yhtenä iltana ja nautittiin porukalla rannasta ja olihan se nyt hauskempaa, kun pystyi jakamaan kokemuksen muiden kanssa. Yövyin Surders Paradisen Bunk hostellissa ja sekin oli hieno - uusi ja siisti paikka varustettuna tosi kivasti yksityisyyttä antavilla sägyillä. Suosittelen ehdottomasti.
But anyway. I think I have to admit I kind of miss Australia and these pics didn't make it any easier. Those pitch black nights (those who don't know - it never gets dark in Finland during the summer), the stars and the city lights, the waves crashing to the beach. The turquoise water of a sunny day and the warm weathers and smoothies by the pool. Life was good in Australia and I swear it - I'm ought to go back one day. It might be Western Australia, it might be the East Coast. I do not know as I loved them both but to be honest, WA did and still does have the biggest piece of my heart.

Luulenpa, että minun on tässä myöskin myönnettävä, että oikeastaan kaipaan Australiaa ja nämä kuvat eivät sitä kaipuuta ainakaan helpottaneet. Ne säkkipimeät yöt (sillä sellaisiahan kesäisessä Suomessa ei löydä), tähdet ja kaupungin valot, meren rantaan iskeytyvät aallot. Turkoosina kimaltava vesi aurinkoisena päivänä ja lämpimät kelit ja smoothiet uima-altaalla. Elämä Australiassa on hyvää ja vannon, että palaan sinne vielä jonain päivänä. Se saatta olla Länsi-Australia, se saattaa olla Itärannikko. En tiedä, sillä rakastin molempia, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että Länsi-Australialla oli ja on edelleen isoin paikka sydämessäni.
What's the place you miss the most at the moment?
Mitä paikkaa ikävöit eniten just nyt?

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Aivan ihania kuvia! Tuo paikka kuulostaa kyllä niin upealta. Itse ikävöin Saimaata. Sen rannat ja luonto on niin kaunista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Australia vaan jäi sydämeen tosi vahvasti <3 Enpä oo koskaan tainnut käydä Saimaalla, en ainakaan muista... varmasti upea osa Suomea!

   Delete
 2. Oih, Gold Coast! :) Surfers Paradise ei ole sytyttänyt itseäni, juuri noista mainitsemistasi syistä, mutta Gold Coast on kyllä mukava alue ja sieltä löytyy kyllä rantoja varmasti jokaisen makuun. Oma suosikkini siellä on Burleigh Heads. Lisäksi alueelta löytyy monia mielenkiintoisia luontokohteita.

  Vaikka oma sydämeni läpättääkin nykyiselle kotikaupungille Sydneylle, Queenslandin osavaltiossa on kyllä jotain niin maagisen ihanaa - aurinkoa ja rentoa elämäntyyliä. Palasin pari viikkoa sitten lomalta Port Douglasista ja voisin lähteä saman tien takaisin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oma visiittini Gold Coastille oli sen verran lyhyt, että rajoittui juurikin tuon Surfers Paradisen alueelle. Mut niin hyvä fiilis jäi, että mielellään menisin joku päivä vielä takaisin tutkimaan lisää :) Minä taas en Sydneystä tykännyt oikeastaan ollenkaan, jotenkin ei vaan ollut mun kaupunki. Mutta Queenslandista olen ihan samaa mieltä!

   Delete
 3. Vau mikä paikka taas! Itse ikävöin nyt eniten Amsterdamiin, se kaupunki vaan vei mun sydämen ihan täysin<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Amsterdamissa en oo vielä koskaan päässyt käymään, mutta kuvien ja kuuleman perusteella se kuulostaa tosi upealta paikalta!

   Delete
 4. Ihanan tunnelmallisia kuvia ja kivan oloinen blogi muutenkin kaikin puolin, jään seurailemaan!

  https://kati-h.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja tervetuloa joukkoon Kati! :)

   Delete