Brisbane, I'm in love with you

5/03/2017

As the title already tells, I'm in love with Brisbane. I've spent three days here and I'm already sure that I would have loved living here for a month as I was planning to do. Can't change how life goes, but I have certainly enjoyed being here, and I could have stayed longer.

Kuten otsikkokin jo kertoo, olen rakastunut Brisbaneen. Olen viettänyt täällä kolme päivää ja olen jo nyt varma siitä, että olisin viihtynyt täällä kuukauden niinkuin suunnitelmissa alunperin oli. En voi muuttaa sitä, miten elämä meni, mutta olen tosissaan nauttinut ajastani täällä, eikä minulla ole kiire pois.
However I'm heading to Gold Coast today to see a bit more. I should find some amazing beaches over there and I'm looking forward to that. I'm not a huge fan of spending my holiday or travels on a beach but after a couple of weeks in cold Finland I'm happy to do just that.

Suuntaan kuitenkin Gold Coastille jo tänään nähdäkseni jotain muutakin. Sieltä suunnalta pitäisi löytyä metrikaupalla huikeita hiekkarantoja ja odotan sitä innolla. En ole mikään suurin rannalla makoilun fani mitä lomanviettotapoihin tulee, mutta muutama viikko kylmässä Suomessa riitti siihen, että olen valmis käyttämään pari päivää juuri niin.
But anyway, Brisbane. It's a big city in southern Queensland. It has a river running through it, just like Perth and Melbourne do. But I like it more than those two cities, not even mentioning Sydney that I didn't particularly like. Perth kind of feels like home and I like it, I like the views and the atmosphere, but it's not my favourite city in the world. Melbourne was a bit hippie, a great mix of so many cultures. But Brisbane is something more.

Mutta niin, Brisbane. Miljoonakaupunki eteläisessä Queenslandissa. Kaupungin läpi virtaa joki, aivan kuin Perthissä ja Melbournessakin. Mutta pidän Brisbanesta enemmän, kuin kahdesta muusta aussikaupungista. Sydneytä, josta en oikeastaan edes pitänyt, on turha lienee mainitakaan. Perth tuntuu tavallaan kotoisalta ja tykkään siitä, maisemat ovat hienoja ja ilmapiiri mukava, mutta se ei ole lempparikaupunkini koko maailmassa. Melbournessa oli jotain hippimäistä viehätystä, huikeasti kulttuureja sekoitettuna. Mutta Brisbanessa on jotain enemmän.
I love how the new skyscrapers surround those few older buildings that are left. I love the riverside walk. I love Streets beach on Southbank of Brisbane even if it's a man made beach in the middle of the city. I love the sunset seen from my hostel bunk and I love the warm weather. I don't love my hostel though.

Rakastan sitä, kuinka pilvenpiirtäjät ympäröivät niitä muutamia vanhoja rakennuksia, jotka ovat jäljellä. Rakastan joenrantaa pitkin kulkevaa kävelyreittiä. Rakastan joen eteläpuolelta, keskeltä kaupunkia löytyvää rakennettua hiekkarantaa nimeltään Streets beach. Rakastan hostellini kerrossängystä näkyvää auringonlaskua ja lämmintä säätä. Hostelliani en tosin rakasta.
Maybe it's partly because I'm happy to be back in Australia even though leaving Finland was hard. Actually it was harder than ever and for the first time in years I'm looking forward to spend a summer in Finland (or at least half of it as it will be early July when we head back from Asia). 

Ehkä on kyse osittain siitä, että olen iloinen ollessani taas Australiassa, vaikka Suomesta lähteminen ottikin koville. Se oli oikeastaan vaikeampaa, kuin koskaan ennen ja ensimmäistä kertaa vuosiin odotan pääseväni viettämään kesän Suomessa. Tai ainakin puolet siitä, sillä Aasiasta palataan vasta heinäkuun alulla.
Anyway. I've spent my days sleeping off my jetlag, walking around a lot, sitting in a library, swimming in a pool, and just doing nothing. It's kind of hard to have so much time to spare and no specific plans but I've decided that I don't have to do anything if there's nothing to do. It's alright to just relax a bit.

Eniveis. Olen kuluttanut päiväni nukkuen pois jetlagiani, kävellen ympäriinsä, istuen kirjastossa, uiskennellen uima-altaassa ja tehden ei mitään. On tavallaan hankalaa, kun on niin paljon vapaata aikaa, eikä mitään tarkkoja suunnitelmia, mutta olen päättänyt, ettei minun tarvitse keksiä tekemistä väkisin. On ihan ok olla tekemättä mitään ja renotua vähän.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Upeita kuvia varsinkin noi kaupunkikuvat <3 Rentoutuminen on todellakin ansaittua. :) Olisikin jännittävää tehdä tällainen kiertomatka jossain maassa tai maanosassa, saisi varmasti monipuolisen kuvan koko maasta ja paljon kokemuksia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Totta,kyllä maan eri osissa käymällä saa ihan erilaista tuntumaa paikkaan kuin sillä,että näkisi vain yhden paikan. Australia tietysti on niin iso, että paljon on vielä näkemättä, vaikka aika kattavan kierroksen oon päässytkin jo tekemään :)

   Delete
 2. esittelin blogisi postauksessani! :)

  http://neasjoblom.blogspot.com.ee/2017/05/blogiesittelyt-osa-2.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi vitsi, kiitos paljon tästä kunniasta! Käynpäs kurkkaamassa kyseisen postauksen :)

   Delete
 3. Oii näyttää kyllä niin upealta kaupungilta!<3 Pakko kysyä, että paljonko olet yleensä maksanut lennoista Australian?:) Ja kuinka pitkiä ne ovat olleet. Australia kiehtoo mua todella paljon ja toivon pääseväni sinne vielä jonain päivänä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Australia on kyllä vierailemisen arvoinen maa, niinkuin varmaan täällä blogissakin miljoonasti oon sanonut, Mut en vaan voi suositella riittävästi :D kun lensin Helsingistä (12h lento) Singaporen kautta (12h vaihtoaikaa kentällä) Perthiin (5h lento), maksoin muistaakseni noin 560€. Oli siis vain menolippu. Nyt kun ostin menopaluun Brisbanesta Helsingin kautta Kajaaniin ja samaa tietä Brisbaneen, kului matkaan kumpaankin suuntaan kolmisen päivää (Brisbane-Melbourne-Singapore-Helsinki-Kajaani oli siis reitti, eli hulluna vaihtoja) ja maksoin suunnilleen 1100€. Että ei ihan halvinta lystiä tänne matkustaminen ole, mutta jos voi joustaa päivämäärissä, on valmis ottamaan niitä aamuyöllä saapuvia lentoja ja pitämään pari välilaskua, niin pääsee ihan suhteellisen edullisesti tän välin :) Momondosta löytyy hyvin lentoja, joskus vertaa.fi yllättää ja esim Finnairin omalta sivulta varatuista lennoista saa monesti alle 26v hyvät alennukset!

   Delete